Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ «ΕΓΕΙΡΟΥΝ» ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ... ΚΥΠΡΟ...!!!!

ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ--ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ--«ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ» ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙ και ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ...!!!

Παραχώρηση μεριδίων σε Κυπριακές Τράπεζες καθώς και ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου φαίνεται πως ζητούν οι Ρώσοι προκειμένου να βοηθήσουν την Χώρα με  5,8 δισ. ευρώ.
Εκτός της αναδιάρθρωσης του παλαιού Ρωσικού δανείου των 2,5 δισ. ευρώ, οι Ρώσοι θέλουν να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο της Κύπρου. 
Μάλιστα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ρωσία βάζει ως όρο
για οικονομική βοήθεια, 20% στη διαχείρισή του.
***********************
Εν τω μεταξυ, τις τελευταίες ώρες φήμες θέλουν τη Ρωσία να ζητά να γίνεται ανεφοδιασμός των ρωσικών πολεμικών πλοίων από το Μαρί και των πολεμικών της αεροπλάνων από το αεροδρόμιο της Πάφου «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ 
σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει διατάξει την παρουσία μόνιμου στόλου έξω από την Κύπρο!
***********************
Ανάλογο σενάριο σχετικά με τις απαιτήσεις των Ρώσων μας «αποκάλυψε» μέσω Twitter ο Nουριέλ Ρουμπινί, λέγοντας ότι εκτός από πρόσβαση στο φυσικό αέριο επιθυμεί να δημιουργήσει και μια στρατιωτική ναυτική βάση στο νησί.
***********************
Επίσης, σύμφωνα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας σκοπεύει να συνδυάσει την βοήθεια στην Κύπρο με την αποκάλυψη εκ μέρους των κυπριακών αρχών, των στοιχείων των ιδιοκτητών ρωσικών εταιρειών, που ιδρύθηκαν στο νησί.
***********************
Ο Ρώσος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής, Καινοτόμου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Δούμα, Μιχαήλ Γεμελιάνοφ σε συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις με τη χορήγηση δανείου λαμβάνονται από το υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια η υπόθεση πάει στην Κρατική Δούμα, η οποία αποφασίζει αν θα τις επικυρώσει ή όχι.
***********************
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες για κατ' αρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου σε Ρώσους επενδυτές.
***********************
Εάν αυτή η συμφωνία υλοποιηθεί, θα μειώσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Μεγαλονήσου κατά περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. 
Η συμφωνία φέρεται να είναι προφορική καθότι δεν έχουν υπογραφεί ακόμα τα απαραίτητα συμφωνητικά, όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου.
                                --------------------------
Proto thema

1 σχόλιο: