Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

ΟΥΡΑ ΑΠΟ ΛΙΒΥΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ και ΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΟΥΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΦΗ...!!!

Εκπρόσωπος του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει νεκροψία στη σορό του Καντάφι ενώ ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα γίνει δημόσια ταφή και ανακοίνωσε τη διενέργεια εκλογών το αργότερο σε 8 μήνες.
Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχωρήσει και θα σταματήσει τον αεροπορικό αποκλεισμό της Λιβύης στις 31 Οκτωβρίου.
Αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου που εδρεύει στη Μιζουράτα ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γίνει νεκροψία στη πτώμα του πρώην λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, του οποίου η σορός έχει εκτεθεί σε αυτή την πόλη.
«Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα» (του Καντάφι), είπε ο Φάτι Μπασάγα, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συμβουλίου στη Μιζουράτα.
Η σορός του Καντάφι έχει εκτεθεί σε ένα χώρο με χαμηλή θερμοκρασία σε μια αγορά στη Μιζουράτα, όπου και η σορός του γιού του Μουτάσιμ μεταφέρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Το πρωί κάτοικοι της πόλης σχημάτιζαν ουρά εκατοντάδων μέτρων για να δουν από κοντά τους δύο νεκρούς, να κείτονται ο ένας δίπλα στον άλλον, καλυμμένους με κουβέρτα με το κεφάλι τους να διακρίνεται μόνο.
Την ίδια ώρα η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τη σορό του 69χρονου συνταγματάρχη ώστε να γίνει η ταφή στη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπως προβλέπουν οι ισλαμικοί κανόνες.
«Καλούμε τον ΟΗΕ, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) και τη Διεθνή Αμνηστία να ασκήσουν πιέσεις στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ώστε να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή μας στη Σύρτη και να επιτρέψει την ταφή τους,
σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα» τονίζει η φυλή σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Rai.
Το Al Rai, που εδρεύει στη Συρία, μετέδωσε επίσης ότι οι συγγενείς ζήτησαν από τις νέες λιβυκές αρχές να παραδώσουν άμεσα τις σορούς του Καντάφι, του γιού του και άλλων Λίβυων που σκοτώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη Σύρτη.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακοινώσει ότι η κηδεία του Μουαμάρ Καντάφι θα είναι μυστική και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως θα επιχειρήσει πόντιση της σορού στη θάλασσα -όπως είχε γίνει με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν-, προκειμένου να μην μετατραπεί ο τάφος του σε «τόπο προσκυνήματ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου