Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

και ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ και ΡΟΛΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ...ΠΕΡΙΟΧΗ...!!!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Πρωθυπουργού για τα μηνύματα που έβγαλε η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα στη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα των Ελληνο-αμερικανικών σχέσεων.
 Ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκίνησε τις δηλώσεις του, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και αμέσως έσπευσε να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο χωρίς περιστροφές για τη συνταγή λιτότητας που ακολουθεί απέναντι στην Ελλάδα: 
***********************
«Στις προκλήσεις που σημειώνονται δεν μπορούμε να βλέπουμε την λιτότητα ως λύση» σημείωσε ο κ. Ομπάμα, ο οποίος αν και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της δύσκολες προκλήσεις, θα καταφέρει να βγει από την κρίση, σπεύδοντας να υποσημειώσει τη δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι θα συνεχίσει το δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. 
***********************
Παράγοντας σταθερότητας
***********************
Η σημαντικότερη, ωστόσο, τοποθέτηση του Προέδρου Ομπάμα αφορούσε στο ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα σε μια «γειτονιά με συνεχείς προκλήσεις» -ρόλος του σταθεροποιητικού παράγοντα- στον οποίο είχε επενδύσει η Αθήνα πριν από τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο. 
***********************
Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να συνδέσει την επιτυχία της Ελλάδας με τη συνολικότερη επιτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να θίξει το θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων, τονίζοντας πως η χώρα μας μπορεί να καλύψει το 50% των ευρωπαϊκών αναγκών. 
***********************
Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ξεχώρισε, επίσης, η αναφορά του στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και η τοποθέτηση για την ανεργία που πλέον στην Ελλάδα αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις φτάνοντας το 60% στους νέους.
          -----------------------------------------

2 σχόλια:

  1. Ακριβως τα ιδια ακουγαμε οταν ειχε παει και ο Παπανδρεου πριν 2-3 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δικά σου τα αυτιά, θέλουν γενικό "ρεκτιφιέ", εκτός και αν δεν...καταλαβαίνεις αυτά πού ακούς.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή