Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ...ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...!!!

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ... ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ...!!!

Την προσοχή των δανειστών της Ελλάδας εφιστά η Γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, καθώς προειδοποιεί ότι η τρέχουσα διαπραγμάτευση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, προτού η Χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα νέο haircut του Ελληνικού χρέους.
«Προσοχή πλεόνασμα», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Süddeutsche Zeitung, που υπογραμμίζει ότι οι μέρες αυτές κρίνουν εάν οι δανειστές είναι ακόμη σε θέση να αναγκάσουν την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, πριν οι ίδιοι αναγκαστούν να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους της.
***********************
«Προς το παρόν οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ κρατούν έναν αποφασιστικής σημασίας άσσο στο μανίκι.
 Έχουν τα χρήματα τα οποία χρειάζεται η Αθήνα. Αυτό όμως θα αλλάξει. 
Ήδη στο τέλος του χρόνου ο άσσος αυτός των δανειστών δεν θα αξίζει τίποτα, όταν η Ελλάδα θα πετύχει και πάλι πρωτογενές πλεόνασμα. 
***********************
Όταν ο ελληνικός προϋπολογισμός θα έχει -χάρη στις δικές του δυνάμεις- θετικό πρόσημο, τότε οι δανειστές θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. 
Και μάλιστα εις διπλούν», σημειώνει η εφημερίδα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
***********************
Ο Α. Σαμαράς δεν θα εξαρτάται πλέον από τα χρήματα των δανειστών του και θα μπορεί να κυβερνά χωρίς τα δάνεια αυτά, τα οποία λαμβάνει μόνον υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 
***********************
Έτσι οι δανειστές χάνουν το σημαντικότερο μέσο άσκησης πιέσεων για τις μεταρρυθμίσεις. 
***********************
Γι΄ αυτό το λόγο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις είναι «η τελευταία ευκαιρία για να περάσουν μεταρρυθμίσεις. 
Ό,τι δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ούτε αργότερα. 
***********************
Προβληματικές κρατικές επιχειρήσεις που δεν θα πουληθούν τώρα, θα παραμείνουν σε κρατικά χέρια. Δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα απολυθούν τώρα, θα παραμείνουν στα γραφεία τους».
***********************
Για τον Σαμαρά το προσδοκώμενο πλεόνασμα προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να γίνει πραγματικά δημοφιλής, συνεχίζει το σχόλιο και επισημαίνει:
***********************
« Όχι μόνον γιατί δεν θα μπορεί πλέον να τον αναγκάζει κανείς να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά γιατί μπορεί στον αντίποδα να περάσει στους δανειστές ένα κούρεμα του χρέους. 
***********************
Τη λευκή επιταγή την έλαβε πριν λίγες εβδομάδες από το ΔΝΤ που παραδέχθηκε βαριά λάθη στη διάσωση της Ελλάδας. 
***********************
Ο πρωθυπουργός, εκτιμά η εφημερίδα, θα αξιοποιήσει αυτό το επιχείρημα, καλώντας τους διεθνείς δανειστές να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος. 
«Όποιος ακούει προσεκτικά τον γερμανό υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, έχει αντιληφθεί ότι η Γερμανία έχει διαγράψει ήδη μερικά δισεκατομμύρια που δόθηκαν στην Ελλάδα». 
.             ----------------------------------------
πηγή: www.bankingnews.gr

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ! Πιστέυει κανείς τις μαλακίες που γράφεις; Μάλλον ο πρετεντέρης θα είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάς τελεί υπό κατοχήν. Η ψευδοκυβέρνηση βενιζελοσαμαρά είναι στάχτη στα μάτια μας για να μην καταλάβουμε ότι σαν έθνος έχουμε απωλέσει την ελευθερία μας. Ξένοι κατακτηταί ελέγχουν τα πολιτικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Παππάς: Η μνημονιακή κυβέρνηση λαθρομεταναστών τους ταΐζει, τους φροντίζει και τώρα τους βρίσκει και δουλειά...!

    Χρήστος Παππάς
    Βουλευτής Επικρατείας
    ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    ΠΡΟΣ:
    ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
    ΘΕΜΑ: «Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί προσλήψεις αλλοδαπών» ...

    Λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση ενός ακόμα καταστροφικού πολυνομοσχεδίου, το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να συμπεριλάβει για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη υπαλλήλων, αλλοδαπούς προερχόμενους από τρίτες χώρες!!!
    Συγκεκριμένα στο 4ο κεφάλαιο της Δημόσιας Πρόσκλησης (είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο: http://www.oaed.gr/images/APAS... με ημερομηνία 28-06-2013, αναφέρεται ότι: «…4.1. Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα:… είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία…»
    Ως εκ τούτου, δεν παρέχεται κανένα κίνητρο στους εργοδότες για να προτιμήσουν το ελληνικό εργατικό δυναμικό.
    Στα προγράμματα που έβγαιναν μέχρι τώρα (βλ. ενδεικτικά το Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης: http://www.oaed.gr/index.php?o... υπήρχε η στερεότυπη διατύπωση : «Τα ωφελούμενα άτομα που θα προσληφθούν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πρέπει:… να είναι έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.» Περιλαμβάνονταν δηλαδή αλλοδαποί, μόνο όμως από τις χώρες της ΕΕ, κάτι που είναι αναπόφευκτο καθώς πρόκειται για κονδύλια που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Τα παραπάνω πρακτικά σημαίνουν ότι, από τη στιγμή που η χώρα μας έχει κατακλυστεί από αλλοδαπούς προερχόμενους από τρίτες χώρες, θα είναι ελάχιστοι οι Έλληνες άνεργοι που θα έχουν τελικά την ευκαιρία να επωφεληθούν από το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα μάλιστα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν σχεδόν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (εκτός από ορισμένες που εξαιρούνται ρητά από την προκήρυξη) και προβλέπει την δυνατότητα επιχορήγησης σε ποσοστό 50% του συνόλου των ακαθάριστων πραγματικών μηνιαίων αποδοχών του εργαζομένου και των αντίστοιχων εργοδοτικών εισφορών για διάστημα 24 μηνών.
    Χιλιάδες συμπατριώτες μας που θα μπορούσαν να προσληφθούν για τουλάχιστον δύο χρόνια και να μην εξαθλιωθούν απόλυτα από τη λαίλαπα του Μνημονίου, θα δουν στη θέση τους να προσλαμβάνονται άτομα που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας ως λαθρομετανάστες.
    Και όλα αυτά γίνονται σε μια στιγμή που η ανεργία βρίσκεται σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στο 28%!
    Αποδεικνύεται επομένως για μια ακόμη φορά η εγκληματική διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων. Αντί να διοχετευθούν τα χρήματα αυτά στην πρωτογενή παραγωγή, αντί να δημιουργηθούν υποδομές και να τονωθεί η απασχόληση των Ελλήνων, οι κυβερνώντες ενεργούν αντεθνικά και σύμφωνα με τα όσα προστάζει η Παγκοσμιοποίηση.
    Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
    1) Σε τι ωφελεί τον ελληνικό λαό αυτή η ρύθμιση;
    2) Γιατί επέλεξε το Υπουργείο τη δεδομένη χρονική στιγμή να συμπεριλάβει για πρώτη φορά αλλοδαπούς από τρίτες χώρες στα επιδοτούμενα προγράμματα πρόσληψης υπαλλήλων;
    3) Είναι δυνατόν να επιβραβεύονται με αυτόν τον τρόπο οι λαθρομετανάστες που εισήλθαν με παράνομο τρόπο στη χώρα μας παραβιάζοντας τα σύνορα και νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων με αντισυνταγματικούς νόμους;
    4) Θα αποσύρουν την κατάπτυστη ρύθμιση προκειμένου να παρέχουν τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους άνεργους Έλληνες να επωφεληθούν από το πρόγραμμα;
    5) Η κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας με τα εκατομμύρια ανέργων και τις καθημερινές αυτοκτονίες, δεν δικαιολογεί την λήψη μέτρων που στοχεύουν αποκλειστικά στην πρόσληψη Ελλήνων;

    Αθήνα, 11/07/2013

    Ο Ερωτών Βουλευτής

    Χρήστος Παππάς
    Βουλευτής Επικρατείας
    ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή