Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΦΡΙΚΗ...!!! «ΡΕΒΑΝΣ»--ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ» ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Μ., Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜ. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΜΗΤΕΡΑΣ, ΑΔΕΛΦΟΥ και...ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ...!!!

«ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΝ, ΤΟΝ ΠΡΟΠΑΠΠΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ Ε.Α.Μ., και ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΤΑΡΤΗΣ  ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»...!!!

Το «τσιπρολεχριταριό» της Κυβερνητικής Αριστεράς, κάνει κανονικό πλιάτσικο στο Δημόσιο και εις βάρος των φορολογουμένων στο όνομα των «αγωνιστών» του Ε.Α.Μ. και του αιματοκυλίσματος της Ελλάδος, πιστεύοντας ότι τώρα δικαιώνονται οι αγώνες και τιμάριό του είναι ο διορισμός οικογένειας και φίλης με υπογραφή...Τσίπρα...!!!

Πρόκειται γιά τον «ράπερ»  (μουσική στην οποία αρέσκονται οι συμμορίες και οι περιθωριακοί στις ΗΠΑ), γραμματέα της Νεολαίας Συριζα  Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλο, όπου   διορίστηκε  στον κυβερνητικό μηχανισμό η οικοκογενειά του,  (μητέρα, αδερφός και φίλη!), δεδομένου ότι ο πατέρας ήδη έχει διορισθεί στον σταθμό «Κόκκινο» και με το θράσος του  κατσαπλιά- λεχρίτη, μας εξηγεί σε μία ανορθόγραφη ανακοινωσή του , ότι διορίστηκαν δικαιωματικά απο την ιστορία των αγώνων του ΕΑΜ παίρνοντας ιστορική ρεβάνς  για τα Δεκεμβριανά.
********
Εδώ η επιστολή...εμετός...!!! 
     -----------------
Όταν ήμουν μικρός τα χρόνια της ευημερίας στην Ελλάδα θυμάμαι τους γονείς μου να μου λένε για την αριστερά, για το κίνημα, για τις ρίζες μας και πως δεν πρέπει να ξεχνάμε από που προερχόμαστε. Τότε ήμουν 10 χρονών και ακούγαμε το άξιον εστί και μου έλεγαν ιστορίες.Για την γιαγιά μου, την περήφανη επονήτισσα, βασανισμένη από τους χίτες στο χωριό της, που φθάνει σήμερα τα 90 και με καλημερίζει κάθε πρωί. Για τον προπάππο μου, που είχα την τύχη να τον γνωρίσω, δικαστή του ΕΑΜ και για τον παππού μου, αντάρτη στον Δημοκρατικό Στρατό που γλύτωσε την εκτέλεση στο τσακ αφού τον συλλάβανε τις μέρες της ήττας. Και μετά ώντας παππάς στην Αμαλιάδα οι φασίστες του λέγαν πως θα τον ξυρίσουν γιατί ήταν τραγόπαππας-κομμουνιστής και έπρεπε να φύγει να πάει αλλού, και δώστους δυσμενείς μεταθὲσεις από τους ιεροκήρυκες της αγάπης. Και θυμάμαι την μάνα μου να μου λέει πως της μάθαινε αντάρτικα στα κρυφά όταν ήταν ακόμη μωρό κι αυτός φορούσε ράσα και πως οι ανταρτες όταν χώρευαν στα βουνά γινότανε σεισμός.

Για τον δολοφονημένο θείο του πατέρα μου από φασίστες κάπου στα βουνά της ηλείας, το μάθαμε προφατα σε ένα βιβλίο και δεν ήξεραν καν που θάφτηκε και εαν θάφτηκε και το χειρότερο εαν έπρεπε να το πούμε στο αδερφό του. Για τον θείο-παππού Θοδωρή και τα μακρονήσια, την εξορία, τις κλειστές πόρτες μετά για δουλειά, γιατί αν ήσουν αριστερός σε κυνηγούσαν χωρίς αύριο και δεν είχες δικαίωμα να ταίσεις τα παιδά σου.

Για τις εκδρομές της ΕΔΑ μου μίλαγε ο πατέρας μου όταν ήταν αυτός μικρό παιδάκι, για το αντρίωμα του στο Πολυτεχνείο, στην ΟΜΛΕ, στη δικτατορία, για την δράση του στο δυναμικό φοιτητικό κίνημα, για την ΕΦΕΕ, για τον 815, τον Κουμή και την Καννελοπούλου, για την ΠΠΣΠ, για το ΚΚΕ-ΜΛ, για το χημείο, για τα όνειρα της τότε εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς... Εκεί γνώρισε και τον άνθρωπο της ζωής του, την Μητέρα μου που τον αντέχει κοντά 40 χρόνια...
Πάντα θυμάμαι πως και οι φίλοι των γονιών μου κάπου εκεί γύρναγαν στους αγώνες, στους δρόμους, άλλοι στην ΚΝΕ, άλλοι στον Ρήγα και άλλοι έξω από την βουλή και κάπου γύρναγε και η απογοήτευση, η ήττα, η ανασφάλεια. Γιατί κάποιοι πήγαν σπίτια τους, άλλοι όχι και το πράγμα προχωράει. Και δούλεψαν και έφτιαξαν οικογένεια και ποτέ δεν ζήτησαν λεφτά ούτε από τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ ούτε από τους δεξιούς. Γιατί είναι αυτοδημιούργητοι και δεν χρωστάνε σε κανέναν και γι αυτό είμαι περήφανος...

Και κάπου το 2006, 18 χρονών εγώ τότε, πρίν μία δεκαετία, ο αδερφός μου, φοιτητής της ΑΣΟΕΕ μου λέει για το Δίκτυο, το άρθρο 16, τον αγώνα που έπρεπε να δώσουμε, και δίπλα μας στο δρόμο και τοτε και η μάνα μου και ο πατέρας μου (παρόλο που μια ζωή χοντρός είχε αρχίσει να κουράζεται στο περπάτημα και δεν άντεχε πολλά, πολλά).

Μετά στην Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στον ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις πλατείες και δώσ του δακρυγόνο και ξύλο και η μάνα μου να τρέχει στα κρατητήρια να βγάζει κόσμο, και ο αδερφός μου δίπλα πάντα εκεί να με ζυμώνει να μου αγοράζει βιβλία για τον ΜΑΡΞ και να μου εξηγεί το κεφάλαιο και τεχνικά ώντας εκτός από αριστερός και τεχνοκράτης και πάντα τον ζήλευα γι αυτό...Γιατί ποτέ δεν έμενε στη θεωρία. Δεν θα ξεχάσω όταν έμεινε για 2 μήνες στο κρεβάτι επειδή αρρώστηκε από την κούραση επειδή κάθε μέρα ήταν στην κατάληψη της ΑΣΟΕΕ...

Και ο καιρός έτρεχε και έμαθα για το Φορουμ το 05, για την νέα αριστερά της νίκης, για το οτί εμείς πρέπει να δικαιώσουμε τα όνειρα και τους πόθους των ηττημένων, όχι μόνο αυτών από τους οποίους εγώ προέρχομαι αλλά για όλους όσους δίνανε την ζωή τους με αυταπάρνηση και με θυσία μία ζωή χωρίς να λογαριάζουν τίποτα.

Και έτσι περνάνε 10 χρόνια συναρπαστικά στα οποία δώσαμε το είναι μας, τη ζωή μας ολόκληρη, χωρίς να λογαριάζουμε λεφτά, εργατοώρες, την υγεία μας, χωρίς ποτέ να περιμέναμε πως το 12 θα έτριζε συθέμελα ο τόπος και μετά τον Γενάρη, μετά τον Ιούλη. Και μετά για εμάς η πρώτη ήττα και κουβέντα με τους συτρόφους, κουβέντα στην ΟΒΑ του σπιτιού μου και μαθαίνουμε και σήμερα να είμαστε εδώ στα δύσκολα, βάζοντας το κεφάλι μας σε έναν βαθύ κουβά με σκατά, δεν ζητάμε τίποτα απο κανέναν, δεν θα ζητήσουμε ποτέ...Ο καθένας με την δική του πορεία, με την δική του ιστορία με δικούς τους αγώνες, χωρίς φιλοδοξιες να γίνουμε κάποιοι. Πάντα για τό κόμμα, μόνο για το κόμμα, για κανέναν ρουφιάνο, για κανένα αφεντικό και σε αυτούς δεν θα απολογηθώ ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου. Γιατί ο καθένας έχει επιλέξει να βάλει πλατη για να μην χάσουμε συλλογικά, βάζει πλάτη για να αλλάξει αυτή η βρωμιά που υπάρχει γύρω μας και μας πνίγει. Και η μάνα μου 30 χρόνια μαχόμενη δικηγόρος δεν περίμενε τον ΣΥΡΙΖΑ για να ζήσει, γιατί ο πατέρας μου τόσα χρόνια δουλειά, δουλειά, δουλειά από τα 16 στην οικοδομή κόλλαγε ένσημα, μετά πούλαγε βιβλία για να ζήσει και μετά στα λεξικά, στην Καθημερινή, στο flash και θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά αυτό δεν έχει νόημα... Ποτέ όμως κρατικοδίαιτοι...

Κι ο αδερφός μου 10 χρόνια κοντά εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και τώρα εκεί που πρέπει να βοηθήσει κι αυτός βοηθάει... Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει...Και δεν θα απολογηθώ σε κανέναν ούτε για τις ριζες μου, ούτε για την οικογένεια μου, γιατί αυτή είναι η ιστορία μου, γραμμένη σε λιγες γραμμές, γιατί αυτή δεν είναι μόνο η δικιά μου ιστορία, γιατι δεν είδαμε φως και μπήκαμε, γιατί υπάρχουν πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί με τις δικές τους ιστορίες, τις δικές τους κοινές ιστορίες... Έχω γνωρίσει πολλούς και πολλές συντρόφους και συντρόφισσες με ιστορίες πολύ πιο βαριές από την δικιά μου... Και είμαι περήφανος και νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε σύντροφο και συντρόφισσα που στέκομαι στο πλάι του και αγωνίζομαι μαζί του απέναντι σε κάθε λογής πρώτο Φλέμα. 
Μπροστά στη ρουφιανιά και τον κιτρινισμό στέκομαι περήφανος και τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια,
Κατάλαβες ρουφιάνε;;

Ιάσονας Σχινάς - Παπαδόπουλος  γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
             --------------------

4 σχόλια:

 1. καλος και αυτος... αθανατη Ελλαδαρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. **ΙΑΣΟΝΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ;;-ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΙΑΣΟΝΑ ΠΟΥ ;;ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ;;ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ;; ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ !!ΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΙΑΣΟΝΑ. ΣΥΜΟΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΑΔΑ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ !!! ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΗΣΕ Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ,!ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΙΑΣΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΙΑΣΟΝΑ !! ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΓΑΣΤΟ !!
  ΙΑΣΟΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ;;
  ΙΑΣΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ .ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ Ο ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΙΑΣΟΝΑ Η ΔΕΞΙΑ ΤΑ ΕΚΛΗΣΕ !! ΙΑΣΟΝΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !! ΙΑΣΟΝΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΑΜ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΡΩΤΗΣΕ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΕΞΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΝΩ Ο ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΙΑΣΟΝΑ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙ ,,
  ΙΑΣΟΝΑ ΟΛΑ ΤΟΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΡΩΤΑ ΡΕ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΝΑ ΓΕΡΟΔΕΞΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΗΣ ΙΑΣΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΣΟΝΑ !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τρισκατάρατος ο Κων/νος Καραμανλής, ο κρυπτοκομμούνας ΄΄έθνάρχης΄΄, που τους νομιμοποίησε χωρίς να ζητήσουν συγγνώμη καί τους δικαίωσε, ρίχνοντας ενοχές καί λάσπη στους γνήσιους δεξιούς Πατριώτες που μάτωσαν για να μείνει η Πατρίδα μας στον Ελεύθερο Κόσμο καί να μήν γίνει Σοβιετική επαρχία!.... ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ!!! !.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. *Τσιλιαδοροs τηs μιζαs ο Καρατζαφερηs!
  lykavitos.gr/archives/149268
  Ποιουs διορισε στη Βουλη ο Καρατζαφερηs??????
  *skandalakommaton.blogspot.gr/2010/06/blog-post_3071.html
  *Λαθρεμποροs διορισμων στη Βουλη ο Καρατζαφερηs
  Ποιουs διορισε στη Βουλη ο Καρατζαφερηs.
  akommatistoi.blogspot.gr/2010/06/blog-post_3739.html
  H Οφσοροδοξη καρατζακουραδα ο καταδικασμενοs ΜΙΖΑΣ-ΝΟΝΟΣ ο βρωμοκαΜΠΙΝΕΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή