Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»...ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...!!!

ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ «ΜΠΑΣΤΑΚΩΝ» ΤΟΥ...Δ' ΡΑΙΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Σε «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης» συνεργάτη των Γερμανών μεταλλάσσεται ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προωθεί ανοιχτά πλέον την πλήρη παράδοση της χώρας στις ορέξεις των δανειστών.
Ηδη ο πρωθυπουργός συμφώνησε με την Ανγκελα Μέρκελ να έρθει στην Ελλάδα ένας ακόμη «λόχος» από «μπάστακες», οι οποίοι με το πρόσχημα της διακρατικής ομάδας συνεργασίας για την παροχή «τεχνικής βοήθειας» θα επιχειρήσουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας...
Η ιδέα για τη σύσταση της ομάδας αυτής, την οποία ανακοίνωσε στους άβουλους υπουργούς του ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη, επισημοποιήθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.
Νέα συνάντηση με την κ. Μέρκελ είχε «στα όρθια» ο πρωθυπουργός και αργά προχθές το βράδυ, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στη Βαρσοβία.
Στη διάρκεια της συνομιλίας τους της έδωσε συγχαρητήρια για την υπερψήφιση από το γερμανικό Κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και φέρεται να της εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησής του για «μεγαλύτερη προσέγγιση με τη Γερμανία», εξυμνώντας «τα φιλικά αισθήματά της» απέναντι στην Ελλάδα και θεωρώντας την «τον ισχυρότερο πόλο στην Ευρώπη».
Ανάλογες κορόνες δωσιλογικού τύπου για το... Δ' Ράιχ διατυπώνονται άλλωστε κατά κόρον στο κυβερνητικό επιτελείο το τελευταίο διάστημα, ενώ ανάλογο πνεύμα επικράτησε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Την όλη προσπάθεια θα συντονίσει (εν είδει... διερμηνέως) από ελληνικής πλευράς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, που θα έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους υπουργούς για το θέμα, ενώ φημολογείται ήδη επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία για επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες εκεί.
Δεδομένου δε ότι η ελληνογερμανική ομάδα συνεργασίας θα λειτουργεί παράλληλα με εκείνη των «τοποτηρητών» του «αντιβασιλέα» Χορστ Ράιχενμπαχ, δεν αποκλείεται ρόλο συνδέσμου των δύο να αναλάβει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και σύνδεσμος με το γραφείο του κ. Μπαρόζο, Γιώργος Γλυνός.
Δεν αποκλείεται επίσης η ελληνογερμανική ομάδα να αποτελέσει το πρώτο βήμα ώστε το ελληνικό κράτος να δεχτεί στη συνέχεια την «μπότα» και άλλων κατακτητών, ακολουθώντας άλλοτε το μοντέλο της Ιταλίας, της Αυστρίας κ.λπ., ανάλογα με το know-how που διαθέτει κάθε χώρα και το είδος της «τεχνικής βοήθειας» την οποία θα εμφανίζεται ότι ζητά η Ελλάδα.
Η «βοήθεια» αυτή θα ξεκινήσει από τομείς της οικονομίας και σε κάποιους που υποτίθεται ότι είχαν «μεταρρυθμιστεί» από την κυβέρνηση, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη.
Επίσης στην ενέργεια, στο κτηματολόγιο κ.λπ.
Η δικαιολογία που χρησιμοποιούν ο κ. Παπανδρέου και ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες για την αποδοχή της είναι ότι μια τέτοια προσέγγιση θα ευνοήσει το κλίμα στο εξωτερικό, αποτρέποντας δήθεν νέες επιθέσεις των αγορών και των παγκόσμιων ΜΜΕ κατά της Ελλάδας.
Δημοκρατια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου