Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Ν.Δ.: "ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ."


"ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ spreads ΗΣΑΝ ΧΑΜΗΛΑ και ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΔΑΝΕΙΑ"...
 
Ο Εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή δημοσίευση της εφημερίδας «Καθημερινή» που αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου -από τις αρχές Δεκεμβρίου του
2009- συζητούσε στο παρασκήνιο με τον Πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, επιβεβαιώνει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, αυτά που υποστήριζε από τότε η Νέα Δημοκρατία και υποψιαζόταν ολόκληρος ο Ελληνικός λαός:
Ότι πρώτον:
Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του συνειδητά οδήγησαν τη χώρα στο Μνημόνιο, φουσκώνοντας στην αρχή το έλλειμμα και απαξιώνοντας στη συνέχεια την Ελληνική οικονομία, με τις δηλώσεις περί “Τιτανικού”, “διεφθαρμένης χώρας” κ.λπ.
Και ότι δεύτερον:
Ο κ. Παπανδρέου συνειδητά αποπροσανατόλιζε τον Ελληνικό λαό, ενώ παρασκηνιακά είχε επιλέξει να οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ.
Σε συνέντευξη Τύπου, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009, ο κ. Παπανδρέου έλεγε κατά λέξη:
“…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο IMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν υπάρχουν...”.
Τώρα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του διαψεύδονται, εκτίθενται και αναζητούν προφάσεις.
Ας μην τολμήσουν, όμως, να πουν ότι δεν μπορούσε τότε η χώρα να δανειστεί.
Διότι και τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο του 2009, τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά και οι αγορές προσέφεραν δάνεια, τα οποία όμως η κυβέρνηση αρνείτο να πάρει.
Γιατί, τελικά, ενώ ο κ. Παπανδρέου γνώριζε από τότε την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας, καθυστέρησε τόσους μήνες να πάρει μέτρα ;
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου υποχρεούται να απαντήσει:
Πρώτον, γιατί παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό;
Και, δεύτερον, γιατί δεν αναζήτησε πρώτα λύση μέσα στους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, προτού επιλέξει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ ;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου