Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ «ΝΟΚ ΑΟΥΤ» ΝΙΚΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ... ΚΥΠΡΙΑΚΟ...!!!

ΜΕ  «ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ» και ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΜΕΡΚΕΛ...!!!

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον Βρετανό ομόλογό του, Ντέιβιντ Κάμερον είχε στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Η αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο Α. Σαμαράς παρουσίασε τις κοινές Ελληνικές--Κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ώστε αυτές να περάσουν στο κείμενο συμπερασμάτων.

Ο  Σαμαράς εκπροσωπούσε την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω ασθένειας του Νίκου Αναστασιάδη.
********
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, και η Καγκελάριος Μέρκελ υποστήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία, επισημαίνοντας στην Βρετανική πλευρά ότι, όπως όλες οι Χώρες έχουν ΑΟΖ, έτσι (έχει) και η Κύπρος.
********
Στα συμπεράσματα γίνεται ειδική αναφορά στις Τουρκικές προκλήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
********
Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο αναφέρεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε τη σοβαρή ανησυχία του για την επανάληψη των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και απηύθυνε έκκληση στην Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της.
********
 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθύμισε τη Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και των κρατών- μελών της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, στην οποία περιλαμβάνεται ότι η αναγνώριση όλων των κρατών- μελών αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα της ενταξιακής διαδικασίας.»
********
Την άποψη του Ελληνα Πρωθυπουργού συμμερίστηκαν και οι Ηγέτες της Ε.Ε., έτσι διαμορφώθηκε το τελικό κείμενο το οποίον ικανοποιεί πλήρως την Ελληνο-Κυπριακή πλευρά σε σχέση με ένα κείμενο το οποίον είχαν αρχικά συντάξει και επιθυμούσε η Αγγλική πλευρά με τον Κάμερον, πού αποτέλεσε άλλωστε την αιτία και της έντονης αντιπαράθεσης με τον Σαμαρά και η οποία έληξε τελικά με νίκη του Έλληνα Πρωθυπουργού. 
               ------------------------------

3 σχόλια:

  1. Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

    Aυτή τη στιγμή το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Βarbaros είναι μέσα στην ακήρυχτη Κυπριακή ΑΟΖ, στα Διεθνή ύδατα. Είναι στο σημείο 3. Ήλθε απο το σημείο 1 και πάει πρός το 5 για να σκανάρει όλο το οικόπεδο 3 (μώβ περιοχή στο χάρτη).

    Η Τουρκία δέσμευσε μια περιοχή εκεί και κάνει έρευνα, στο υποτιθέμενο οικόπεδο 3 της ακήρυχτης Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό κατ’ εμένα και με το τρόπο που έχει κηρυχτεί η Κυπριακή ΑΟΖ είναι απόλυτα νόμιμο, αφού δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ παρά μόνο σαν έννοια., διότι συνολικά γεωγραφικές συντεταγμένες στον ΟΗΕ δεν έχουν σταλεί και για αυτό φταίει η Κύπρος.

    Γιατί Ελλάδα και Κύπρος δεν ανακηρύσσουν κανονικά τώρα τις ΑΟΖ τους συνολικά, με γεωγραφικές συντεταγμένες σταλμένες στον ΟΗΕ και όπως πρέπει; Υπάρχει συμφωνία με τη Τουρκία; To κάνουν για να μη πληρώνουν φόρους οι πολυεθνικές σε Ελλάδα και Κύπρο αφού στη παρούσα κατάσταση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα δεν υπάρχουν σε κανένα κράτος, παρά μόνο διεθνή ύδατα μετά τα 6 νμ (Ελλάδα) και τα 12 νμ (Κύπρος); Η Γερμανία γιατί δεν μιλάει;
    Αυτά για να μην μας περνούν για γιά χαχόλους. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ:http://zcode-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_20.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..αμα τ'αρπαζεις ως "θανασακης ο μπεκρουλιακας" αυτες τις μαλακιες θα γραφεις...προσεχε μη πνιγεις απο τον πολυ σταφυλοχυμο μυλωνοπουλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή