Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

4.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ...!!!

ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ή ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ...«ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»...;;;

Ως μια απίστευτη «όαση» στην «έρημο» της Ελληνικής ανεργίας φαντάζει η κίνηση που κάνουν 116 παραγωγοί – καλλιεργητές φράουλας από τη Ν. Μανωλάδα και τη Βουπρασία ευρύτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr αναμένεται να καταθέσουν αίτηση στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας ζητώντας συνολικά 4.160 εργάτες για τις υπάρχουσες και τις νέες καλλιέργειες φράουλας. 
Μόνο που οι εργάτες θα πρέπει να έχουν βρεθεί έως την ερχόμενη Τετάρτη καθώς ο χρόνος πιέζει αναφέρουν πηγές από την πλευρά των παραγωγών. 
***********************
Η μεταστροφή σε αυτή τη λύση που μπορεί να προσφέρει εργασία σε χιλιάδες Έλληνες με ένα μεροκάματο της τάξης των 25 ευρώ μαζί με το εργόσημο (22+3) για έξι ώρες ημερησίως και πενθήμερη εργασία, έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες καθώς υπάρχουν εμπόδια στη νομιμοποίηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργατών. 
***********************
Για την κίνηση αυτή των καλλιεργητών είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενήμεροι τόσο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, όσο και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου
***********************
Σημειώνουμε ότι και οι ροδακινοπαραγωγοί στην Ημαθία ζητούσαν Έλληνες εργάτες, αλλά δεν υπήρξε καμμία προθυμία, θα υπάρξει στην Ηλεία όπου άλλες «καλλιέργειες» είναι πολύ πιο... προσοδοφόρες...!!!
-----------------------------------------

1 σχόλιο:

  1. 25 ευρώ μεροκάματο μικτό ;
    λιγότερα από 4 ευρώ την ώρα στην τσέπη ;

    κάντε το 7 ευρώ την ώρα και μπορεί να πατήσει και κανείς.

    αλλιώς να τις βάλετε στον κώλο σας καθάρματα!!!

    τέτοια μεροκάματα μόνο εκτός ευρώ μπορούν να θεωρηθούν απασχόληση.
    αν εκεί το πάνε, έχουν αργήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή