Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑΣ—ΤΡΟΪΚΑ, ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ…ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ…!!!

«ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ 
ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ»…!!!

Ως «κόκκινη γραμμή» για την Αθήνα εμφανίζεται πλέον από το Μέγαρο Μαξίμου η πιθανότητα λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, γεγονός που ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει σε κάθε δημόσια ή κατ' ιδίαν τοποθέτησή του το τελευταίο διάστημα.

Αυτό έπραξε και χθες ο κ. Σαμαράς, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.
**************
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί πρόσθετα μέτρα και υπενθύμισε ότι βάσει της συμφωνίας που είχε υπογραφεί τον Νοέμβριο του 2012 η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει το έλλειμμα και οι δανειστές το χρέος.
.********
Για την Αθήνα η λέξη «μνημόνιο» είναι απαγορευμένη, καθώς γνωρίζουν ότι εάν υπάρξει κάτι τέτοιο, τότε αυτό είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι θα συνοδεύεται από νέα μέτρα, κάτι που έχει αποκλειστεί ήδη από τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο αλλά και τον κ. Στουρνάρα.
********
Ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτή η εκκρεμότητα παραταθεί, σχεδιάζει να παίξει το χαρτί της πολιτικής διαπραγμάτευσης, επισκεπτόμενος (ξανά) τις Βρυξέλλες αλλά και το Βερολίνο.
*******
Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα το πολιτικό πρόβλημα στη Γερμανία θα επιλυθεί και τότε ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ και θα της θέσει το σύνολο των ζητημάτων.
********
Έχει τεθεί εκ των πραγμάτων σε περίπτωση πού οι δανειστές αρνηθούν να υποχωρήσουν θέμα εκλογών εντος του 20114…

3 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα καταφέρει να αντιμετωπίσει θετικά τους τροϊκανούς κατακτητές , είναι μεγάλη πουτ@να και θα εξασφαλίσει, τουλάχιστον, ένα κομμάτι ψωμί για τον πεινασμένο και πενόμενο λαό των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκβιασμός χωρίς πισινή, μο@νί χωρίς τρίχες.
    Οι τροικανοι δεν εκβιάζονται γιατί έχουν πισινή τον ανώριμο σαλτιμπάγκο τσίπρα.
    Είδομεν, η φυσική κατάληξη θα είναι ο σαμ να πανηγυρίζει για ανύπαρκτες υποχωρήσεις της τρόικα, και η αντιπολίτευση να λέει ακριβώς τα αντίθετα, ως συνήθως!
    Σφίξτε τα λουριά Έλληνες, ακόμη νδ πασοκ δεν εξετέλεσαν το έργο τους και θα συνεχίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΑΝ ΚΟΤΑ;ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΠΑΛΙ ΚΟΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή