Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

και ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΟΖ ΕΒΑΛΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑΝΤ...!!!

«ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ... ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΗΓΕΣ»

«Κάνουμε προσπάθειες προς την κατεύθυνση οριοθέτησης της ΑΟΖ», τόνισε ο κ. Σαμαράς και δήλωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ενέργεια αυτή «με τις σωστές κινήσεις που απαιτούνται γιατί θέλουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα φιλικά και ειρηνικά».
«Θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή και που είναι στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό της Ευρώπης και θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανεξαρτησία -τροφοδοσία της Ευρώπης από τις δικές της πλουτοπαραγωγικές πηγές», τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «όπως στην κυπριακή ΑΟΖ είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και στην Ελληνική» ενεργειακά αποθέματα.
*****************
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι εφ' όσον επιβεβαιωθεί η ύπαρξη υδρογονανθράκων η Ελλάδα «θα μπορέσει να εφοδιάζει και να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη».
*****************
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Γαλλίας επισήμανε ότι: 

*****************
«Η ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα. 
Πιστεύω ότι θα επικρατήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας» και υπογράμμισε ότι «αν μπορέσει η Γαλλία να συνεκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα φυσικού αερίου με την Ελλάδα θα το κάνει». 
*****************
Συμπέρασμα:
*****************
Ο Σαμαράς βάζει την Ελλάδα στο ενεργειακό τραπέζι με την ΑΟΖ σε διεθνές επίπεδο και συνάμα βάζει την Ευρώπη «πίσω» από την... Ελλάδα...!!!
                     ----------------------------------

1 σχόλιο:

  1. Πρόσεξε μη σκίσεις κανένα καλτσόν,δοσίλογε.Παλιά είχαμε το ..θα,τώρα προστέθηκε και υποθετικός σύνδεσμος...αν θα.Υποθηκεύσατε τη χώρα και δυστυχήσατε το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή