Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ TAP και ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΕΟΝ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΖΕΡΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ...ΕΥΡΩΠΗ...!!!

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ... NABUCCO...!!! 

Πανηγύρια γιά την Κυβέρνηση...
Ισχυρότατη ένδειξη ότι η μεταφορά αζερικού αερίου στην Ευρώπη θα γίνει τελικά μέσω της Ελλάδας και του αγωγού TAP, συνιστά η απόρριψη του ανταγωνιστικού σχήματος Nabbuco West.
Επιπλέον, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές ο αρμόδιος επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Ετινγκερ φέρεται να ενημέρωσε το κολέγιο των επιτρόπων ότι η επιλογή του TAP είναι οριστική. 
***********************
Νωρίτερα, συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας του κοιτάσματος Shah Deniz είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
***********************
Στην ανακοίνωσή της, η αυστριακή ενεργειακή εταιρία OMV, η οποία είναι η επικεφαλής της κοινοπραξίας που υποστηρίζει τον αγωγό Nabucco West ανέφερε ότι «το έργο του Nabucco West δεν επελέγη από την κοινοπραξία Shah Deniz». 
***********************
«Το πρόγραμμα Nabucco τελείωσε για μας», δήλωσε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του OMV, Γκέρχαρτ Ρόις, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. 
***********************
Η TAP, στην οποία συμμετέχουν οι Statoil, AXPO και E.ON Ruhrgas αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο
***********************
Η απόφαση της κοινοπραξίας Shah Deniz, με επικεφαλής την BP αναμενόταν και με μεγάλο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, καθώς εντάσσεται στις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές ρωσικού αερίου.
***********************
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται επίσης η επίσημη τελετή για τη Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑP. 
***********************
Τη συμφωνία θα υπογράψουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου και από πλευράς της κοινοπραξίας του TAP o Managing Director, Kjetil Tungland.
***********************
TAP: Θα φέρει 12.000 θέσεις εργασίας
       ---------------------
*-- Το αζέρικο κοίτασμα Shah Deniz II στην Κασπία, ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, αναμένεται να τροφοδοτεί ετησίως με 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου την Τουρκία και με 10 δισ. την Ευρώπη. 
*-- Ο αγωγός TAP ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα και την Αλβανία και περνά απέναντι στην Ιταλία. Στην κοινοπραξία του αγωγού μετέχουν η ελβετική Axpo (42,5%), η νορβηγική Statoil (42,5%) και η γερμανική E.ON Ruhrgas (15%).
*-- O ΤAP υπολογίζεται ως επένδυση στη χώρα μας των 1,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. 

*-- Ο Nabucco West θα συνέδεε την Τουρκία με την Αυστρία περνώντας από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.

3 σχόλια:

  1. Απο μαριονετα της Τροικας τωρα μαριονετα και του Βενιζελου
    Πως την πατησε ετσι ο Αντωνακης;;;;
    Απο πρωθυπουργος εγινε διακοσμητικος προεδρος για να κοβει κορδελες
    Παπουλιας Νο2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκαιο πού πονάς και παραμιλάς, αλλά μόνο ψυχίατρος μπορεί να σε βοηθήσει.
    Τρέξε τώρα στην αρχή γιατί τον Σαμαρά θα τον έχεις Πρωθυπουργό και την επόμενη τετραετία, εκτός και άν σου αρέσει ο Τσίπρας και μπορεί να ταιριάζετε πολιτικά αφού ποντάρετε και οι δύο στη καταστροφή της Ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε...Αυτα ελεγε και ο ΓΑΠ για τον Σαμαρα "
    οτι πονταρει στην καταστροφη της Ελλαδας"
    Τα ιδια μνημονιακα παπαγαλακια γραφετε τους λογους και του Σαμαρα
    Ντροπη στους δεξιους που σας ανεχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή