Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΞΥΠΝΗ «ΚΙΝΗΣΗ« και «ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ« ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΙΤΑΜΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ... ΜΕΡΚΕΛ...!!!

ΝΕΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ»  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ... 
Eurogroup...!!!

Το Κυβερνών κόμμα  «Δημοκρατικός Συναγερμός» του Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε μεν να συμμετάσχει στη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, ωστόσο αναμένεται... να απόσχει της... ψηφοφορίας...!!!
Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχεδιο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- πρόκειται να καταψηφιστεί από τα υπόλοιπα κόμματα της κυπριακής Βουλής, γεγονός που αναμένεται να επιβεβαιώσει την πρόβλεψη του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη ότι: 
«Το κούρεμα των καταθέσεων δεν περνάει».
Αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο για εξέταση ενός σχεδίου Β. 
*******************
Ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η Βουλή θα το απορρίψει γιατί το θεωρεί άδικο και επειδή πλήττει την οικονομία της χώρας γενικότερα.
*******************
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει τα σχέδιά της.
*******************
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης πνέει μένεα κατά των Ευρωπαίων και κυρίως της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, φανερά ενοχλημένος τόσο με τις δηλώσεις Σόιμπλε όσο και με τη γενικότερη άκαμπτη θέση των Βρυξελλών ως προς το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. 
*******************
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Newmoney.gr ο κ. Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε σήμερα νωρίς το πρωί με συνεργάτες του μελετούσε ακόμα και το ενδεχόμενο να βγει ο ίδιος και να αποσύρει την κατάθεση ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου,θέλοντας να απογυμνώσει την αντιπολίτευση από τα επιχειρήματά της περί «εθνικής μειοδοσίας». 
*******************
Την ίδια στιγμή ο κ. Αναστασιάδης – πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– επεξεργάζεται σχέδιο β’ βασισμένο στην ιδέα του εσωτερικού δανεισμού από τους Κύπριους πολίτες και της χορήγησης δανείων από τρίτη χώρα ώστε να βρεθούν τα επίμαχα 5,8 δισ. ευρώ για τα οποία απαιτούν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο κούρεμα των καταθέσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου