Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

«ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΧΑΛΙ» ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ» ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ... ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...!!!

«ΚΛΑΜΑ--ΠΟΝΟΣ και ΟΔΥΡΜΟΣ»  ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ και ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!!

«Ραντεβού με την ιστορία» και αλλαγή ατζέντας από  σήμερα  σε Αθήνα-ΕΕ-ΗΠΑ...
Με εδραιωμένο το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 (ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν) και ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» για την επίτευξή του και το 2014, με πιστοποιήσεις από την Τρόικα για μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και με αυξημένες προσδοκίες για περαιτέρω στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, το «ραντεβού με την Ιστορία»

για το πρώτο Ελληνικό ομόλογο μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 θεωρείται πλέον βέβαιο. 
********
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα πρόκειται για δοκιμαστική έκδοση 2-3 δισ. ευρώ 5ετούς διάρκειας, με πολλούς αναδόχους και θα απευθύνεται σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
 ********
Αν ανοίξει το βιβλίο προσφορών από σήμερα Τετάρτη και μέσα σε τρεις μέρες φανεί ότι η νέα έκδοση υπερκαλύπτεται με επιτόκιο κάτω από 6,1%, τότε το ταξίδι της Γερμανίδας Καγκελαρίου αποκτά νέες διαστάσεις και περιεχόμενο, σε σχέση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν: 
********
Αντί μιας απλής επανάληψης επαινετικών δηλώσεων για συνέχιση των προσπαθειών της χώρας και του Ελληνικού λαού, η Αθήνα πλέον αναμένει και ένα «νεύμα» για έμπρακτη οικονομική υποστήριξη της Χώρας εκ μέρους των Eυρωπαίων δανειστών της, με νέα ελάφρυνση του δανειακού βάρους.
 ********
Η προοπτική ελάφρυνσης χρέους, για την οποία έχουν δεσμευτεί και επισήμως οι Ευρωπαίοι εταίροι, αναμένεται να τεθεί κατόπιν τούτων από τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών και στο προσεχές συμβούλιο Eurogroup τον Μάιο.
********
Η Αθήνα όμως δεν αρκείται σε αυτά. 
********
Βάζει και έναν επιπλέον στόχο: 
Να σφυγμομετρήσει και τις διαθέσεις των επενδυτών πέραν του Ατλαντικού. 
*********
Δεν απευθύνεται έτσι πλέον μόνο στους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά από την έκδοση περιμένει να σταλούν μηνύματα και από τους Αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους.
********
Το σημαντικό από την επιστροφή της χώρας στις αγορές δεν είναι το ποσό που θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία αλλά η αποδοχή της Ελλάδας ως μιας χώρας που μπορεί να δανείζεται από τα «σκληρά» χρηματοοικονομικά συστήματα που δίνουν τα χρήματά τους με γνώμονα τους οικονομικούς δείκτες και τις προοπτικές μιας οικονομίας, παρά το «στραπάτσο» που υπέστησαν πριν μόλις 24 μήνες με το «κούρεμα» των ομολόγων τους οι επενδύτες.
**********
Βέβαια, «πανικός, πόνος, κλαυθμοί και οδυρμοί» στα κόμματα της αντιπολίτευσης, πού έχουν ποντάρει στη καταστροφή της Ελλάδος για να συντηρήσουν την αντιμνημονιακή κομματική-- εκλογική τους... πελατεία...!!!  
              ----------------------------

11 σχόλια:

  1. αυτες τις αρλουμπες που γραφετε, εχετε την εντυπωση οτι τις διαβαζει ο κοσμος χωρις να γελαει? οποιος και αν σας πληρωνει για να λετε αυτα τα θηριωδη ψεμματα περι πλεονασματος και εξοδου στις αγορες πρεπει να εχει αικιου ραδικιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι το λιγότερο τραγικό, asset backed bonds (ενυπόθηκα ελληνοποιημένα κρατικά δάνεια με την εγγύηση Γερμανίας και Αγγλικού δικαίου) να αναφέρωνται στον Ελληνικό τύπο ως sovereign bonds (κρατικά Ελληνικά ομόλογα). Όπως γράφει το Bloomberg, είναι σαν να αγοράζεις γερμανικά ομόλογα (μηδενική-αρνητική απόδοση) με 5% απόδοση.Μιλαμε πανηγυριζουν ολοι οι τοκογλυφοι για το δωρο του εθνοπροδοτη Σαμαρα.

      Διαγραφή
  2. Πόνος κλάψα και αίμα. βάλτε σερβιέτες να μη λερώστε τα φουστανάκια σας, ποντάρατε και χάσατε... Τσιπροχρυσαυγίτες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μωρή τι μαλακιούλες γράφετε; Θα μας χρεώσετε κι΄άλλο και γι΄αυτό χαίρεσθε.
      Τα δανεικά θα εξυπηρετήσουν τα παλαιότερα δάνεια, που εσείς ξεκοκκαλίσατε χρεόντας τα στον λαό.

      Διαγραφή
    2. Bγαινουμε στις αγορες με ΑΓΓΛΙΚΟ δικαιο….και με νομικες εγγυησεις της Μερκελ αφου το 90% του χρεος ανηκει πια σε ΔΝΤ-ΕΕ….και το χρεος της Ελλαδας σε ιδιωτες ειναι 20 δις ολο κι ολο.

      Και με 5% επιτοκιο !Ενω το Αγγλικο εχει 0,7% επιτοκιο!

      Η μοναδικη χωρα στον πλανητη που δανειζεται σημερα σε Αγγλικο δικαιο!Ουτε η Ουγκαντα και η Μπουρκινα Φασο δεν δανειζονται με Αγγλικο δικαιο.

      Δηλαδη αν δεν πληρωθει 1 ευρω απο το ομολογο χρεωκοπεις για ΠΑΝΤΑ…..αφου το ομολογο αυτο θα σε κυνηγαει απο πισω μεχρι να πληρωθει….κι εσυ δεν θα ξαναβγεις ΠΟΤΕ στις αγορες αν δεν το ξεπληρωσεις.

      Μας γυρισε 200 χρονια πισω ο Σαχλαμαρας

      Διαγραφή
  3. Αγοραζετε φαρμακα παλιοτομαρα? Για την μειωση της συμμετοχης του εοπυ , γαργαρα ? Δολοφονια εν ψυχρο των συνταξιουχων και των αρρωστων.Συμετοχη και απο τους καρκινοπαθεις πια. Και εχετε τα μουτρα να μιλατε για αγορες και μαλακιες , παπαγαλακια και σκατογλυφτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΟΙ ΚΡΑΓΚΙΟΖΟΑΡΠΑΧΤΡΕΣ
    ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΑΣΤΕΙΧΟΙΩΤΑ
    ΠΟΡΔΟΛΑΓΝΑ
    ΓΕΡΟΝΤΟΤΟΥΡΚΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως ερχονται εκλογες;;;;;;
    Εχουμε να φαμε τροικανο αγγουρι μετα
    Οποιος τους ψηφισει μην λεει οτι δεν τα ξερε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι γινεται με τις π.....ες πρωτα τους στρωνουν το χαλι και μετα ερχεται το αγγουρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΙΣ 1-1-2015 ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 360 ΕΥΡΩ,ΜΕ ΝΟΜΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΕΡΚΕΡ.ΓΙΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΟΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ Ν Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ,ΡΙΞΤΕ ΤΟΥ ΣΤΟ ΒΟΘΡΟ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Μάιο να δεις πόνο που θα νιώσει το ''συνταγματικό τόξο''....Η ανάρτηση κλασσικό παράδειγμα του επιπέδου του συγκεκριμένου ιστολογίου.Πιο μπλε είναι μόνο τα στρουμφάκια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή