Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΑΝΤ: «ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ... (ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ και ΑΥΤΟ)»...!!!

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ»...!!!

«Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό μας, όταν ακούω τους Έλληνες Ηγέτες να μιλούν Γαλλικά πείθομαι για άλλη μια φορά για το πόσο κοντά βρισκόμαστε», τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Από την ημέρα που εξελέγην προσπάθησα να πείσω τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες για το γεγονός ότι η Ελλαδα έπρεπε και πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη», επισήμανε ο κ. Ολάντ. 
*****************
 «Πρέπει να είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, έπρεπε να γίνουν θυσίες και μεταρρυθμίσεις, ήδη έχουν υπάρξει αποτελέσματα, πρέπει να δώσουμε στην Ελλάδα κάθε δυνατότητα για να πετύχει τους στόχους της». 
*****************
«Ήρθα στην Αθήνα για να κινητοποιήσω τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Ολάντ και τόνισε: 
*****************
«Είμαι εδώ για να στηρίξω τις επενδύσεις». Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι ανάπτυξη».
*****************
«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη και να επανέλθει η εμπιστοσύνη για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα», τόνισε με έμφαση ο κ. Ολάντ απορρίπτοντας πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι με την επίσκεψή του επιδιώκει να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να αποκτήσει γαλλικές φρεγάτες. 
*****************
«Στηρίζω τη δράση της Ελλάδας και ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Έλληνα πρωθυπουργό που ήταν η πρώτη χώρα που μας στήριξε στο Μάλι», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πεδία στα οποία θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία, όπως η υγεία, ο τουρισμός (όπου υπεγράφη και σχετική συμφωνία), η φορολογία, αλλά και η διοικητική συνεργασία, τομέα στον οποίο ήδη οι Γάλλοι προσφέρουν βοήθεια μέσω του κλιμακίου της Task Force. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου