Τρίτη 9 Απριλίου 2013

«ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΪΜΠΛΕ και ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ...!!!

«ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ 
Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ»...!!! 

Την αντίδραση του  Σόιμπλε προκάλεσε η δημόσια παραίνεση του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου ο οποίος κάλεσε τις Χώρες εκείνες οι οποίες διαθέτουν «τη δυνατότητα» να τονώσουν την καταναλωτική ζήτηση να το πράξουν για να αναζωογονηθεί η οικονομική συγκυρία.
Το σχόλιο του Αμερικανού Υπουργού έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τζακ Λιου δήλωσε ότι: 
«Η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης θα είναι η ζήτηση των καταναλωτών».
***********************
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν άφησε τις ατάκες του αμερικανού ομολόγου του αναπάντητες και αντέτεινε ότι οι Ευρωπαίοι μπορούν να χειριστούν επαρκώς τα προβλήματά τους, ενώ επισήμανε ότι θα προτιμούσε να «μην δίνονται συμβουλές δημόσια» για θέματα που άπτονται της οικονομικής πολιτικής.
***********************
«Οι πολιτικές που υποστηρίζουν τη ζήτηση εντός των χωρών οι οποίες έχουν τη δυνατότητα θα είναι επωφελείς», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανέλαβε τον θώκο αυτό τον Φεβρουάριο και πραγματοποιεί την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη. 
***********************
Ήδη μετέβη στις Βρυξέλλες και στην Φραγκφούρτη χθες και πρόκειται να μεταβεί στο Παρίσι και κατόπιν στη Ρώμη.
***********************
Πριν από αυτή την σαφή ένδειξη διαφωνίας, οι δύο υπουργοί, οι οποίοι συναντήθηκαν επίσημα για πρώτη φορά, είχαν δείξει ότι... συμφωνούν σχεδόν σε όλα...!!! 
***********************

1 σχόλιο:

  1. Αμερικανάκια, ή είσαστε υπερδύναμις και τελειώνετε το ναζιστικό-δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε σύντομα, ή είσαστε γιά κλάμματα ή συνεργοί του
    εγκλήματος της καταστροφής των λαών της Ευρώπης.
    Γιατί αυτοί που καταστρέφονται είναι οι λαοί, ενώ τα πουλημένα τομάρια στις τράπεζες, ζουν και
    βασιλεύουν και θα φάνε και σας, αν δεν τους τελειώσετε σήμερα.Αφήστε τις ιδεοληψίες με τους Ρώσσους, τη Συρία και το Ιράν, οι εχθροί σας είναι άλλοι και δεν τους βλέπετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή