Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ» ΜΕ ΤΑ «ΒΑΡΕΙΑ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ... ΝΔ...!!!

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ και ΤΟ...ΠΑΣΟΚ...!!!

Χαρακτηριστικο στοιχείο του ανασχηματισμού είναι ότι ότι μπαίνει στο Κυβερνητικό σχήμα ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών καί  έχει κάθε λόγο να είναι προσωπικά ικανοποιημένος όχι όμως και το κόμμα του που περίμενε μεγαλύτερη συμμετοχή και «θεσμική ισοτιμία», αφού τα «βαρειά Υπουργεία τα πήρε πάλι η Ν.Δ.
Είναι ενδεικτικό ότι τα δύο Υπουργεία που είχε η ΔΗΜΑΡ, το Δικαιοσύνης και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα πήρε και τα δύο η ΝΔ. 
***********************
Ο  Σαμαράς επέλεξε στελέχη του που είναι γνωστά από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους για την προσήλωσή τους στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων παρά το πολιτικό κόστος που ενδεχομένως να έχουν.
***********************
Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι έδωσε το κρίσιμο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα διαχειριστεί τις χιλιάδες απολύσεις και μετακινήσεις στον δημόσιο τομέα στον  Κυριάκο Μητσοτάκη ξεπερνώντας την επιφύλαξή του για την οικογένεια.
***********************
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει  ότι μία από τις βασικές αιτίες για την οικονομική καχεξία του ιδιωτικού τομέα τα τελευταία τρία χρόνια είναι ότι δεν έχουν προωθηθεί αποτελεσματικά οι μεταρρυθμίσεις --δηλαδή οι απολύσεις και η συρρίκνωση--του δημοσίου τομέα.
***********************
Σε άλλο κρίσιμο Υπουργείο που δημιουργεί προβλήματα στο πρόγραμμα σταθεροποίησης λογω των μεγάλων ελλειμμάτων του, το Υπουργείο Υγείας έβαλε έναν ακόμη δηλωμένο υπέρ των μεταρρυθμίσεων τον  Άδωνη Γεωργιάδη που αποτέλεσε και μία από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού. 
***********************
Ειδική επίσης μπορεί να χαρακτηριστεί η αποστολή που αναλαμβάνει ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου που μετακομίζει από το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο ήταν τον τελευταίο χρόνο Αναπληρωτής Υπουργός. 
***********************
Ως π. Δικαστικός θα βρεθεί στο στοιχείο του και θα πρέπει να πείσει τους συναδέλφους του να επιταχύνουν την έκδοση των αποφάσεων που καθυστερούν. 
***********************
Ενώ ως παλαιός συνδικαλιστής θα πρέπει να επιστρατεύσει την διαπραγματευτική επινοητικότητα του για να βρεθεί ο κοινός τόπος για τους δύο Κυβερνητικούς εταίρους στο ζήτημα της αντιρατσιστικής νομοθεσίας που αποτέλεσε την προηγούμενη από την ΕΡΤ αφορμή για μεγάλη Κυβερνητική κρίση.
***********************
Εντύπωση ιδιαίτερη έχει προκαλέσει ότι ο Σαμαράς δεν άλλαξε τον Σιμο Κεδίκογλου, τον οποίον δεν ήθελε με τίποτα ο Βενιζέλος μιά και σηματοδοτούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ --ήταν κόκκινο πανί-- και όλοι είχαν προεξοφλήσει την αποπομπή του, είχαν όμως λογαριάσει χωρίς τον «τσαμπουκά» του Σαμαρά... 
--------------------------

10 σχόλια:

  1. καραγκιοζηδεσ του κερατα......τελειωσαμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ" ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπον τα πραγματα ειναι απλα.

    Απο την μια εχουμε τα Χιτλερικα γουρουνια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που κατασπαραξαν τις σαρκες της πατριδας τρωγοντας 450 δις ευρω και απο την αλλη τους Ισλαμοφασιστες (ΔΗΜΑΡ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που θελουν να Ελληνοποιησουν 2.000.000 μωαμεθανους κανοντας την χωρα σε λιγα χρονια ΣΥΡΙΑ.

    Μονη λυση , Εθνικη κυβερνηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΗΞΕΙ...ΕΙΣΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ ΟΥΓΚ ΠΟΥ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΠΤ ΑΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ (ΤΟΥ "ΕΓΕΡΘΗΤΟ") ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΣ..ΕΛΕΟΣ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΑΣΕ ΤΟ Π΄ΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΡΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ...ΔΗΛ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ?10 ΛΕΞΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ..ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ TAXALIA....ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OTAN ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚΣ ΕΒΡΑΙΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
      ΚΑΤΑΛΒΕΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ;

      Διαγραφή
    2. καλα οτι πεις ουγκ απο αυτο και μονο που εγραψες φαινεται οτι το επιπεδο σου ειναι νηπιαγωγειο τρολ...οπως εξαλου και των περισσοτερων στα 2 ακρα...καταλαβες ουγκ??τοσο πολυ σε πονεσε η αληθεια ουγκ που σε πηραμε χαμπαρι?????δεν σκεφτηκες οτι υπαρχουν και ανθρωποι με μερικα γραδια μυαλου????αν ειχες μυαλο δεν θα ησουν εξαλου οποαδος του ολοκληρωτισμου ουγκ.ελπιζω μονο να σας δινουν κανα μεροκαματο οι βουλευτες σας...ναι τα λεφτα της βουλευτικης αποζημιωσης που μεχρι να μπειτε στη βουλη ηταν κακα και τωρα που μπηκατε εχουν γλυκαθει οι βουλευτες σας...αντε ουγκ απογευμα ειναι πανε να πιεις την φραπέδαρα σου να λιστει και το πονεμενο απο τις κακουχιες και πολυδουλεμενο στα βασανα και τις απαιτησεις της ζωης κορμι σου...ΟΥΓΚ!!!

      Διαγραφή
  6. και δω το πειστηριο για το χρυσαυγητη τρολ που κανει copy paste τα σχολια...τι να κανουμε αυτα τους εδωσαν σημερα απο το κομα τους..μην ειμαστε πλεονεκτες να ζηταμε απο αυτους περισσοτερα..http://taxalia.blogspot.com/2013/06/blog-post_2495.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για λιγους μηνες θα κρατησει λογω νεας διασπασης της ΝΔ, η Βουλτεψη αρνηθηκε το υφ.υγειας για να μην ειναι μαζι με τον Αδωνη τον οποιο τον θεωρει φασιστα και δεν θελει ουτε καλημερα μαζι του,
    απο την αλλη ειναι επισης ο Βοριδης ο οποιος ειναι νο1 δελφινος και αντικαταστατης του Σαμαρα με την πρωτη ευκαιρια θα του τραβηξει το χαλι
    Ο Κυριακος θα παιξει μεγαλο ρολο με τις απολυσεις των πρασινοφρουρων με συνεπεια την συγκρουση με τον Βενιζελο ο οποιος εχει βαλει βετο στις απολυσεις,
    Οι τριγμοι της συγκυβερνησης θα κορυφωθουν τον Σεπτεμβριο οπου θα περασει ολος ο νεος τυφωνας απολυσεων, νεων περικοπων και του νεου χαρατσιου που θα επεκταθει και στα χωραφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή