Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

O ΣΑΜΑΡΑΣ «ΣΤΕΛΝΕΙ» ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΟΝ...ΑΓΥΡΙΣΤΟ...!!!

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ) Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...!!!

Όπως συνηθίζει,ο Σαμαράς, κινούμενος πάντα με άκρα... μυστικότητα, (έχει ήδη ξεφτιλίσει όλες τις «έγκυρες» δημοσιογραφικές πληροφορίες,  περί ανασχηματισμού, περί Επιτρόπου στην Ε.Ε., όπου άφησε την Ντόρα στα κρύα του λουτρού κ.τ.λ.), κατάφερε μέσω του Δ. Ν.Τ. και της Κριστίν Λαγκάρντ  να πάρει το «ναι» για κάτι που μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί σε Χώρες που βρίσκονται υπό το καθεστώς δημοσιονομικού προγράμματος:

Να στείλει την τρόικα αλλά και τους Υπουργούς του για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος - και συγκεκριμένα στο Παρίσι - προκειμένου να γίνει εκεί (3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου) ο επόμενος γύρος της αξιολόγησης του προγράμματος.
******** 
Με τη συμμετοχή του Γκίκα Χαρδούβελη, όλων των εμπλεκόμενων Υπουργών και του στενού του συνεργάτη Σταύρου Παπασταύρου  να κλείσει χωρίς «δραματικούς»   τόνους, η αξιολόγηση να γίνει εκτός Ελλάδος, σε ένα πιο «ασφαλές» περιβάλλον με σχεδόν απολύτως ελεγχόμενη πληροφόρηση, χωρίς τις «βόλτες» των τροικανών στην Αθήνα και τα Υπουργεία... συνοδεία των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων που παραδοσιακά βγαίνουν στο δρόμο κάθε Σεπτέμβριο ενόψει ΔΕΘ. 
********
Όσο για το Παρίσι; 
********
Η Αθήνα δεν θα μπορούσε να ζητήσει οι συναντήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες από τις οποίες προέρχεται το ένα κομμάτι της τρόικας ενώ για τη Φρανκφούρτη ούτε λόγος να γίνεται...
*********
Ο  Σαμαράς είναι προφανές ότι λίγο πριν από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στην τελική ευθεία προς την Προεδρική εκλογή θέλει να μην έχει στα «πόδια» του τους εκπροσώπους των δανειστών επιλέγοντας να κάνει ο ίδιος την πολιτική διαπραγμάτευση στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο - όπως έχει πράξει μέχρι τώρα - και να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα όσα συζητά με τους πραγματικούς προϊσταμένους των τροικανών. 
          --------------------------------------

20 σχόλια:

  1. χα χα χα χα χα το ανεκδοτο του 2014,2915

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δίδυμο της εθνικής καταστροφής θα προσλάβει 100000 Αλβανούς για να ληστεύουν τους Έλληνες με καλάσνικωφ, η προμήθεια τους 10%. Οι εφορείες θα κλείσουν,διότι οι εφοριακοί τα κρατούσαν όλα για τον εαυτό τους.

      Διαγραφή
  2. Είναι μια νίκη αφου δεν θα έχουμε "έλεγχο" αλλά αξιολόγηση και την αρχή της απεμπλοκής από το μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή, είναι απίθανος ο καλαματιανός . Να τον ....χαιρώμαστε ........ Αφού βουλιάζοντας την Ελλάδα...πέτυχε πλεόνασμα.......... Σπύρος Μα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα!..

    Έχουμε ξαναπεί πως το blog λόγω του παλιού, αμαρτωλού, κομματικού του παρελθόντος,
    ..διατηρεί κάποιες φιλίες και λυκοφιλίες, οι οποίες του παρέχουν εκτός από ατέλειωτες ώρες τσακωμών και εκνευρισμού, και κάποια πρόσβαση σε πληροφορίες που ως τώρα κατά τεκμήριο επαληθεύονται.

    Μία απ' αυτές τις πληροφορίες που έφτασε στ' αυτιά του χθες είναι αυτή που λέει, από εντελώς επίσημα (πιό επίσημα πεθαίνεις!) χείλη,
    ..ότι το φθινόπωρο θα βρεθούμε...
    σε επίσημη χρεοκοπία!

    Αυτό δηλαδή που θα έπρεπε να είχε γίνει από την άνοιξη του 2010, όταν ο απερίγραπτος εκείνος (και απερίγραπτα πουλημένος) Μεγάλος Ηλίθιος μας έριχνε στον καιάδα των μνημονίων.
    Τέσσερα χρόνια από τότε η οικονομία μας σίγουρα θα είχε περάσει στην (πραγματική) ανάκαμψη, το χρέος της χώρας θα ήταν λιγότερο ή περισσότερο ''βιώσιμο'' κι όχι αβίωτο όπως είναι σήμερα (μαζί με τις αβίωτες ζωές μας), και το σπουδαιότερο:
    ..θα είχε εξυγιανθεί το τραπεζικό σύστημα και θα είχε γίνει στήριγμα της οικονομίας και όχι βδέλλα που ρουφάει το αίμα των πολιτών, των επιχειρήσεων και του κράτους.

    Όμως οι τράπεζες ήταν η πραγματική αιτία που τότε αντί να κηρύξουμε πτώχευση και στάση πληρωμών πέσαμε στα νύχια της τρόϊκας.
    Τίς τράπεζες ήθελαν να διασώσουν και να φορτώσουν τις ζημιές και τις υποχρεώσεις τους στις πλάτες του λαού. Και το έκαναν.

    Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, και με τις τράπεζες επαναχρηματοδοτημένες με χρεώστη τον ελληνικό λαό, καθόλου δεν τους ενδιαφέρει πιά αν θα χρεοκοπήσουμε άτακτα ή συγκροτημένα.
    Έχουν ήδη δέσει τον γάϊδαρό τους και το κράτος με μνημόνια και συμβάσεις πεντηκονταετίας!

    Ή, έτσι νομίζουν!
    Γιατί ο πραγματικά ''έτερος των συμβαλλομένων'' που είναι ο ελληνικός λαός και όχι οι δωσιλογικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ούτε ρωτήθηκε ούτε συμφωνεί με όλα αυτά.
    Και είναι πολύ εύκολο σε μία ανεξέλεγκτη και ανώμαλη κατάσταση όπως είναι η χρεοκοπία, και με έναν ηγέτη και κυβέρνηση Ελληνική και φιλολαϊκή,
    ..να αμφισβητηθούν έμπρακτα οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις των εθνικών μειοδοτών.

    Έτσι κι αλλοιώς, και σ' αυτή την περίπτωση, ό,τι είναι να χαθεί θα έχει ήδη χαθεί με την χρεοκοπία.
    Όταν θα φτάσει λοιπόν εκείνη η ώρα των εκφοβισμών και των εκβιασμών, ας μην φοβηθούμε, ας μην πέσουμε άλλη μιά φορά στην παγίδα, ας μη μας φοβίσουν τα λόγια. Οι πράξεις τους είναι ήδη χειρότερες!

    Και ίσως αυτός ο μπαμπούλας με τον οποίο θα επιχειρήσουν να μας τρομοκρατήσουν, να είναι η μία και μοναδική λύση στην αδιέξοδη σημερινή κατάσταση.

    Ο πνιγμένος την βροχή δεν την φοβάται!
    Κι ο απελπισμένος, επίσης!..

    Από Ουδέν Σχόλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oραματίζονται μερικοί λιμούς και καταστροφές γιατί χάρη αυτών υπάρχουν σαν κόμματα, γνωστού άλλωστε όντως ότι τα σκουλήκια στο βούρκο τρέφονται και χάρη αυτού υπάρχουν. Εκ φύσεως άχρηστοι και ανίκανοι τους φταίνε μόνο οι "άλλοι" γι'α τη μιζέρια την αμορφωσιά και τη περιθωριοποιησή τους.
    Θέλουν την καταστροφή γιά "άλλοθι" της προσωπικής αποτυχίας και κομματικής ύπαρξης. Πως αλλιώς ακόμη και η Ουρανίτσα θα γινόταν σήμερα...αρχηγός κόμματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΡΧΟΛΙΠΑΡΟΣ ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ ΓΟΜΑΡΙΑ ΚΩΛΩΤΟΥΜΠΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ ΚΛΑΝΩΜΠΟΥΡΔΑΣ ΚΡΟΝΟΛΗΡΟΣ Η ΤΣΑΤΣΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΑΛΑΛΑΖΟΝ ΚΥΜΒΑΛΟΝ Ο ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ....ksexairvaliotis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε... success ούτε διέξοδος

    Είναι ξεκάθαρο ότι το περίφημο success story, στο οποίο επένδυσε επικοινωνιακά η κυβέρνηση, έχει μετατραπεί σε αξιοθρήνητη αποτυχία. Το ζουν και το διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες, αλλά έρχονται να το επιβεβαιώσουν και όσοι τεκμηριωμένα αναλύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής οικονομίας, μελετώντας ενδελεχώς τα στοιχεία.

    Τρίτο δάνειο και νέο Μνημόνιο προβλέπει...
    στην έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διαψεύδοντας σε κάθε επίπεδο την κυβερνητική αισιοδοξία. Διατυπώνονται σοβαρές αμφιβολίες για τη δυναμική ανάκαμψης της χώρας και επισημαίνεται ότι οι προβλέψεις για ικανοποιητικούς ρυθμούς μεγέθυνσης από το 2015 βαρύνονται από μεγάλες αβεβαιότητες.

    Η χώρα πάσχει από επίμονη θεσμική αστάθεια, όπως διαπιστώνεται στην ίδια έκθεση, με τους πολιτικούς να συνεχίζουν να έχουν διακριτική ευχέρεια παρεμβάσεων, ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν σε αρκετά σημαντικά μέτωπα.

    Το ζήτημα των τραπεζών δεν έχει λυθεί παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται, η υστέρηση σε μεταρρυθμίσεις μπορεί να προκαλέσει νέα άνοδο επιτοκίων δανεισμού, οι επενδύσεις υποχωρούν, η δημοσιονομική εξυγίανση χωλαίνει και το δημόσιο χρέος συνεχίζει να αιωρείται ως δαμόκλειος σπάθη.

    Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, όλο και περισσότερες ενδείξεις μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται μεθοδικά για να στήσει κάλπες. Δείχνει ότι οδεύει προς πρόωρες εκλογές, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία προτού έρθουν τα χειρότερα.

    Γνωρίζει ότι η χώρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της μέσω εξόδου στις αγορές, αλλά ακόμη κι αν το «καταφέρει», θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό την εποπτεία των αγορών, που απλώς θα αντικαταστήσουν την τρόικα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν νέες συμβατικές δεσμεύσεις.

    Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση επέλεξε να «εξορίσει» την τρόικα στο Παρίσι. Είναι πλέον σαφές ότι, βήμα προς βήμα, στρώνουν το έδαφος για πρόωρες κάλπες και επιχειρούν να καθορίσουν την ατζέντα σε ακόμη μία προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου των πολιτών, πουλώντας ελπίδες. Ομως, την ίδια ώρα, που θα μοιράζουν νέες υποσχέσεις στο προεκλογικό μπαλκόνι σε πανηγυρικό κλίμα, οι φωνές που θα ηχούν δεν θα αποτελούν παρά τον πολιτικό επιθανάτιο ρόγχο τους.

    Από enet, μέσω hassapis-peter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟΝ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ .ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Η ΑΙΤΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mε την υπ.αριθμ.ΔΥ1α/οικ-52113/13-06-2014 πραξη του υπουργου υγειαs που εκδοθηκε συμφωνα με τιs διαταξειs του Π.Δ.63/2005 κωδικαs νομοθεσιαs για την κυβερνηση και τα κυβερνητικα οργανα{ΦΕΚ98/Α΄/22-4-2005}αρθρα 55 και 56 διαπιστωνεται η αυτοδικαιη ληξη τηs υπηρεσιαs απο 10-06-2014 των κατωτερω υπαλληλων του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ υπουργου υγειαs σπυριδων αδωνι γεωργιαδη!!!!!!!!ουτε 50 πενηντα ο μπουμπουκοs......oι περισσοτεροι εκ των οποιων προερχονται απο τον Λ.Α.Ο.Σ.....tzoytzoykos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. O Yπουργοs Yγειαs Μακηs Βοριδηs ξηλωσε ολουs τουs συνεργατεs του αδωνι γεωργιαδη......τον κομματικο στρατο που διορισε....ο μπουμπουκοs...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα κλαμα η βαψωελιου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο καρατζαφερηs στην εκπομπη του ειπε:να δειξουμε τουλαχιστον οτι ειμαστε αξιοπρεπειs μην καταντησουμε ξερωγω σαν τον ΑΔΩΝΙ ο οποιοs λεει οτι ο κουβεληs θα καταντησει σαν τον καρατζαφερη....ευκολο ειναι αδωνι ευκολα ειναι αδωνι να εχειs την αξιοπρεπεια σου για φαντασου ομωs να καταντησειs σαν καποιουs αλλουs ευκολο ειναι οχι.....Το πιο ευκολο για τον οποιονδηποτε ειναι να ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΣΟΥΛΑθα μου πειs βεβαια εαν δεχεσαι και επιρροεs απο τον περιβαλοντα χωρο εκει θα οδηγηθειs....η πολιτικη κομματικη τσουλα ο γλυ...κωλωγωs μπρωεντρωs....χεχεχεχεχεχαχαχαχαχαχαχοχοχοχοχοχοχοχο οταν το σαλιο γινεται σκ@τ@.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο καρατζαφερηs στο EXTRA 3 ο αδωνιs ηρθε κλαιγονταs και μου ειπε:Αν δεν γινω υπουργοs θα πεσω απο το παραθυρο να αυτοκτονησω......το απολωλο προβατο χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Kαρατζαφερηs μου ζητησαν 3 υπουργουs τουs ειπα οτι θα τουs δωσω 7 ονοματα για να επιλεξουν οι ιδιοι!!!!!!!!Δεν ειμαι εγω αυτοs που θα πω αυτον και αυτον...Ο δημ.ρωτα ποια θελει;;;;;;Οχι ξεκαθαρα ...δεν ηξερα στην συνεχεια πηγε ο κ. Γεωργιου ηρθε μετα εδω περιμεναμε αργουσε η διαδικασια!!!!!!!Εν τω μεταξυ ερχεται ο κ. γεωργιαδηs ο οποιοs ηταν εντονα συναισθηματικα φορτισμενοs oσο παραπανω δεν υπαρχει!!!!!Μου ελεγε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!!!!!!!Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ηταν μεσα στουs 7 που προτεινα μαs ειχαν πει 3 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Moλιs το ανακοινωσε ο κ. παπαδημοs λεω στον ΑΔΩΝΙ 3 υπουργεια!!!!!Εκει λοιπον εφτασε στην κορυφωση δεν εφυγε απο εδω δεν εφευγαν!!!!!!!Ηταν οι μονοι δυο που ηταν εδω κανεναs αλλοs βουλευτηs δεν ειχε ερθει!!!!!Οποτε τηλεφωνησα στον κ. παπαδημο και του ειπα ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ σε παρακαλω παρα πολυ θελω να βαλουμε μεσα και τον αδωνι και μαλιστα του ειπα οτι ο αδωνιs εχει ειδικοτητα στιs μορφωτικεs υποθεσειs η σε θεματα πολιτισμου στον τουρισμο μπορει να ειναι καλοs.......Kαι με παιρνει ο κ.παπαδημοs και μου λεει θα παει στο ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ οποτε λεω στον αδωνι ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ του αρεσε παρα πολυ ηταν τυχερα και τα δυο παιδια!!!!!!!!!!!Γιατι ο μεν εναs πηγε στουs ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ και ο αλλοs πηγε στουs ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!Και νομιζω οτι τουs δινοταν μια ευκαιρια να κανουν πολυ καλεs ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!απο που κλανει το περιστερι;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο Μακηs τηs τα ξηλωσε ολα τα γλυφτρακια τηs βαψωελιουουουουs κλαμα τα κουμπαρακια....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα η μοδιστρα η βαψωελιουουου τι επαθε....κλαμα τα περιστεροχεσμενα χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε το ξερανε το μπουμπουκακι.....το μαρανε...χοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχοχο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε αφου ήτανε καλοί οι τροοικανοι και φτειαχναν τη ελλαδα γιατι τους διώχνει; ατσα αντωνακη... μαγκας έστω και χωρις τρικυκλο..... μη αντωνακη μην τους μαλωσεις πολυ................μη χεστουνε και πάνω τους απ΄το φόβο γιατί τοτε γλυφτη της μέρκελ θα πρέπει να μαζέψεις και τα σκατά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ρε ελλας ελλας αντωνης σαμαρας ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή