Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ 100 Εκατ $ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ... ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...!!!

«ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΗΓΕΣΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟ ΛΑΟ»...!!!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση πού είχε το πρωϊ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον Μπιλ Κλίντον.
Ο κ.Σαμαράς επεσήμανε στον π. Πλανητάρχη πως η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται καθώς όπως τόνισε η Ελλάδα αυτήν την στιγμή ζει μια κρίση άνευ προηγουμένου, ευρισκόμενη ήδη στον πέμπτο χρόνο ύφεσης

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε επίσης ότι θα στόχος του είναι η ενίσχυση της ανάκαμψης με τη στήριξη του Ελληνικού λαού τονίζοντας πως για λυθούν τα προβλήματα χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα στο λαό. 
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας. 
Από την πλευρά του ο κ. Κλίντον τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους όπως είπε, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς όπως τόνισε σε όλον τον κόσμο όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν. 
«Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Κλίντον, και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.
Μετά το πέρας της συνάντησης τους ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο Κλίντον, που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά από πρόσκληση επιφανών Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών που έχουν συστήσει μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας, την “Hellenic Initiative”.
Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζεται με την “Clinton Global Initiative”, τη διεθνή πρωτοβουλία του Προέδρου Bill Clinton για την αντιμετώπιση μεγάλων διεθνών προβλημάτων που ενώνει σε κοινό σκοπό διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.

Η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Ελλάδα, μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα μας δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση και δίνει ένα δύσκολο αγώνα να την ξεπεράσει.


Στόχος μας είναι να επιτύχουμε, ώστε οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο.


Κατά τη συνάντησή μου με τον Πρόεδρο Κλίντον συζητήθηκαν θέματα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα. 

Αλλά και ζητήματα για την απευθείας ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, αξιοποιώντας το δίκτυο “Clinton Global Initiative” καθώς και τα ισχυρά δίκτυα των Ελλήνων της Αμερικής και ολόκληρου του οικουμενικού Ελληνισμού.

Καλωσορίζω τον Πρόεδρο Κλίντον σε μιαν ακόμα επίσκεψή του στην Ελλάδα. 


Αυτή τη στιγμή θέλουμε όλους τους φίλους μας δίπλα μας. 


Και στο πρόσωπό του αναγνωρίζουμε ένα σταθερό φίλο της χώρας μας».


Αργότερα, ο κ. Κλίντον θα μιλήσει σε Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες σε εκδήλωση που διοργανώνει η Hellenic Initiative.Πρόκειται για πρωτοβουλία με στόχο να συγκεντρωθούν περί τα 100 εκατ. δολάρια για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα, επικεφαλής της οποίας φέρεται ο κ. Αντριου Λιμπέρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου