Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΕΝΟΣ «ΓΟΗ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ», ΤΟΥ... Bernard Tapie...!!!

Η «ΑΔΥΝΑΜΙΑ» ΤΗΣ, ΣΤΟΝ  ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ... «ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»...!!!

Η Γαλλική αστυνομία ερεύνησε σήμερα το σπίτι της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο της έρευνας για την πώληση της εταιρείας αθλητικών ειδών Adidas στην Τράπεζα Crédit Lyonnais. 
Η Λαγκάρντ, που ήταν Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας μεταξύ 2007-2011, μέχρι το διορισμό της στο ΔΝΤ, είχε επιλέξει να προσφύγει στη διαιτησία για να τερματίσει την αντιδικία μεταξύ της Τράπεζας και του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.
Η υπόθεση έληξε με διακανονισμό, τον Ιούλιο του 2008, όταν η Τράπεζα κλήθηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ στον Γάλλο επιχειρηματία.
Οι Γαλλικές αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν η Λαγκάρντ ενήργησε παράνομα όταν ενέκρινε τον διακανονισμό. 
***********************
«Η κυρία Λαγκάρντ δεν έχει να κρύψει τίποτα», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ιβ Ρεπικέ. 
«Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας η οποία θα συμβάλει στο να απαλλαχθεί η πελάτισσά μου από την κατηγορία της διάπραξης οποιουδήποτε αδικήματος», πρόσθεσε.
***********************
Έρευνες έχουν γίνει επίσης στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα της Γαλλικής προεδρίας Κλοντ Γκεάν, στο σπίτι του Ταπί και σε εκείνο του Στεφάν Ρισάρ, του διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ την εποχή των υπό εξέταση γεγονότων.
        ---------------------
Εμείς τα γράφαμε και εδώ:
***********************
ΕΝΑΣ "ΓΟΗΣ ΜΕ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ" ΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ του Δ.Ν.Τ...!!!

Η "ΑΔΥΝΑΜΙΑ" ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Bernard Tapie ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...!

http://politikosafari.blogspot.gr/2011/05/blog-post_8608.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου