Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ν.Δ. ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...

ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.


Ο απόηχος των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση στην παράταξη της Ν.Δ.
Ενώ ο πρώτος γύρος κατέδειξε μια ισχυρή δυναμική της παράταξης, η οποία βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το μέχρι πρότινος πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, στον δεύτερο γύρο, παρουσιάστηκε το φαινόμενο πανελλαδικά να συνδράμουν το ΠΑΣΟΚ, όλες εκείνες οι δυνάμεις που με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση, είχαν στόχο το «τσαλάκωμα» της Ν.Δ. και ειδικά του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι, σε Δήμους και Περιφέρειες που είχαν χαρακτηριστεί ως «ντέρμπυ» μεταξύ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., οι δυνάμεις του ΛΑ.Ο.Σ., της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς, στήριξαν ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, δίνοντας πράσινο χρώμα στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης.
Οι δυνάμεις αυτές, γνωρίζοντας ότι ήττα του Γ. Παπανδρέου σε αυτές τις περιοχές νευραλγικής σημασίας, σε συνδυασμό με τη νίκη της Ν.Δ. σε 5 Περιφέρειες, θα σήμαινε αυτόματα προκήρυξη εθνικών εκλογών και νίκη της Ν.Δ., προτίμησαν να κρατήσουν όρθια την πασοκική μαριονέττα του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας, ελπίζοντας σε κάποιο υπουργείο μιας μελλοντικής ψευτο-οικουμενικής κυβέρνησης, αποτελούμενη από συνεταίρους με θολό ιδεολογικό στίγμα και διάθεση για την εξυπηρέτηση των ατομικών τους συμφερόντων.
Ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η μετατόπιση 13.000 ψήφων από τον συνδυασμό του Δ. Δράκου, στον συνδυασμό του Π. Τατούλη, καταμαρτυρεί ότι κύκλοι που δρουν στις παρυφές της Ν.Δ. και δεν έχουν ακόμη τιθασευθεί, εργάστηκαν για λογαριασμό άλλων συμφερόντων που ήθελαν ήττα του Αντώνη Σαμαρά, ειδικά στην Πελοπόννησο, ώστε να ανακοπεί ο ταχύς βηματισμός της Ν.Δ. προς την εξουσία.
Ο στόχος των αντιπάλων όμως, δεν επετεύχθη.
Η Ν.Δ. επέστρεψε σε τροχιά εξουσίας και συνεχίζει να ανθίσταται σθεναρά στο μνημόνιο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους αξιωματούχους του Δ.Ν.Τ., που έρχονται στην Ελλάδα για να πειθαναγκάσουν τους πολιτικούς ταγούς να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις σκληρές επιταγές του Δ.Ν.Τ. κατά του ελληνικού λαού.

Η ηγεσία της Παράταξης, αποδεικνύει στους Ευρωπαίους ότι δεν είναι «εύκολη» και ότι στην Ελλάδα, υπάρχουν και υγιείς πολιτικές δυνάμεις που προσανατολίζονται σε λύσεις για την έξοδο από την κρίση, που δεν έγκεινται στην εξαθλίωση του λαού, αλλά στην πραγματική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Μια ανάπτυξη που θα έλθει μόνο εάν η εκάστοτε κυβέρνηση αποκτήσει την πολιτική βούληση να το πράξει, έστω κι αν έλθει σε ρήξη με ισχυρούς εσωτερικούς ή εξωτερικούς παράγοντες, που θέλουν την Ελλάδα φτωχή αποικία τους.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΥΠ. ΤΟΜΕΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου