Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ (1,5 Εκατ Ευρώ) ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ο ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΤΟΥ... ΛΑΟΣ...!!!

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ...!!!

Την άρση της Βουλευτικής ασυλίας του π Διοικητή της ΕΥΠ και Βουλευτή Επικρατείας του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή, έχει ζητήσει, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, αποδίδοντάς του διαγωνισμό-σκάνδαλο μέσω του οποίου επιχείρησε να αποσπάσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ

το οποίο «προοριζόταν για άλλους σκοπούς» από αυτούς για τους οποίους το ζήτησε. 
Το πόρισμα της Εισαγγελέα που διενήργησε προκαταρκτική εξέταση από τα τέλη του 2010, έχει πάει ήδη στη Βουλή, και ζητείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας για δύο αδικήματα:
Απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων από την οποία η βλάβη υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά συναυτουργία με ζημία που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.
Η εισαγγελέας η οποία στο πλαίσιο της έρευνας κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου και μη πολιτικά πρόσωπα, δεν έστειλε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας στη Βουλή καθώς όπως αναφέρει «σε αυτή διαλαμβάνονται και απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ». 
Είναι χαρακτηριστικό δε πώς ουσιαστικά θεωρεί ότι οι εμπλεκόμενοι εξ αρχής γνώριζαν πώς το έργο δεν θα υλοποιηθεί αλλά τα χρήματα θα χρησιμοποιούνταν για άλλους σκοπούς από την ΕΥΠ.
Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τον Δεκέμβριο του 2010 στο οποίο γινόταν λόγος για υπόνοιες διάπραξης ποινικών αδικημάτων κατά την προκήρυξη από την ΕΥΠ του έργου «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» και όπως ανέφερε το έργο «είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως όσων εμπλέκονται με το εμπόριο...».
Η πρόταση της ΕΥΠ προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποβλήθηκε το 2005 και ένα χρόνο αργότερα με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθεί κατά 75% από την Ε.Ε και 25% από Εθνικούς Πόρους. 
Το συνολικό ποσό ήταν 1.583.120 ευρώ και διενεργήθηκε κλειστός διεθνής διαγωνισμός που ανέλαβε η κοινοπραξία «Πλανητική ΑΕ» και «Pansystems AE» το Μάϊο του 2008. 
Το έργο μετά από πολλές καθυστερήσεις δεν παραδόθηκε ουσιαστικά ποτέ ολοκληρωμένο, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα.
Yπάρχει τελικά κανένας πού είναι με τον Καρατζαφέρη και δεν είναι....λαμόγιο...;;; 
Real.gr

8 σχόλια:

 1. Μεγαλώνει πολύ η λίστα-Καραμπέρης,Βελόπουλος-Κοραντής,Μαντούβαλος,Καλαποθαράκος.....άντε Παλαιοκώστα ετοιμάσου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για αυτό έκλαιγε ο Κοραντης όταν τον εδιωξε με τις κλωτσιες ο Καραμανλης απο αρχηγο της ΚΥΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατι ο Μαρκάκης λίγα έκανε στο Βόλο ως Αντιδήμαρχος με τη ΝΔ που ήταν τότε. Βοά ο Βόλος από τις λαμογιές του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όλα τα απολειφάδια, απομεινάρια και διωγμένους τους ΝΔ τους έχει μαζέψει το βοθροδοχειο του Καρατζαφερη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχει όμως το Γιαννάκη Παπαμιχαήλ..και τον Ψινάκη..και το Βαίτση..και τον Αιβαλιώτη..και ..ωχ συγνώμη, αυτοί ανήκουν σε άλλη ..κατηγορία..πως λέμε κατηγορία..φτερού!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗ Η Τζούλια υποψήφια βουλευτής Β’ Αθηνών με τον Βεργή! Το γιορτάζουμε με σαμπάνια…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο Γιώργαρος δεν τα παρατάει ποτέ,μπορεί ο Βεργής να πρόλαβε τη Τζούλια όμως αυτός ετοιμάζει κίνηση Ματ...Μαριάννα Ντούβλη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. απατεωνες
  σας ψηφιζα αλλα σας σιχαθηκα
  ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή