Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ--ΣΟΪΜΠΛΕ...!!!

ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και Η... ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ...!!!

Τα επόμενα βήματα που αφορούν τη δόση των 31 δισ.ευρώ αλλά και την επιμήκυνση κατά δύο έτη του προγράμματος σταθεροποίησης συζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Κατά πληροφορίες του protothema.gr, στις συνομιλίες ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας και την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Οκτωβρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια να τεθεί υπ' όψιν των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου. 
                             *********
Εάν όλα κυλήσουν ομαλά η αποκαλούμενη super δόση των 31 δισ.ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου. 
                              *********    
Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση Σόιμπλε - Στουρνάρα συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης, καθώς ο Έλληνας Υπουργός φέρεται να έθεσε στο συνομιλητή του μια σειρά από ζητήματα, όπως για παράδειγμα η μεγάλη ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία και ο αντίκτυπός της στην προσπάθεια επανόδου σε ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και το θέμα της αύξησης του Ελληνικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μέσω επενδύσεων προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αναπτυξιακή διαδικασία.
                               ********* 
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της Ελληνικής Κυβέρνησης και ατύπως έδωσε την συγκατάθεσή του για να προχωρήσει η εφαρμογή του πακέτου.
                               *********
Το τετ α τετ Σόιμπλε - Στουρνάρα έγινε σε καλό κλίμα και η Γερμανική πλευρά εμφανίζεται ικανοποιημένη από την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής πλευράς και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Αθήνα.
                               *********
 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κύριοι Σόιμπλε και Στουρνάρας συμφώνησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να αποφύγουν τις δηλώσεις και για λόγους τακτικής. 

4 σχόλια:

  1. Πω πω μεγαλη επιτυχια
    Ο ελληνας Σοιμπλε συμφωνησε με τον Γερμανο να μας ρουφηξουν το αιμα για περισσοτερα χρονια
    Αναγουλιασαμε με τα βαμπιρ
    Ευχομαι οσοι ψηφισαν ΝΔ να χρεοκοπησουν απο τα μετρα που θα παρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλυτερη αναγουλα απο τη μνημονιακη κωλοφυλλαδα του θεμου δεν υπαρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε ρε ψώνια της Χ.Α., να πάτε να βοσκησετε στα χωράφια του Κασιδιάρη και του Κουκούτση για να σας φύγει η αναγούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλάκα 11.39 άντε τράβα να επαναδιαπραγματευτείς με τον αρχηγό σου γαλάζιο ασπόνδυλο....Καλή κρεμάλα σου εύχομαι γελοίε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή