Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ «ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝΙΑΣ» ΤΣΙΠΡΑ, «ΝΑ ΜΗ ΛΗΦΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ», «ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ»-ΑΠΑΤΗ ΥΠΟΘΗΚΗ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ 1000 ΦΥΛΛΩΝ «ΑΥΓΗ» ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΟ…1,5 Εκατ. Ευρώ…!!!

ΜΝΗΜΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ: ΚΟΥΡΕΜΑ 60%, ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ και ΤΩΡΑ…  OFF SHORE…!!! 

Όπου και αν πιάσει κανείς τους Τσιπροσυριζαίους λερώνεται, --όχι μόνο επειδή όπως λένε είναι άπλυτοι--, αλλά κυρίως επειδή όζουν-βρωμάνε από…αυταπάτες, υποκρισία και διαφθορά με θαλασσοδάνεια, μεχρι…μυελού οστέων…!!!.

Ένα-ένα βγαίνουν στο φώς τα αίσχη της διαφθοράς πού φέρνουν την υπογραφή Τσίπρα, για να πάρει δάνειο η κομματική ΑΥΓΗ, η εφημερίδα πού μετά βίας ξεπερνάει στην Αθήνα τα 1000 φύλλα και πανελλήνια φθάνει τα… 1500…!!!
********
Δεν έχει «πέραση» κύρος και επιρροή ούτε στους κομματικούς της ψηφοφόρους…
********
Οι αναθυμιάσεις του σκανδάλου ξεκίνησαν στις 7/9/2016, όταν στην Εξεταστική της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και ΜΜΕ, όταν ο Δ/ντης της «Αυγής» Δ. Στούμπος (άραγε τυχαίο το επίθετο.;;;) ομολόγησε ότι στο μετοχολόγιο της θυγατρικής του Συριζα «Αυγης» υπάρχει offshore εταιρία αλλά αρνήθηκε να πεί τα πρόσωπα πού κρύβονται πίσω από αυτή.
********
«Δεν τα λέω για να μη προκληθεί θόρυβος», είπε ο «βαθυστόχαστος» και «εμβριθής»… Στούμπος…!!!
********
Ο ίδιος ο «βαθυστόχαστος» και «εμβριθής»… Στούμπος σε ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ πως πήρε 1,5 εκατ. ευρών δάνειο η «Αυγή» των άντε 1500 φύλλων αφού έχει αρνητικό πιστωτικό παρελθόν και δεν την εμπιστεύονται οι τράπεζες, απάντησε:
********
Εγώ είπα τις εγγυήσεις: πωλήσεις και άυλα στοιχεία  που είναι η…ιστορική  παρουσία της…!!!
********
Ο Κ. Τζαβάρας του απάντησε:
********
Αυτό λέγεται letter of comfort. 
Δηλαδή «Δήλωση Πατρωνίας». 
********
Σημαίνει δηλαδή δήλωση που κάνει η Μητρική εταιρεία προς το  πιστωτικό ίδρυμα για να επηρεάσει την βούλησή του ώστε να χορηγήσει δάνειο στην θυγατρική του. Δεν είναι εγγύηση. Εχει δώσει «δήλωση πατρωνίας» που όπως προκύπτει επηρέασε την απόφαση της τράπεζας για να σας δώσει δάνειο. 
Αν δεν υπήρχε αυτός ο επηρεασμός δεν υπήρχε δυνατότητα να πάρει η Αυγή δάνειο.
********
Προ ημερών πέρασε και ο οικονομικός Δ/ντης της «Αυγής» από την εξεταστική ο οποίος με τα θαλασσοδάνεια της «Αυγής» έτι περαιτέρω τα…θαλάσσωσε…!!!
********
Έτσι ο Βουλευτής της ΝΔ, Γ.Γεωργαντάς, πήρε τη σκυτάλη των αποκαλύψεων και καταγγέλει:
                           ********
Ο κ. Δαρειώτης δεν μπόρεσε να δώσει καμία πειστική απάντηση στις ερωτήσεις που του έγιναν από τα μέλη της Επιτροπής για τα πολύ σοβαρά ευρήματα που έχουν προκύψει για το ζήτημα των δανείων που έχει λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ , τις σχέσεις του με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και το αδιαφανές καθεστώς κτήσης του ακινήτου της Κουμουνδούρου που είχε αγοραστεί το 1990 από την ΕΑΡ και φαίνεται ότι περιήλθε στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με αδιαφανή τρόπο.
********
Πιο συγκεκριμένα από την εξέταση του μάρτυρα αποδείχθηκε ότι «ΑΥΓΗ» και ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα και το αυτό και ότι παρά την πολύ κακή οικονομική κατάσταση της εφημερίδας  εξακολουθεί και λαμβάνει δάνεια με την εγγύηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν είπε κουβέντα για την Κυπριακή εταιρία και τον αφανή μέτοχο της ΑΥΓΗΣ, της οποίας δέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βασικός μέτοχος.
********
Πέρα των παραπάνω προέκυψαν πέραν πάσης αμφισβητήσεως και ουσιαστικά συνομολόγησε ο μάρτυρας  και τα εξής:
           --------------
1.   Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με επιστολές του προέδρου του κ. Τσίπρα να λαμβάνει δάνεια «εκτός χρηματοοικονομικών κριτηρίων στο πλαίσιο μιας ευρύτερης θεώρησης». 
Τη πρακτική αυτή την ακολούθησε με διαδοχικές επιστολές.
********
2.   Έλαβε δάνειο το 2014 με «υπόσχεση εμπράγματης εγγύησης» ένα ακίνητο το οποίο κατά το χρόνο που το δήλωνε είναι βέβαιο ότι δεν το είχε στην κυριότητα του και το οποίο υπό πολύ περίεργες και αδιαφανείς συνθήκες φαίνεται να επιχειρήθηκε να έρθει στην κυριότητά του.
********
3.   Προέκυψε ότι λίγες ημέρες πριν την ψήφιση του ν. 4304/2014 της Κυβέρνησης Σαμαρά με τον οποίο μειώθηκε κατά 50% το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και προβλέφθηκε τα δάνεια να μην υπερβαίνουν το ύψος της ετήσιας χρηματοδότησης του, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο με πολύ προνομιακό επιτόκιο και ενώ γνώριζε ότι επρόκειτο να νομοθετηθεί ο περιορισμός καθώς ο σχετικός νόμος είχε ήδη ψηφιστεί στις επιτροπές της Βουλής.
********
4.   Η σημαντικότερη αποκάλυψη –ομολογία όμως από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το δάνειο της Ε.ΑΡ. που είχε συναφθεί για την αγορά του κτιρίου της Κουμουνδούρου ενώ είχε καταγγελθεί και μάλιστα τέλος του 1995 είχε γίνει κατάσχεση από την «Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα» έτυχε μιας πρωτοφανούς αναδιάρθρωσης. Συγκεκριμένα ο κ. Δαρειώτης αποκάλυψε ότι το δάνειο της Ε.ΑΡ. που είχε φτάσει το 1998 σε ποσό άνω των 400 εκ. δραχμών  κουρεύτηκε κατά 60%  καθώς κατεβλήθησαν μόνο 175 εκ. δρχ.
******** 
Το πρωτοφανές αυτό ύψος του «κουρέματος» και ενώ μάλιστα υπήρχε ακίνητο για την ικανοποίηση της απαίτησης καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του είναι ο καθολικός διάδοχος της Ε.ΑΡ. το μοναδικό κόμμα που έτυχε μιας τέτοιας ευνοϊκής αντιμετώπισης. Βεβαίως ζητήθηκε να προσκομιστούν στην Επιτροπή τα παραστατικά  καταβολής των μειωμένων  ποσών.
********
Από σήμερα και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι κατήγορος.  Για το κτίριο στο οποίο εδρεύει στην Κουμουνδούρου έχει χαριστεί δάνειο ύψους 60% επί του οφειλουμένου ποσού.
********
Οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες όχι μόνο για τα δεινά που έχει προκαλέσει και τα χιλιάδες ψέματα που είχε πει, αλλά και για τον αδιαφανή τρόπο της οικονομικής λειτουργίας του, τον τρόπο δανειοδότησης του και  την παράβαση των κανόνων χρηματοδότησης μετά από παρεμβάσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα.
               ---------------------- 

6 σχόλια:

  1. Η "Αυγή" με θαλασσοδάνεια και Offshore εταιρία, ο ξεβράκωτος Καλογρίτσας πού δεν είχε να πληρώσει ούτε τη πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας διότι μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με την τράπεζα Αττικής δεν μπορούσε να πάρει δάνειο μαζί με τον Βαξεβάνη βγάζει Συριζαίϊκη εφημερίδα, ο Παππάς με τον Δαβαράκη πήγαν με μαύρα λεφτά να ελέγξουν το διαδίκτυο, η διαπλοκή, διαφθορά και βρώμα τού Συριζα τώρα αποκαλύπτεται, τι άλλο θα δούμε;;;
    "Πρώτη φορά αριστερά"= βρώμα και δυσωδία...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντωs τουs αφησε το βραχιολακι στο...πεζοδρομιο.
    ixnos.blogspot.gr/2016/11/blog-post_84.html
    λενε οτι τον γυαλιζει τον μπρουντζο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι αυγή τι χρυσαυγή τα ίδια σκατά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ** καλημέρα η θεσαλονίκη απεκτήσε πρωθύπουργο !!και θα εχει ΔΙΤΤΟ ρόλο!!
    Ο πρωθύπουργος θεσαλονίκης λεγέται!
    ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ!!
    διττο ρόλο μαξίμου σε ολη. Την Ελλαδα !
    Ποιος καταλαβαινη το"διττο"
    *** ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΨΕΜΑΤΩΝ ******

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *** ΜΑΞΙΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ****
    < ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 28 ΕΤΩΝ>>
    Ο ΕΜΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ"ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ"
    ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΑΤΣΑ !!
    ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΗΚΗ ΠΟΡΝΗ::ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας, κυρίες και κύριοι,
    Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσουμε μια ευκαιρία στο τέλος του το έτος στην ομορφιά και τη χαρά. Μήπως ανησυχείτε για τις διακοπές στο τέλος του έτους, θέλετε να περάσετε μια αξέχαστη και αξέχαστα Χριστούγεννα. Σας δίνω την ευκαιρία για γρήγορη και αξιόπιστη δανείου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην διστάσετε, μια ενιαία διεύθυνση να επικοινωνήσετε για περαιτέρω πληροφορίες.
    E-mail: wilson.josue1947@gmail.com
    Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή