Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ και π.ΥΠΟΥΡΓΟΣ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ...ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...!!!

ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ και ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ... ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΕΣ ΩΡΕΣ...!!!

Ε,τούτο και άν είναι από τα ανείπωτα...
Οι New York Times, γράφουν ότι ο Κεμάλ Ντερβίς, π. Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, είναι άτυπος σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου
Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές, στις οποίες απευθύνθηκε «Το Βήμα», δεν επιβεβαίωσαν ούτε όμως διέψευσαν το γεγονός
«Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ντερβίς είναι στενός φίλος του κ. Γ. Παπανδρέου, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, τον οποίο συμβουλεύει
ανεπισήμως τα δύο τελευταία χρόνια», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία σε άρθρο της, σκιαγραφεί την προσωπικότητα του κ. Ντερβίς, τις ικανότητές του, αλλά και τις ερωτικές περιπέτειες που είχε.
Γεγονός είναι ωστόσο ότι ο κ. Ντερβίς, 62 ετών, διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον κ. Παπανδρέου, έχει προσκληθεί μάλιστα δύο φορές να συμμετάσχει στο Συμπόσιο της Σύμης και σε εκδηλώσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στην Αθήνα, έτρωγε με φίλους και αμέσως μετά, όπως τους είπε, θα πήγαινε να συναντήσει τον Πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τους New York Times, Παπανδρέου και Ντερβίς γνωρίσθηκαν το 2001 όταν ο κ. Ντερβίς είχε την ευθύνη της τουρκικής οικονομίας και ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών. Από τότε αναπτύχθηκε μια στενή σχέση και είχαν συχνή ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα.
Ο κ. Ντερβίς, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ήταν μάλιστα παρών σε όλες τις ετήσιες συναντήσεις και εκδηλώσεις που οργάνωνε ο κ. Παπανδρέου στα ελληνικά νησιά. Είχαν επίσης κοινή παρουσία στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.
Το περιβάλλον των δύο ανδρών, βεβαιώνει η εφημερίδα, αναφέρει ότι συνηθίζουν να επικοινωνούν τηλεφωνικά πολύ αργά τις νυκτερινές ώρες.
Μετά τις αποκαλύψεις, για την ερωτική περιπέτεια του κ. Ντερβίς από τους New York Times, πολλοί εδώ στην Αθήνα εκφράζουν τις αμφιβολίες τους εάν θα προχωρήσει τελικά η υποψηφιότητα του κ. Ντερβίς στη γενική διεύθυνση του ΔΝΤ, ως αντικαταστάτη του παραιτηθέντος κ. Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο κ. Ντερβίς είχε επεξεργασθεί, πάντως, ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας μαζί με το ΔΝΤ ένα επιτυχές πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που οδήγησε την τουρκική οικονομία στην ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου