Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.... ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ N.Y. Times...!!!

«ΜΟΧΛΟΣ ΠΙΕΣΗΣ» ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΡΑΗΛ--ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ...ΕΝΕΡΓΕΙΑ...!!!

Σε άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα, μπορεί να χαρακτηρίζει ως δύσκολη τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά «η Κύπρος θα πρέπει να την πάρει, προκειμένου να έχει πιο γρήγορα και μεγαλύτερα αποτελέσματα, αναφορικά με τα έσοδά της από το φυσικό αέριο».
Άλλωστε, τονίζει ότι η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σε κατάρρευση.
***********************
Παράλληλα, αναφέρεται στο άρθρο ότι πολύ σύντομα το Ισραήλ με την Τουρκία θα προχωρήσουν και αυτές σε μια συνεργασία πάνω στην ενέργεια, κάτι που θα οδηγήσει πιο εύκολα την Κύπρο στην απόφαση της συνεργασίας με τους Τούρκους.
***********************
Ένα τέτοιο σενάριο δεν θα μπορούσε να ήταν εφικτό πριν λίγο καιρό, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και το σκεπτικό των New York Times ίσως έχει βάση.
***********************
Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις της Fiona Mullen, διευθύντριας της Sapienta Economics, που έχει έδρα την Λευκωσία και η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να ήταν ένας έμμεσος τρόπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να πιέσει τους Ελληνοκύπριους σε ένα είδος επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος
                       ----------------------------------------------
Σημειώνουμε ότι:
***********************
Σήμερα, ο τουρκικός τύπος αναφέρεται σε δηλώσεις του  Νταβούτογλου σχετικά για σύσκεψη που είχαν με τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν καί είπε:
***********************
Η Λευκωσία πλέον έχει δυο επιλογές: 
***********************
Την συνεκμετάλλευση των φυσικών πόρων μαζί με τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία ή την τελική... διχοτόμηση της νήσου....!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου