Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ τού GIORGO) ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ... ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!!!

 Ο "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ  ΗΓΕΤΗΣ" ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ... ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ...!!!

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πού θέλουν τον π. Πρωθυπουργό ΓΑΠ, να είναι υποχείριο των απαιτήσεων και "αναγκών" της οικογενειάς του και συγκεκριμένα της μητέρας του Μάγκυ και των αδελφών του Νίκου και Αντρίκου...
Προαναγγελία παραμονής του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η παρέμβαση του αδελφού του Νίκου Παπανδρέου, λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, με επιστολή του σε ηλεκτρονική εφημερίδα, στην οποία αφήνει αιχμές εναντίον υπουργών τους οποίους κατηγορεί για «ραγιαδισμό».
Η παρέμβαση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες πριν από την κρίσιμη νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της προσεχούς Τετάρτης και μετά τη «μαραθώνια» τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ενώ οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος έθεσαν θέμα αλλαγής ηγεσίας.
Οπως γράφει ο Ν. Παπανδρέου, ο αδερφός του είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός που έφυγε οικειοθελώς, αφού παραιτήθηκε. 
Αναρωτιέται, μάλιστα, αν μετράν τα λόγια ή οι πράξεις. Υπενθυμίζει ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει o Γ. Παπανδρέου προς τον Αντ. Σαμαρά τον Ιούνιο, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ με τους χειρισμούς του χάλασε την πρόταση. 
«Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Αρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί, αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της Δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πώς να το χειριστεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Υποκρισία
Μιλά για υποκρισία όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που κάποιοι χρέωσαν ως «προδοτική» -όπως λέει- στον αδελφό του.
 «Και φυσικά», σημειώνει, «το πακέτο το «προδοτικό» της 26ης Οκτωβρίου το πέρασαν τα μίντια ως «καλό για τη χώρα» μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. 
Το ίδιο πακέτο των 180 δισ. συν haircut.... 
Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί;
 «Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του ''έλεγαν... Αμ, δε».
Στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως γράφει λειτουργούσε πάντα «με κλίμα συναίνεσης» και «περίμενε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι υπουργοί του», κάνοντας λόγο για «δημοκρατία στο μάξιμουμ».
 «Ως προς τη δημοκρατία του;
 Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε.
Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα..
 Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί του.... το έκαναν όμως; 
Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. 
Τι έκαναν; 
Κρίνονται όλοι τους σήμερα».

1 σχόλιο: