Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...!!!

ΑΠΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΤΣΙΠΛΑΚΟ...

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η σημερινή Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που κατάφερε σε διάστημα μόνο 20 μηνών  να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε για την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη.

Απτά δείγματα των επιτυχιών αυτών είναι το επίτευγμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, η πτώση των επιτοκίων των δεκαετών ομολόγων, η δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, η υπερκάλυψη της συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου των Ελληνικών τραπεζών , η επανεκκίνηση των Δημοσίων έργων και γενικότερα η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. 
********
Είναι γεγονός ότι όλα αυτά επετεύχθησαν με τεράστιες θυσίες του Ελληνικού Λαού και κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων, με επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα για την διόρθωση λαθών περασμένων δεκαετιών, τα οποία μας οδήγησαν στην σημερινή κρίση, και απαραίτητα ώστε να επανέλθει η χώρα μας σε ικανοποιητικούς  ρυθμούς ανάπτυξης.
********
Όμως όλες αυτές οι επιτυχίες δεν έχουν ακόμα καμιά επίδραση στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και όταν  οι μακροοικονομικές επιτυχίες δεν συνδυάζονται με ατομική ευημερία τότε υπάρχει κίνδυνος απρόβλεπτων δυσμενών γεγονότων με την βοήθεια ασύδοτων λαϊκιστών που μπορεί να οδηγήσουν τον λαό σε αποφάσεις, εν όψει εκλογών,  καταστρεπτικές για την χώρα. 
********
Τούτο γιατί η συσσωρευμένη οργή των πολιτών από την συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων, από την έκρηξη της ανεργίας και κυρίως από την φορολογική καταιγίδα στα εισοδήματα των οικονομικά ασθενέστερων, δεν μειώνεται από τα ευοίωνα μηνύματα των Ευρωπαίων και τις μακροοικονομικές επιτυχίες. Γι αυτό οι κυβερνώντες δεν πρέπει να καθησυχάζουν επειδή οι πολίτες τα ανέχονται όλα αυτά χωρίς έντονες διαμαρτυρίες γιατί δεν έχουν το κουράγιο πιά να αντιδράσουν.
********
Κανένας δεν έχει αντίρρηση ότι πολλά  από τα επώδυνα μέτρα είναι απολύτως αναγκαία, όμως υπάρχουν ορισμένα μέτρα  που πραγματικά εξοργίζουν τους πολίτες, όπως η φορολογία εισοδημάτων και ακινήτων, που με διαφορετική εφαρμογή θα μπορούσαν όχι μόνο να είναι αποδεκτά από τους πολίτες , αλλά και να φέρουν πολύ περισσότερα έσοδα από εκείνα που αποφέρουν σήμερα.
********
Και αναφέρομαι πρώτα στην φορολογία των εισοδημάτων που παρά το γεγονός ότι η φορολογία κυμαίνεται από 22% έως 42% τα ολικά φορολογικά έσοδα το 2013 ήταν 38.14δις ευρώ έναντι 186.5δις του ΑΕΠ δηλαδή 20.4% του ΑΕΠ,  λιγότερο  από τον κατώτατο συντελεστή. Αυτό και μόνο φανερώνει την μεγάλη φοροδιαφυγή κυρίως των υψηλών εισοδημάτων και τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από την φορολογία των μισθών και συντάξεων που αποτελούν μικρό ποσοστό στο ΑΕΠ.
********
Η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΕΠ είναι τα έσοδα των ανωνύμων εταιριών βιομηχανιών, μεγάλων επιχειρήσεων  μετά είναι η συμβολή των ελευθέρων επαγγελματιών και τελευταίοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι επωμίζονται και τα περισσότερα φορολογικά βάρη.
********
Οι ανώνυμες εταιρίες αφαιρούν τα υπερδιογκωμένα έξοδα με αποτέλεσμα εμφάνιση μικρών κερδών και εκεί οφείλεται η μεγάλη φοροδιαφυγή. 
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να σηκώσουν βάρη φορολογικά που αγγίζουν το ήμισυ των εισοδημάτων και βρίσκουν διάφορους τρόπους να φοροδιαφεύγουν. 
********
Εκείνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι οι οποίοι είναι τα συνήθη υποζύγια των φορολογικών βαρών.
Τι εμποδίζει τον Πρωθυπουργό να εφαρμόσει αυτό που και ο ίδιος πιστεύει και είχε προαναγγείλει παραμονές βουλευτικών εκλογών, την μείωση των φορολογικών συντελεστών. 
********
Η μέχρι τώρα πείρα φανερώνει ότι όσο αυξάνονται οι συντελεστές τόσο μειώνονται και τα Δημόσια έσοδα. Οι μειωμένοι συντελεστές να εφαρμόζονται σε όλους ,όπως και για τους μισθωτούς και επαγγελματίες στα έσοδα και όχι στα κέρδη. 
********
Μία φορολογία μέχρι 10% στις ανώνυμες εταιρίες στο τζίρο και όχι στα κέρδη, μέχρι 15% στους μισθωτούς και συνταξιούχους και μέχρι 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, όχι μόνο θα μειώσει σημαντικά τις αντιδράσεις και θα φανούν τα αποτελέσματα των μακροοικονομικών επιτυχιών, αλλά και θα αυξήσει σημαντικά τα Δημόσια έσοδα. 
********
Με τους συντελεστές αυτούς και με χαρακτηρισμό της φοροδιαφυγής ως ιδιώνυμο αδίκημα κανένας δεν δικαιολογείται να αποκρύψει εισοδήματα και να διακινδυνεύσει να υποστεί βαριές  συνέπειες  του νόμου, με σίγουρο αποτέλεσμα τον περιορισμό της φοροδιαφυγής στο ελάχιστο.
********
Άλλο επώδυνο μέτρο που μπορεί με διαφορετική εφαρμογή να έχει αποδοχή από τους πολίτες και να επιφέρει περισσότερα έσοδα είναι η φορολογία των ακινήτων που έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. 
********
Τα τρία δις που ευελπιστούν να εισπράξουν από τα ακίνητα, μπορούν να τα αφαιρέσουν από τις ετήσιες χορηγήσεις του Δημοσίου στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αναθέσουν την είσπραξή τους στους Δήμους από την φορολόγηση των ακινήτων που ανήκουν  στους δημότες τους. 
*********
Είναι μια σωστή πρόταση την οποία έχω αναφέρει πολλές φορές, αλλά και την έχει θεμελιώσει  ο Στέφανος Μάνος σε σχετικό δημοσίευμά του.μέτρα βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου και θα εξουδετερώσει την καταστροφική τακτική των λαϊκιστών που εκμεταλλεύονται την δυσφορία των πολιτών.
********
Με την αλλαγή αυτή θα περιοριστεί η σπατάλη στην τοπική αυτοδιοίκηση, που συχνά αντιμετωπίζουμε, γιατί ο κάθε Δήμαρχος θα είναι πολύ επιφυλακτικός να σπαταλήσει χρήματα που προέρχονται από τους Δημότες του και όχι από το κράτος. 
********
Οι δήμαρχοι γνωρίζουν τους συμπολίτες του και θα τους φορολογήσουν ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Και θα φροντίσουν  να περιορίσουν  τις δαπάνες τους ώστε μην επιβαρύνουν υπέρμετρα τους πολίτες.
********
Το κυριότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα πολιτικό κόστος που είχε από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, κατασχέσεις και ταλαιπωρίες των πολιτών και έχει τα τρια δις ακέραια και σίγουρα.
********
Με τα απλά αυτά μέτρα να είναι βέβαιη η Κυβέρνηση ότι σε όλες τις προσπάθειες θα έχει την πλήρη συμπαράσταση των πολιτών που θα δούν τα πρώτα μέτρα βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου και θα εξουδετερώσει την καταστροφική τακτική των λαϊκιστών που εκμεταλλεύονται την δυσφορία των πολιτών.
             ---------------------------------- 

10 σχόλια:

  1. Ρε λωποδύτες και κλέφτες, σαράντα χρόνια κλέβετε τους Έλληνες και ξεπουλάτε τη Πατρίδα και τώρα θέλετε να μας σώσετε από την καταστροφή που ίδιοι προκαλέσατε.
    Ουστ να μου χαθήτε καθάρματα της πλουτοδημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ , ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΗΤΕ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΓΙΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΣΑΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΟΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΠΙΔΑΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΙΟ ΑΠ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ,ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΣΑΣ,ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα;
      Μουρουτάκι είναι ο τύπος. Έφυγε από τη συμμορία Καρατζαφέρη με μεταγραφή για Νδ.
      Αμοίβεται με χρήμα κλεμμένο από τον πτωχό λαό.

      Διαγραφή
  3. Nα, πού ξαναφάνηκε η "πινακοθήκη των ηλιθίων" της εγκληματικής χρυσαυγούλας. Να πού τα αποβράσματα της κοινωνίας και τα υπανθρωπάκια του υποκόσμου που έφτιαξαν κόμμα και το ονόμασαν "πατριωτικό" γιά
    να ξεπλύνουν τα εγκληματά τους και να κρύψουν την αγραμματοσύνη τους εκφέρουν και...άποψη.! Στη δημοκρατία ακόμη και τα αποκρουστικά κουρεμένα φρικιά, τα σκίτσα του Ντισνεϊ, έστω και αν πρόκειται για υποκείμενα ψυχικά ανάπηρα και διανοητικώς καθυστερημένα έχουν δικαίωμα έκφρασης . Χαιρετίσματα στην... Ουρανίτσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Re vlammeno κάτι άλλο δεν μπορείς να αρθρώσεις;
      «Πινακοθήκη του ηλιθίου» είναι το είδωλο που αντικρύζεις στον καθρέπτη σου.
      Τη «δημοκρατία» σου τη γ@μάμε πατόκορφα.
      Ουδείς, ανόητε, μπορεί να λέγει και να πραττει ό,τι του κατέβει. Αυτό ακριβώς είναι η αναρχία.

      Διαγραφή
    2. Ρε κοροιδο ο Σαχλαμαρας θα φυγει με το ελικοπτερο....Εσεις κοροιδα θα μεινετε πισω και εσεις θα την πληρωσετε.

      Θα στηθουν για εσας κρεμαλες απο τους στυλους του Ολυμπιου Διος μεχρι την Ομονοια.

      Και απο πισω θα περνανε τα συνεργεια του δημου να ψεκαζουν με φορμολη για να διατηρηθειτε οσο περισοτερο γινεται.

      Διαγραφή
  4. ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ .ΒΙΟΠΑΛΕΣΤΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ,ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ,ΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΡΕ ΣΙΧΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ;ΦΑΣΙΣΤΑ!ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΡΕ, ΒΙΟΠΑ(ΛΕΣΤΗ) , ΑΝΕΡΓΕ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΕ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ; ΟΛΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΕΥΘΥΝΗΣ..ΒΙΟΠΑ-ΛΕΣΤΗ;
    ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ.."ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ".!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6.08 ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ,ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; ΕΓΩ;Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΔΗΣΑΝ ΕΔΩ ,ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ .ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΟΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΗ ΠΕΙΓΡΑΦΗ. ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΣΩΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΑΪΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ--ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ "ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ" ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΕΡΆΤΩΝΕ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ...ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ..!
    ΑΥΤΗ Η "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΝΑ ΜΑΣ...ΛΕΙΠΕΙ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή