Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΜΕΓΑΛΟΙ» και «ΔΙΕΘΝΕΙΣ» ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ...ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

Έντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής απέφυγαν να στηρίξουν την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την εκταμίευση της νέας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενες τον κίνδυνο μη... αποπληρωμής του δανείου...!!!
Η αποχή των χωρών αυτών από τη λήψη απόφασης έγινε γνωστή σήμερα από τον Βραζιλιάνο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα που τις εκπροσωπεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. 
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπατίστα. 
***********************
«Η εφαρμογή (του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας) ήταν μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. 
***********************
Ο Μπατίστα προειδοποιεί μάλιστα ότι με τη νέα αυτή δόση το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το ΔΝΤ φτάνει τα 28,4 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να αθετήσει την υποχρέωση αποπληρωμής του σε περίπτωση που την εγκαταλείψουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη.
***********************
Πάντως μέχρι σήμερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στηρίζουν σταθερά την Ελλάδα. 
***********************
Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου επισκέφθηκε την Αθήνα για να εκφράσει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προσπάθειες.
                   ***********************
Βέβαια νεότερες ειδήσεις αναφέρουν ότι η δόση ήδη εκταμιεύθηκε και τα "κοράκια" της αντιπολίτευσης πού ποντάρουν στην πτώχευση της Ελλάδος --γιά καθαρά κομματικούς λόγους-- με πρώτο και καλύτερο τον ημιμαθή Τσίπρα πού διακατέχεται από θανάσιμες αυταπάτες και αναπαλαιώνει τις ψευδαισθήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, σαν γελοιογραφική του απομίμηση και σαν τοκογλύφος της λαϊκής οργής, γιά μιά ακόμη φορά...απογοητεύθηκαν...!!! 
              ---------------------------------------

1 σχόλιο:

  1. στο διαδικτυο κυκλοφορει η προταση του γνωστου κωμικου Παυλου Χαικαλη και βουλευτη του Καμμενου οτι πρεπει να συνεργαστουν ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ με πρωθυπουργο τον γνωστο μπουχεσα της Ραφηνας αυτον που προσφατα απο την βουλη καταγγελθηκε απο τον υπουργο οικονομικων Στουρναρα για το ελλειμμα που το πηγε στο 14% με αμμεση συνεπεια να πεσουμε στα μνημονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή