Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ--ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ και ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

«ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ...ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ»...!!!

Τα δεκαοκτώ μέτρα μίας ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης παρουσίασε σήμερα ο  Αντώνης ΣΑμαράς αντιδιαστέλλοντας το δικό του πρόγραμμα με την «μονομερή καταγγελία του Μνημονίου» για την οποία είπε ότι μοιάζει με παιχνίδι «με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη».

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην παραμονή στο ευρώ “με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι ανέφερε χαρακτηριστικα.
Υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και την λήψη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.  Για την δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε: 
“Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιά στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας. 
Μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων. 
Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη”.
Πώς θα βγούμε από το σημερινό τέλμα: με μέτρα που πρέπει να επαναδιαπραγματευθούμε με τους δανειστές και με μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μόνοι μας είπε ο κ. Σαμαράς και ακολούθως ανέφερε 18 χυγκεκριμένα μέτρα.

*-Πρώτον αποκατάσταση των πολυ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκινικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων. Επίσης αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.


*--Δεύτερον επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια


*-Τρίτον επίδομα ανεργίας και για τους αυτοαπασχολούμενους που σήμερα δεν δικαιούνται κανένα βοήθημα. “Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη” ανέφερε χαρακτηριστικά


*-Τεταρτό να ρυθμιστούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των προηγούμενων χρόνων ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του μέσου οικογενειακού εισοδήματος και να μετακυλίσουν τα υπόλοιπα


*-Πέμπτο Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί. Στηρίζουμε τις συβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα


*-Έκτο όταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ


*-Έβδομο αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ


ΣΤαδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά.


*-Ογδοο σταδιακή μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα μέχρι 32% από το 45% που είναι σήμερα. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών από το 2010 μέχρι σήμερα προκάλεσε μείωση των εσόδων κατά 9% είπε ο κ. Σαμαράς.


*- Ένατο τα 11,5 δις μέτρα να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις περικοπές και όχι επτά δίς. ΈΤσι οι περικοπές θα γίνουν από την σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς.


*-Δέκατο δεν θα απολύονται οι δημοσιοι υπάλληλοι για μία τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές όχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων όχι άλλη περικοπή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων όχι άλλη φορολόγηση. Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία οδηγούν σε ρήξη με τους εταίρους και οδηγούν σε νέους φόρους και περικοπές.


*-Ενδέκατο μέτρα για τους δανειολήπτες. Η μηνιαία δόση δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος


*-Δωδέκατο ανατολή των συνεπειών του τειρεσία για όσους έχουν υπαχθεί


*-ΔΕκατο τρίτο: εξασφαλίζουμε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας και εγγυοδοσία από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Βασικός μηχανισμός αποκατάστασης της ρευστότητας είναι η επιστροφή των καταθέσεων. Επανέλαβε την πρόταση Μόντι για πανευρωπαική εγγύηση των καταθέσεων.


*-Δεκατο τέταρτο συμψηφισμός οφειλών από και πρός το δημόσιο


*-Δεκατο πέμπτο αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.


*-ΔΕκατο έκτο αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και των συμβάσεων παραχώρησης.


*-Δέκατο έβδομο πέρα από την οικονομία, πολιτική για την αποκατάσταση της ασφάλειας του έλληνα πολίτη. Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, αποκάλυψη των κουκουλοφόρων, πάταξη του παραεμπορίου.


*-Δέκατο όγδοο: Επίσπευση της ανακήρυξης της ΑΟΖ για να αξιοποιήσουμε τον υποθαλάσσιο ενεργειακό μας πλόύτο.


Κλέινοντας ανέφερε ότι “Αυτά τα μέτρα βγάζουν την χώρα από την ύφεση και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Αυτά τα μέτρα μπορούν να κερδίσουν στήριξη στην Ευρώπη όχι όμως και η μονομερής καταγγελία. 

Αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι θα γίνει μετά. Εκείνοι που μλούν για μονομερή καταγγελία μοιάζουν με παιδάκια που παίζουν με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη”.

5 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ EXTRA 3 TV ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ «ΜΙΛΑ» ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ.
    ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΤΡΑΦΗΣ ΕΥΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5000 αφορολόγητο που το ψήφισε μαζί με τον Βενιζέλο θα το διατηρήσεις ή θα το πάει στις 2000 αφορολόγητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΑΣΤΗ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΝΤΕ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΘΑ ΠΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΜΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Aντωνακης πρωθυπουργος χα χα χααααααααα
    Η Ν.Δ ειναι συνωνυμο της μαλακιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή