Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ και ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΘΕΙ ΣΕ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ και ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ...!!!

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. , Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ...!!!

«Δεν υποχωρώ από τις δεσμεύσεις μου για το πρωτογενές πλεόνασμα», επισήμανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλώντας με συνεργάτες του το πρωί της Τετάρτης. 
Κατηγορηματικοί όμως είναι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο λένε ότι αμέσως μετά την επίσημη επικύρωσή του,

από την Eurostat θα αρχίσει η διανομή του με τους ένστολους να παίρνουν το πρώτο τμήμα του επιδόματος στο τέλος Απριλίου. 
********
Επίσης ο Πρωθυπουργός  απορρίπτει και την πλήρη κατάργηση της εργασιακής προστασίας. 
********
Η εξήγηση της Κυβέρνησης είναι ότι η  εμπλοκή προέκυψε από την διαφωνία της ΕΕ με το ΔΝΤ για κρίσιμα ζητήματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
********
Φαίνεται βέβαια ότι βρέθηκε λύση στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών με την παρέμβαση της ΤτΕ και της ΕΚΤ, το οποίο το ΔΝΤ έβαζε σε παράλληλη και παρασκηνιακή διαπραγμάτευση αλλά το συνέδεε ως μη όφειλε με την συζήτηση για τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά.
********
Άλλωστε δεν μπορούν  να διακινδυνεύσουν Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ, μία στάση πληρωμών της Ελλάδας που θα τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη όταν μάλιστα οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και το Βερολίνο έχουν επανειλημμένως αποδώσει τα εύσημα στην Ελληνική Κυβέρνηση,  μοιάζει απίθανο..
********
Ωστόσο η παράταση της εκκρεμότητας θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για την Ελληνική οικονομία και θα δυσχαιράνει αν δεν αποτρέψει την προσπάθεια για έξοδο στις αγορές. 
                       -----------------------------

2 σχόλια:

  1. ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑ.ΧΑ, ΠΟΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΝΑΤΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ. ΑΥΤΗ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΜΕΝΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ "ΑΝΙΚΑΝΟΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή