Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ «ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ» Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ «ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ» ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΒΙΛΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ,ΠΑΙΔΙΑ και… ΠΕΘΕΡΑ…!!!

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ, ΗΤΑΝ ΔΩΡΟ, ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΣΟ…ΚΟΣΤΙΣΕ…;;;

Να και οι αποκαλύψεις της «ξιπασμένης» οικογένειας Τσίπρα και το ήθος της…Κυβερνητικής  «λεχριτοαριστεράς»…!!!
Στη πολυτελή βίλα του Σουνίου—πού εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης--, έκανε επί τρίμηνο διακοπές η οικογένεια Τσίπρα, με Περιστέρα, Ορφέα, Ερνέστο και απαραίτητο συνακόλουθο τη πεθερά, 

αποκαλύπτει η εφημερίδα ΠΤΩΤΟ ΘΕΜΑ, ότι ανήκει στον εφοπλιστή Θανο Μαρτίνο, πού περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ…
********
Σε προεκλογικό χαρτί θεμάτων διαπλοκής και διαφθοράς αναδεικνύει την υπόθεση των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
*******
Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε από το Κερατσίνι να μην τολμήσει κανείς «να βάλει προσκόμματα στο έργο της Δικαιοσύνης, στην προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής» προειδοποιώντας ότι όποιος προσπαθήσει να σταματήσει τους ελέγχους «θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά». 
********
Σήμερα το πρωί βέβαια ο κ. Τσίπρας πήρε απάντηση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ότι «η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί».

«Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση-απάντηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας ανασύρει αυτη την χρονική στιγμή  το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γιατί σε αυτήν βρίσκεται το όνομα του κ. Σταύρου Παπασταύρου, συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει τίποτα για το αν δημιουργείται ή όχι μείζον ηθικό ζητήμα από το γεγονός ότι όλο το καλοκαίρι ο ίδιος και η οικογένειά του παραθέριζαν σε μία από τις βίλες του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου στο Σούνιο ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ! 

Το ΘΕΜΑ έχει δημοσιεύσει τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε όλο το φετινό καλοκαίρι στην εκπληκτική κατοικία του εφοπλιστή Μαρτίνου στο Σούνιο και φυσικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διέψευσε το ρεπορτάζ αυτό.
Το ΘΕΜΑ δεν ισχυρίζεται οτι οι καταθέσεις της οικογένειας Μαρτίνου είναι παράνομες ή δεν έχουν φορολογηθεί. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το κρίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ που συνεχίζουν οι έρευνες. Αντίθετα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η σπουδή του κ. Τσίπρα να στέλνει "μηνύματα" (σε ποιόν;) να μην παρεμποδισθεί το έργο της Δικαιοσύνης όταν αυτό συνεχίζεται απο τους αρμόδιους λειτουργούς.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να "προσπεράσει" το μείζον ηθικό ζήτημα που δημιουργείται από το γεγονός ότι διέμενε με την οικογενειά του στη βίλα ενός εφοπλιστή που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ και άρα ευρευνάται απο την Δικαιοσύνη. Επτά ημέρες πριν τις εκλογές η προσπάθεια του τέως πρωθυπουργού να ... διαβεβαιώσει ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηρισθεί άν όχι ως πολιτικό "προπέτασμα καπνού"
Ο κ. Θανάσης Μαρτίνος

«Λογοδοτούμε στο λαό και στη νεολαία - όχι στους ολιγάρχες. Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» είπε ο κ. Τσίπρας.
Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Τσίπρας  δεν έχει απαντήσει στο ουσιώδες ερώτημα ποιός πλήρωσε την πολυτελή βίλα που "φιλοξένησε" την ίδιο και την οικογενειά του. Ήταν "δώρο" και απο ποιόν, την πλήρωσε κάποιος άλλος (ποιός;)  ή την πλήρωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και σ΄αυτή την περίπτωση πόσο κόστισε; Επρόκειτο μήπως για φιλοξενία; Η κατοικία ήταν νοικιασμένη ενδεχομένως από κάποιο τρίτο φιλικό προς αυτόν πρόσωπο; Εξακολουθεί να παραμένει νοικιασμένη η βίλα και για την υπόλοιπη χρονιά; Εκδόθηκαν τα αναλογούντα παραστατικά, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπου η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι μείζον ζητούμενο; 

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι μπορεί να διαμένει όλο το φετινό καλοκαίρι στην πολυτελή κατοικία ενός από τους Έλληνες εκείνους που ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε σαν «τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής», να καταγγέλει τους άλλους, αλλά ο ίδιος να παριστάνει τον ανήξερο;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κατανοήσει ότι τα λόγια ενός "νέου" πολιτικού πρέπει να επιβεβαιώνονται απο τα έργα.  Θέλησε να εμφανιστεί άτεγκτος απέναντι στη φοροδιαφυγή και τη διαπλοκή. «Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς και δεν θα γίνουμε όπως αυτοί. Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε ομοτράπεζοι του κ. Χριστοφοράκου, το κόμμα μας δεν τα πήρε από τη Siemens, τα στελέχη μας δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. 

Εμείς εξαρτιόμαστε μόνον από εσάς - από τον κυρίαρχο λαό. Από κανέναν άλλον. Γι' αυτό και μπορούμε και σας κοιτάμε στα μάτια, με καθαρό βλέμμα. Και, κυρίως, στεκόμαστε δίπλα σας με πεντακάθαρα χέρια. Εμείς δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ωραία ώρα να μας πεί λοιπόν ποιός πλήρωσε τις διακοπές στο Σούνιο και άν θεωρεί ότι δημιουργείται πολιτικό και ηθικό ζήτημα απο το γεγονός ότι ιδιοκτήτης της βίλας περιελαμβάνεται στην λίστα Λαγκάρντ


Ποιος πλήρωσε τη βίλα για τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα; 

Το ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» την περασμένη Κυριακή σχετικά με τις διακοπές της οικογένειας Τσίπρα όλο το καλοκαίρι στη βίλα Θανάση Μαρτίνου, καθώς και τις βόλτες με το σκάφος του προέδρου της DHI Κώστα Γιώτη στο Σούνιο προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. 
Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό αττικό τοπίο 19 παραθαλάσσιων στρεμμάτων και σε ένα από τα παλαιότερα ακίνητα της περιοχής, ο τέως πρωθυπουργός, η σύζυγός του, τα δύο παιδιά τους αλλά και η πεθερά του πέρασαν στιγμές ξενοιασιάς, σε μια περίοδο δοκιμασίας για εκατομμύρια Ελληνες λόγω των capital controls.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Κώστα Γιώτη

Επίσης το αν είναι σωστό να κάνει βόλτες με σκάφη επιχειρηματιών ένας πρωθυπουργός, και μάλιστα σε μια ιστορικά κρίσιμη και οικονομικά δύσκολη συγκυρία, είναι θέμα που θα το γράψει η Ιστορία. Οπως και να έχει όμως, ο κ. Αλέξης Τσίπρας που τήρησε όλη την εβδομάδα εκκωφαντική σιωπή για το άγνωστο στο ευρύ κοινό διάστημα των διακοπών του (ενώ αντίθετα όλοι πληροφορούνταν επί χρόνια τις εναλλακτικές διακοπές του σε Νάξο, Γαύδο ή φέτος στην Ερεικούσα).Γι' αυτό, λοιπόν κρίνεται απαραίτητο να χυθεί άπλετο φως για το καθεστώς με το οποίο ο τέως πρωθυπουργός διέμεινε στη βίλα Μαρτίνου. Πάντως την προηγούμενη Κυριακή ο κ. Τσίπρας και η οικογένειά του έφυγαν από τη βίλα του Σουνίου, μετά την τρίμηνη διαμονή τους εκεί (κατόπιν των δημοσιευμάτων του «ΘΕΜΑτος») λόγω και των πολιτικών αναγκών της προεκλογικής περιόδου αλλά και του ανοίγματος των σχολείων για τους δύο γιους τους. 

Η παρέα του Σουνίου 

Μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνιακά είχε συνηθίσει την κοινή γνώμη με εικόνες από το μεσοαστικό διαμέρισμά του στην Κυψέλη και από το γενικότερα ήπιο έως σχετικά σεμνό lifestyle του. Οπως, όμως, φαίνεται, ο κ. Τσίπρας δοκίμασε εν μέρει και την «κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας». Προτίμησε έναν επίγειο παράδεισο, πολύ κοντά στην Αθήνα, σε μια γειτονιά, παρέα με επιχειρηματίες, εφοπλιστές και βιομηχάνους, στο πανάκριβο Σούνιο. Η βίλα στην οποία διέμενε βρίσκεται σε πευκόφυτη έκταση δίπλα από το Τρατολίμανο του Σουνίου και συνορεύει με την εξοχική κατοικία του υφασματέμπορου Γιώργου Ντάβαρη και άλλων εφοπλιστών. Η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα εθεάθη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οδηγώντας ένα μικρό Opel Corsa στο Λαύριο και τα ταβερνάκια του Σουνίου, πάντα προσηνής και ομιλητική με τον απλό κόσμο, αν και ο σύζυγός της δεν την ακολουθούσε, προφανώς πιεσμένος από τις εξελίξεις αλλά και την ανάγκη του για ανωνυμία. 

Μόλις δύο φορές μαθαίνουμε ότι βγήκε ο κ. Τσίπρας για φαγητό εκτός κατοικίας, ακολουθώντας τον φίλο του δημοσιογράφο και διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος και τον γνώρισε με τον κ. Γιώτη. 

Στην παρέα είχαν προστεθεί η αδελφή του Μr DHI Φρειδερίκη (Βίκυ) με τον γιο της και συνεργάτη του κ. Γιώτη στις κλινικές Γιώργο Κοτταρίδη, καθώς και η άλλη αδελφή του, Ρίτα Πατερώνη, γνωστή σχεδιάστρια ρούχων που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια. 

Οπως προαναφέραμε και όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία που παρουσιάζουμε, η βίλα ανήκει στο συγκρότημα ακριβών κατοικιών που εδώ και χρόνια διατηρεί ο εφοπλιστής. Η δε κόρη του Γεωργία είναι βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής. 

Η εξοχική κατοικία στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέμεινε είναι μία από τις παλαιότερες στην περιοχή και βρίσκεται σε έκταση συνολικής επιφάνειας 19 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα του Σουνίου, σε ένα αδιέξοδο δρομάκι, ιδανικό για όσους θέλουν να απομονωθούν από τα αδιάκριτα μάτια ή να έχουν φύλαξη, όπως ένας πρωθυπουργός επιβάλλεται να έχει. 

Εκεί ο κ. Μαρτίνος νοικιάζει τα σπίτια του ή φιλοξενεί εκλεκτούς καλεσμένους σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ γνωριμιών που δύσκολα σπάει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνθρωπος που πήγε τον κ. Τσίπρα εκεί ήταν ο κ. Γιώτης. 

Ο επιχειρηματίας δηλαδή που εξέθεσε τον τέως πρωθυπουργό όταν με αφέλεια δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook τις χαλαρές κοινές τους στιγμές, με τον αριστερό πολιτικό να οδηγεί το κότερό του, να παίζει μαζί του ποδοσφαιράκι στην αυλή του σπιτιού όπου έμενε, παρέα με γνωστούς καλλιτέχνες της σόουμπιζ, όπως ο Χρήστος Φερεντίνος και η Δήμητρα Παπαδοπούλου. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιώτης νοικίαζε επί δέκα και πλέον χρόνια κατοικία στο συγκρότημα Μαρτίνου, όμως τώρα μετακόμισε σε άλλο σπίτι, μια πολυτελέστατη έπαυλη στα Λεγραινά. 


Οι κατοικίες αυτές ουσιαστικά δεν είναι ανοιχτές προς ενοικίαση σε όλους και τα ονόματα των ενοικιαστών πηγαίνουν από στόμα σε στόμα. Ετσι ο κ. Γιώτης φέρεται να πρότεινε στον τέως πρωθυπουργό να αναλάβει να νοικιάσει για λογαριασμό του ίδιου και της οικογένειάς του την παραθεριστική οικία. 

Αλλες πάλι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το έργο το ανέλαβε ο κ. Κοτταρίδης. Το καίριο ερώτημα, όμως, είναι εάν ο κ. Γιώτης ή άλλο πρόσωπο ήταν αυτοί που πλήρωσαν την ακριβή κατοικία ή αν το έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω κάποιου συγγενικού του προσώπου.

2 σχόλια:

 1. Bρε φασιστόμουτρα του Σαμαρά, ο Αλέξης σωστά ξηγήθηκε. Έκανε αριστερή απαλλοτρίωση της πλούσιας ζωής τον δεξιών γιά πάρτι των παιδιών του της Περιστέρας και κατά κύριο λόγο της πεθεράς.Πότε θα ξαναδεί Περιστέρα και πεθερά τέτοια μεγαλεία;
  Το γράφει και το πρόγραμα της αριστεράς. "Ίση κατανομή πλούτου"!
  Αλλά γιά πάρτι του,όχι γιά το λαουτζίκο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΑΛΕΞΗΣ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΒΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ!!! ΛΟΓΟ ΑΠΕΙΡΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΙΡΑ!! ΞΕΡΗ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΚΡΥΒΗ!! ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΑΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ;;
  ** ΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΗ ΖΗΤΑΣ 4 ΕΤΙΑ ***
  ΛΟΓΟ ΜΙΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΤΗΝ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ *******
  ΛΟΓΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΟΛΟΥΣ***
  ΛΟΓΟ ΠΟΥ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙ Η ΝΤΟΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΙ !!ΑΛΕΞΗ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!! ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΓΚΑ!!! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΗ!!
  ** ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ***
  ** ΛΟΓΟ ΑΝΑΙΥΘΗΝΟΤΗΤΑΣ 500 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΗ ΟΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ!!
  Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΤΗ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΨΗΦΗΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΤΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή