Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ" ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ και ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ "ΔΙΟΔΙΑ" ΤΗΣ... ΧΩΡΑΣ»...!!!

«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ "ΤΡΟΪΚΑΣ-ΠΑΣΟΚ" ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΠΗΣ και ΜΕ... ΥΛΙΚΑ ΥΦΕΣΗΣ»...!!

Συγκλονιστικός στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς και καταπέλτης κατά Τσίπρα-Συριζα με επιγραμματικούς χαρακτηρισμούς  στην Συνδιάσκεψη της Ν.Δ..
Είπε:
Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη από «λαθρέμπορους» των καημών του....
 Κι ο δικός μας λαός, δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα «διόδια» της Ιστορίας μας,  με... πλαστά χαρτιά...!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα. 
* Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν μια «διαφορετική πολιτική». Εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. 
Τη μία εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι θα καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Την άλλη υποστηρίζουν ότι δεν θα την καταγγείλουν μονομερώς, αλλά θα διαπραγματευθούν από την αρχή τα πάντα. Ποια είναι «τα πάντα», άραγε; Ακόμα και το «κούρεμα» που έκοψε 106 δισεκατομμύρια από το χρέος; 
Τη μια υπόσχονται να προσλάβουν 100 χιλιάδες στο δημόσιο με 1300 κατώτατο μισθό. Την άλλη λένε ότι αυτό δεν ισχύει πια. Αλλά δεν λένε τι ακριβώς θα κάνουν. 
Τη μια υπόσχονται ότι θα βάλουν νέο «κεφαλικό φόρο» στις καταθέσεις πάνω από 20 χιλιάδες ευρώ. 
Την άλλη το παίρνουν πίσω, αλλά εξαγγέλλουν φόρο πάνω στον τζίρο των επιχειρήσεων. Προχθές επανήλθαν στο φόρο επί των καταθέσεων. 
Με όριο τις 50 χιλιάδες αυτή τη φορά. Δεν θέλουν να αφήσουν τίποτε όρθιο. 
Και χθες ανακοίνωσαν έκτακτη εισφορά  σε 700 χιλιάδες νοικοκυριά, με καθαρό εισόδημα 2.000 Ευρώ το μήνα. Αν είναι ποτέ δυνατόν! 
Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα που επέβαλλαν αλλεπάλληλους φόρους. Τώρα έχουμε το ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να επιβάλει φόρους στον ελληνικό λαό …
Μας είπαν και το άλλο, το καλύτερο: όταν θα καταγγείλουν μονομερώς το Μνημόνιο, αν εξακολουθήσει να υπάρχει έλλειμμα, θα επιβάλουν έκτακτα μέτρα εσόδων και περικοπής δαπανών. 
Δηλαδή θα αντικαταστήσουν το Μνημόνιο της Τρόικας με ένα άλλο, ελληνικής κατασκευής και δικής τους κοπής, με υλικά ύφεσης!
Ό,τι απ’ όλα αυτά κάνουν, θα είναι ολέθριο. Θα φέρει φυγή καταθέσεων, νέα λουκέτα, νέα άνοδο της ανεργίας. 
Το ότι θα οδηγήσουν όλα αυτά τη χώρα εκτός ευρώ, δεν το λέμε μόνον εμείς. Το ομολογούν ανοικτά οι…μισές «συνιστώσες» τους. Και διαφωνούν οι άλλες μισές! 
Το ότι όλα αυτά είναι απίστευτες ανοησίες δεν το λέμε μόνον εμείς. 
Το λένε ανοικτά και εκπρόσωποι των Σοσιαλιστών, αλλά και των Πράσινων στην Ευρώπη. Τυφλή πορεία προς την ανεξέλεγκτη Καταστροφή… 
Και δεν είμαστε εμείς που κινδυνολογούμε, τάχα, σε βάρος τους. Είναι εκείνοι που προκαλούν φόβο και ανησυχία σε όλους. Ακόμα και σε πολλούς δικούς τους. 
Η σύγχυση που αποκαλύπτουν δεν είναι «νέα Πολιτική». 
Είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης. 
Το ΠΑΣΟΚ άνοιξε το δρόμο της ατέλειωτης ύφεσης. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει ένα βήμα πιο πέρα: 
στο εκτροχιασμό της χρεοκοπίας. 
* Είναι ψέμα κι αυτό που ισχυρίζονται: ότι ακόμα κι αν καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις μας. Κι όταν οι ξένοι αντιδράσουν, εμείς θα πάψουμε να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας. Ξεχνούν όμως, ότι τις δόσεις αυτές τις πληρώνουμε με τα χρήματα που οι ξένοι μας δίνουν!
Και επιμένουν ακόμα, ότι δεν θα τολμήσουν οι ξένοι δανειστές μας να διακόψουν τη στήριξη που μας δίνουν, γιατί θα τους στοιχίσει, τάχα, πολύ περισσότερο. Αυτό κι αν είναι ψέμα…
Η αλήθεια είναι ότι αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο και εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ, αυτό θα στοιχίσει στην Ευρώπη από μισό ως ένα τρισεκατομμύριο.

7 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΧΩΣΤΑ.ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρέλειψε το καθιερωμένο βαθυστόχαστο ποίημα κακώς! πάνω που το είχαμε συνηθίσει και από τα Ζάπεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ανώνυμους 10.35 και 11.11 :
    Τελικά σας ενοχλεί (μην πω σας πονάει) που εν τέλει , σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , ο ελληνικός λαός δείχνει να αντιλαμβάνεται την πραγματική κατάσταση της χώρας και που την οδηγούν τυχοδιωκτικές πολιτικές τύπου Τσίπρα αλλά και Καμμένου. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν άποψη και οι οπαδοί των ΑΕ και να ψηφίσουν σύμφωνα με το συμφέρον της Ελλάδας και όχι παρασυρμένοι απο το θυμό τους και τον αμοραλισμό του Καμμένου και του Κουίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μεγαλος ηγετης κ.Σαμαρας η' κ.Κομανετσης και η κ.Μητσοτακομπακογιαννη.
    Για τις απαισιες και εμετικες δηλωσεις εναντιων των Ελληνων, που εκανε η κολοεβραια Λαγκαρντ, το βουλοσανε οι νεκροθαυτες τις Ελλαδος.
    Αυτους θελετε κ.κ του πολιτικου σαφαρι για να κυβερνισουν την Ελλαδα;
    Ευχαριστουμε αλλα δεν θα παρουμε..
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥ ΤΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΛΕΤΕ,ΓΙΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΑΣ Η ΚΟΥΤΡΟΒΙΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ?ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aima ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!!!.....ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ.......ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΑΚΙ ΕΤΣΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλά τα λες για τον Tσίπρα, εκεί όμως που μας τα χάλασε το πληρωμένο αρθράκι-εμετικό γλύψιμο στη Συγγρού, είναι εκεί που γράφεις "το Μνημόνιο Τρόϊκας-ΠΑΣΟΚ". Εκεί, "ξέχασες" να προσθέσεις το σωστό "Μνημόνιο Τρόϊκας-ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά", αφού ο κύριος μπιλντεμπέργκερ με το 2ο Μνημόνιο που υπερψήφισε και ο ίδιος και η Ν.Δ. νομιμοποίησαν -και μάλιστα με ισχύ ελληνικού νόμου- και το 1ο Μνημόνιο, με ιδιαίτερη διάταξη που περιλήφθηκε κατ' απαίτηση της τρόϊκας στο 2ο Μνημόνιο - κάτι που ως συνήθως αποκρύπτει, με τη γνωστή σατανική του υποκρισία, από τους συνωστιζόμενους για μια θεσούλα στο πάρτι της εξουσίας χαχόλους του κόμματός του που τον αποθεώνουν, φυσικά μαζί με την επανακάμψασα Ντόρα Μπακογιάννη-Kούβελου-Siemens, που διψάει για λίγο νέο αίμα (: του ελληνικού λαού) που θα την κρατήσει εκ νέου στη "ζωή".....
    "Σαμαράς-αποστασία-ευκαμψία
    ζήτω η νέα δημοκρατία"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή