Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

«ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ» τού... ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...!!!

Ο «ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΑΣ» ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ...ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ...!!!

Ο Υπ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος,-- ο Αλέξης καλέ του Συριζα--, πού στο εσωτερικό και γιά εσωτερική κατανάλωση  ωρύεται γιά την κατάργηση τού Μνημονίου στέλνει στα αφεντικά της Ε.Ε. επιστολή υποταγής στούς όρους του Μνημονίου...

Στην επιστολή του δεν υπάρχει καν η λέξη «κατάργηση»
 του Μνημονίου την οποίαν έχει αντικαταστήσει με την «αναθεώρηση»
Τό κείμενο της επιστολής:
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΖΟΖΕ ΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΡΟΖΟ 
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΝ ΡΟΜΠΑΙ
ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ 
Κοινοποίηση: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ 
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ 
Αθήνα, Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, 
Σας στέλνω αυτή την επιστολή μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής που ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έδωσε σε μένα, ώστε να διακριβώσω τη δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. 
Η επιστολή αυτή ακολουθεί προηγούμενη, που είχα αποστείλει στις 21 Φεβρουάριου. 
Η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή 6 του Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το Μνημόνιο Συνεννόησης/Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής το οποίο συνυπέγραψαν η προηγούμενη κυβέρνηση Παπαδήμου και οι αρχηγοί των δύο πολιτικών κομμάτων που είχαν εγγυηθεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης εκείνης. Και τα δύο αυτά κόμματα κατέγραψαν απώλεια, περίπου, 3,5 εκατομμύριων ψήφων, αθροίζοντας ποσοστό 33,5% των συνολικών ψήφων. 
Παρακαλούμε σημειώστε ότι, πριν από αυτό, το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ είχε ήδη απονομιμοποιηθεί όσον αφορά την οικονομική αποτελεσματικότητά του. Αλλά δεν είναι μόνο ότι το Μνημόνιο Συνεννόησης / ΜΟΧΠ απέτυχε στην επίτευξη των ίδιων του των στόχων. 
Είναι, επίσης, ότι έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαινε όλα τα τελευταία χρόνια τις ενδογενείς αδυναμίες της οικονομίας. 
Όλες οι κυβερνήσεις, που συνεργάζονται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αγνόησαν τις προτάσεις μας για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. 
Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι, εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου Συνεννόησης/ ΜΟΧΠ, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα σε καιρό ειρήνης η οποία το 2012 διανύει το πέμπτο διαδοχικό έτος βαθιάς ύφεσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων (PSI) έχει αποτύχει να διασφαλίσει με αξιόπιστο τρόπο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ της Ελλάδας. Η λιτότητα δε μπορεί με κανένα τρόπο να είναι η θεραπεία στην ύφεση. Είναι λοιπόν επιτακτική η άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας. 
Πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, οφείλουμε να αναλάβουμε κάθε δυνατή πολιτική πρωτοβουλία προκειμένου να αντιστρέψουμε τη λιτότητα και την ύφεση. Γιατί πέραν της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης, η συνέχεια της εφαρμογής του προγράμματος εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί την οικονομία στην καταστροφή, χωρίς να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Η εσωτερική υποτίμηση τείνει να οδηγήσει σε κρίση ανθρωπιστική. 
Συνεπώς οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής, δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. 
Το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών βρίσκεται υπό την απειλή αυτών των καταστροφικών επιλογών. Είναι βαθιά η πίστη μας ότι το πρόβλημα της κρίσης είναι ευρωπαϊκό, και άρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να βρεθεί η λύση. 
Με τιμή, 
Αλέξης Τσίπρας 
Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ 
Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

5 σχόλια:

 1. ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

  ΣΥΡΙΖΑ: Η κόλαση του μνημονίου δεν διαπραγματεύεται

  http://www.oxafies.com/2012/05/blog-post_9800.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί να μην εκβιάσουμε και εμείς όπως μπορούμε τη ανέραστη γραία του Βερολίνου έτσι όπως κάνει και αυτή δύο και ήμισυ χρόνια τώρα με οποιονδήποτε τρόπο και με επανεξέταση και με αναθεώρηση και με καταγγελία διάθεση να υπάρχει και λογική και να μη μας ζαλίζει η τηλ.με ανοησίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΝΔακια ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ;ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ Ε; ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΑΕΙ.ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ,ΘΑ ΚΛΑΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΣΟΣ ΝΑ ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ 17/6

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΝΔάκια, μην γίνεστε χειρότεροι από τα ζώα του ΠΑΣΟΚ. Τα ζώα του ΠΑΣΟΚ έχουν και μια δικαιολογία, είναι πάνω από 60 χρονών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή