Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΟΧΙ ΜΟΝΟ «ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ και ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ» ΑΛΛΑ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΟΣ ΕΝΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, (ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΣΧΑΤΩΣ και…ΡΟΥΛΗΣ) και ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ…ΟΜΟΛΟΓΙΑ…!!!

Και ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ «ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΩΝ» ΑΡΘΡΩΝ  ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΎΨΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, (ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ), ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΓΩΔΗ… ΗΤΤΑ ΤΟΥ…!!!

Βγήκε στη Βουλή το βλακωδώς υπερτιμημένο  ανθρωπάκι, με τη συνηθισμένη πιθηκίζουσα παρουσία, --αφού σε φωνή και κινήσεις μιμείται εγχώριους και ξένους Ηγέτες χωρίς φυσικά να τους πλησιάζει καν, αλλά τουναντίον κακοποιώντας τους—μιά και η δυσμορφία περί τη διάπλαση πού διακατέχεται δεν τον βοηθάει-- και με ύφος αγράμματου Δεκανέα προσπάθησε να παραδώσει μαθήματα…Συνταγματικού Δικαίου…!!!

Ποιος ο Τσίπρας ο αγράμματος, πού αγνοεί στοιχειώδεις αρχές και κανόνες Συνταγματικού Δικαίου, χωρίς συναίσθηση εύθύνης, χωρίς αυτογνωσία σαν να μιλούσε σε συντρόφους του (κατσαπλιάδες του βουνού), άρχισε να εκτοξεύει τις παρόλες του, θυμίζοντας θεατρικό ρόλο με πρωταγωνιστή τον απολαυστικό και συμπαθέστατο ηθοποιό-κωμικό Δημήτρη Πιατά.
********
Είπε το εξής καταπληκτικό:
********
 Δεν συμφωνεί να προαποφασισθούν και να ανοίξουν τα άρθρα πού προτείνει ο Μητσοτάκης και η Φώφη μαζί με όσα προτείνει αυτός με το αιτιολογικό ότι η σημερινή Βουλή δεσμεύει την κατεύθυνση των άρθρων που θα αναθεωρηθούν από την Βουλή πού θα προκύψει από τις  εκλογές
********
Τότε τι σόι αναθεωρητική Βουλή θα είναι η αυτή πού θα έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή και τότε γιατί το Σύνταγμα την προσδιορίζει ως ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ…;;;
********
Η λαϊκή κυριαρχία εδώ πάει…περίπατο…;;;
********
Αλλά αυτό το ζήτημα είναι στα χέρια των Συνταγματολόγων και εύκολα θα λυθεί…
********
Το θέμα είναι γιατί ο έντρομος Τσίπρας καταφεύγει σε αυτή τη λογική αφού όπως ισχυρίζεται θα κερδίσει τις εκλογές και επομένως όσες αναθεωρήσεις θέλει ο Μητσοτάκης και η Φώφη έχοντας ο ίδιος τη πλειοψηφία απλά-απλούστατα δεν θα τις ψηφίσει.
********
Εδώ με ανοησία και άγνοια πού τον διακρίνει, ομολογεί ρητά και απερίφραστα την συντριπτική ήττα του στις εκλογές.
********
.Βέβαια σαν ανόητος έχει πάρει βραβείο Ευρωπαϊκό από τον Σόϊμπλε και Παγκόσμιο από την Λαγκάρντ. Μη ξεχνιόμαστε…!!!
********
Τώρα τον χαρακτηρισμό «Ρούλης» τον πήρα από τον Πρετεντέρη, σε μια αντιστοιχία ενός μαθητή του «Ρούλη» βγαλμένη από ανέκδοτο.
********
Γράφει ο Πρετεντέρης:
-------------
Θυμήθηκα ένα παλιό γυμνασιακό ανέκδοτο.

Ο Ρούλης είναι μαθητής ψιλο-τενεκές και ψιλο-σκράπας. Αλλά επειδή είναι και πονηρούλης ακούει ότι στο μάθημα Φυσικής Ιστορίας το πιο SOS θέμα είναι «το σκουλήκι».
Κάθεται λοιπόν και μαθαίνει το σκουλήκι. «Το σκουλήκι είναι είδος μικρού ζώου ασκέλετου και ασπόνδυλου που κινείται έρποντας, ζει μέσα στη γη κ.λπ.».
Στις εξετάσεις όμως πέφτει θέμα «το γουρούνι». Τι να κάνει ο Ρούλης;
Γράφει. «Το γουρούνι έχει μια ουρά που μοιάζει με σκουλήκι. Το σκουλήκι είναι είδος μικρού ζώου ασκέλετου και ασπόνδυλου που κινείται έρποντας, ζει μέσα στη γη κ.λπ.».
Το σκουλήκι ήξερε. Για το σκουλήκι έγραψε.
Ο Ρούλης μού θυμίζει τον Τσίπρα. Ο,τι κι αν τον ρωτήσουν, θα πει για την Ακροδεξιά.
Πήγε στο Παρίσι στις εκδηλώσεις για το τέλος του Α» Παγκοσμίου Πολέμου κι έβγαλε λόγο για τον Μουσολίνι και τον Χίτλερ, τον φασισμό και τον ναζισμό που «απευθύνθηκαν σε κοινωνίες καθημαγμένες, στις οποίες κυριαρχούσαν ο φόβος κι η απόγνωση…».
Θέματα σημαντικά, αλλά από… άλλον πόλεμο…!!!
********
Εγώ θυμήθηκα ένα άλλο «Ρούλη» πού ήκμαζε στα μπουζούκια τις δεκαετίες 80-90.
********
Καθημερινός πελάτης του ΔΙΟΓΕΝΗ και πάντα στο ίδιο τραπέζι πρώτο μεν αλλά λίγο στα πλάγια.
********
Πάντως είτε Βοσκόπουλος, είτε Πάριος, είτε Πανταζής έβγαιναν στη πίστα, πρώτα στο «Ρούλη» στα πλάγια έδιναν το πρώτο χαιρετισμό και μετα στους άλλους στα κεντρικά τραπέζια.
*********
Είχε πολλά λεφτά ο «Ρούλης» και επεδίωκε μέσω της μπουζουκικής καταξίωσης να αποκτήσει και κοινωνική και κυρίως γκόμενα.
********
Πάντα μόνο με φίλους ήταν παρέα και από γκόμενα τίποτα, μόνο με τις λουλουδούδες χαριεντιζόταν και καμάρωνε αφού τα λεφτά που τους άφηνε αυτές αγόραζαν αυτοκίνητα και διαμερίσματα.
********
Χρυσές εποχές το χρήμα έρρεε άφθονο και ο «Ρούλης» απολάμβανε με επιδεικτική μανία να ραντίζει τους καλλιτέχνες με γαρδένιες, με απώτερο σκοπό έστω την αποδοχή μιάς γκόμενας.
********
Άνθρακες όμως ο Θησαυρός.
********
Και ό ένας «Ρούλης» του Πρετεντέρη και o άλλος «Ρούλης» ο δικός μου δεν τα κατάφεραν, έμειναν απλά ανεξεταστέοι…
********
Ο Ρούλης Τσίπρας όμως, θα αποπεμφθεί σαν αποδιοπομπαίος τράγος….!!!
          -------------

1 σχόλιο:

  1. Η αφήγηση με το "Ρούλη Τσίπρα" είναι όλα τα λεφτά, θά το καθιερώσω στις παρέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή