Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΑΙΞΕ ΤΑ «ΡΕΣΤΑ» ΤΟΥ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ καί...ΕΧΑΣΕ...!!!

ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ «ΥΠΟΝΟΙΑ» ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ...ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ...!!!

Μία αποκάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα του «σκανδάλου Καρούζου» φέρνει στο φως το «Εθνος της Κυριακής». 
Πρόκειται για το πόρισμα-καταπέλτη του ΣΔΟΕ, στο οποίο όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά ή νύξη για εμπλοκή του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, αλλά, αντίθετα,

αποκαλύπτεται κύκλωμα φοροδιαφυγής με αγοραπωλησίες ακινήτων σε εικονικές τιμές μέσω offshore, πίσω από τις οποίες βρίσκεται ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης
                              -- *********--
Στις 250 σελίδες του πορίσματος ξετυλίγεται το κουβάρι των αγοραπωλησιών ακινήτων μεταξύ της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ συμφερόντων Ρέστη και των δύο εταιρειών του ομίλου Καρούζου με πλασματικά τιμήματα με στόχο την αποφυγή πληρωμής φόρων και την απόκρυψη εισοδήματος από τους δύο εμπλεκόμενους.
                            -- *********--
Στο πόρισμα του ΣΔΟΕ, όπου δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός ή καταγγελία για εμπλοκή στην υπόθεση του Β. Μεϊμαράκη, διαπιστώνεται φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μη καταβολή φόρων εισοδήματος, μεταβιβάσεων και ΦΠΑ από τις εταιρείες του Ρέστη και Καρούζου για μεταβιβάσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα.
                                -- *********--
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ελεγκτών η συνολική φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 12 εκατ. ευρώ ενώ η ζημιά του Δημοσίου είναι τουλάχιστον 8,7 εκατ. ευρώ.
                            -- *********--
Η επιχείρηση εξαπάτησης του Δημοσίου με την εταιρεία του Καρούζου ως πωλητή και την εταιρεία του Ρέστη ως αγοραστή των ακινήτων γινόταν με συμβόλαια, όπου η αναγραφόμενη τιμή του ακινήτου ήταν κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χαμηλότερη από την πραγματική.
                       -- *********--
Με αυτό τον τρόπο ο αγοραστής Ρέστης γλίτωνε φόρους εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση του ακινήτου και ο Καρούζος εμφάνιζε ζημιές αντί για κέρδη στην εταιρεία και έτσι ήταν «αφορολόγητος».

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή κύριοι του blog θελετε να μας πειτε ότι ο σιωνιστής Ρέστης εν μια νυκτί έγινε ο 'μεγάλος' επιχειρηματίας που μπορεί και αγοράζει τα πάντα στην Ελλάδα και ο... "καημένος"... ο Μεϊμαράκης και οι άλλοι ξεφτίλες υπουργοί της νουδούλας που περίμεναν στριμωγμένοι στην ουρά για να μπουν στην έπαυλή του στις δεκάδες δεξιώσεις του ή στις εβραιογιορτές του ή στα κότερά του, δεν ήξεραν τί .... "δουλειές" κάνει; "Πάλι" άγνοια; Πάλι το... "εγώ δεν ήξερα τίποτε'; Oπως οι άλλοι με τον Τζοχατζόπουλο δεν... "άκουσαν" -κι αυτοί, οποία σύμπτωσις!- "τίποτε" για ΤοR, "ξαδέρφους", βίλες στην Διον. Αρεοπαγίτου κλπκλπ; Τελικά αυτοί οι... 'αθώοι" υπουργοί -που είναι δεκάδες χρόνια σε υπουργικές καρέκλες και εναλλάσσονται μεταξύ τους- αλλά... "ποτέ, δεν ξέρουν τίποτε" ή "δεν είχαν καταλάβει τίποτε"! Είδες πως.... "άσχημα συκοφαντούνται"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To περίεργο δεν είναι ο Βίκτωρ Ρέστης, αλλά ο πατέρας του Μάσια Ρέστης, που εμφανίστηκε την δεκαετία του ΄80 σαν εφοπλιστής από το ...Κογκό! Πριν πεθάνει το 2004 διεκδικούσε την εξαγορά της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμός της Δημοκρατίας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν λέμε κάτι γι'αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12.58: Οι θεσμοί είναι διαχρονικοί, δεν ταυτοποιούνται με πρόσωπα. Aντιθέτως, τα πρόσωπα που (προσωρινά και υπό προϋποθέσεις εντιμότητας) στελεχώνουν τους θεσμούς πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και πολύ προσεκτικά με τον εαυτό τους και να μην δίνουν αφορμές. Διότι, αλλιώς, τα ίδια -με την στάση τους ή το λεκτικό τους υβρεολόγιο- καταβαρθρώνουν τους θεσμούς (και τους ίδιους)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή