Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ... (25,71% και 58 ΕΔΡΕΣ)...!!!

«ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΜΕ... ΔΥΟ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ...!!!

Ποσοστό 74,29% και 168 έδρες λαμβάνει η πλειοψηφία των συνιστωσών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.  
Το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που,-- παρά τις πιέσεις--, κατέβηκε στις εκλογές με χωριστό ψηφοδέλτιο, φαίνεται ότι καταλαμβάνει ποσοστό 25,71% και 58 έδρες, ενώ στόχος ήταν το 30%.

Ο δρόμος προς την ενιαιοποίση του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και πιθανότατα δεν έχει επιστροφή. 
-- *********--
Ομως φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. 
-- *********--
Οι διαδικασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του Σαββατοκύριακου κατέδειξαν πως στο εσωτερικό του υπό διαμόρφωση ενιαίου κόμματος σχηματίζονται πλέον δύο πόλοι, οι οποίοι όσο κι αν είναι ετεροβαρείς, έχουν εξίσου έντονη επιθυμία και αποφασιστικότητα στήριξης και κατοχύρωσης των πολιτικών τους θέσεων. 
-- *********--
Οι  Λαφαζάνης, Στρατούλης, κ.ά., συνεπικουρούμενοι από μερικές συνιστώσες (π.χ. ΔΕΑ), οι οποίοι κατά τη διάρκεια του διημέρου έκαναν αισθητή την παρουσία τους και τις θέσεις τους, καθιστώντας σαφές ότι εξουσία για τον ΣΥΡΙΖΑ νοείται μόνο μέσα από την περαιτέρω ρισοσπαστικοποίησή του προς τα Αριστερά και ότι επ' ουδενί δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η θέση στην ευρωζώνη οφείλει να διασφαλιστεί πάση θυσία και με κάθε κόστος.
-- *********--
Παράλληλα, στελέχη που ανήκουν στην μετριοπαθή ομάδα και στους «ευρωπαϊστές» του νέου κόμματος, χαρακτήριζαν την κίνηση του Ρεύματος ως «αυτοτραυματισμό» σε μία καθοριστική στιγμή και έλεγαν πως μία κίνηση που αρχικά φαινόταν πως έχει αμυντικά χαρακτηριστικά, κατέληξε να δημιουργεί προϋποθέσεις εσωστρέφειας από την πρώτη στιγμή.
         --------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου