Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ KΩΛΟΤΟΥΜΠΙΑΣΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΣΤΑ «ΤΕΣΣΕΡΑ» ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΣΙΠΡΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ 6ΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ… ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ…!!!

ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ…!!!

Οί πάσης λογής «Βαρουφακίες» πού διατυπώθηκαν εντός και εκτός Ελλάδος από τον Υπ. Οικονομικών της Τσιπροκυβέρνησης ως και οι διαπραγματεύσεις πού έκανε ο ίδιος στα τηλεπαράθυρα με τους απίθανους και ναυλωμένους (τύπου Β.Κορέας) ντόπιους δημοσιογράφους, πού ασύστολα προπαγάνδιζαν υπέρ των «Βαρουφακιών», παίρνουν θλιβερό τέλος με το αίτημα πού κατέθεσε ο Βαρουφάκης σήμερα για παράταση του… μνημονίου…!!!

Χωρίς βέβαια την δήθεν «αδιαπραγμάτευτη» προεκλογική απαίτηση περί μείωσης-κουρέματος κατά 60% του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, το οποίον όπως έλεγαν δεν είναι βιώσιμο (τώρα αποδέχονται την βιωσιμοτητά του), με κωλοτούμπα Τσιπρογυριστή 180 μοιρών και με τόνους από φρέσκο «καρότο», βρήκε η Τσιπροκυβέρνηση τον «έντιμο» συμβιβασμό ή την «έντιμη»…κωλοτούμπα…!!!
******** 
Συγνώμη ξέχασα το σημαντικότερο:
********
Η Τρόϊκα, θα ονομάζεται από δω και πέρα…θεσμός, διαφορετικά τα «ναυλωμένα» Τσιπροσυριζαίϊκα παπαγαλάκια (τύπου Β.Κορέας) θα βάζουν πιπέρι στο στόμα των Βουλευτών της Ν.Δ., πού θα το εκστομίζουν, αφού στη συμφωνία δεν θα αναφέρεται ούτε μνημόνιο ούτε τρόϊκα…!!! 
*******
Το τελικό κείμενο της αίτησης από την Αθήνα μπορεί να αναφέρει τη φράση ότι η Ελλάδα αιτείται την παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (Master financial assistance facility of Greece) αντί για…τη δανειακή σύμβαση ή το Πρόγραμμα-Μνημόνιο.
 ********
Όμως σύμφωνα με την  Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (22 Μαρτίου 2012), «εγκρίνεται το Σχέδιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs, ως δικαιούχου κράτους − μέλους, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), ως εγγυητή, και της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» (“Master Financial Assistance Facility Agreement”) για την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης, έως το συνολικό ποσό των εκατόν εννέα δισεκατομμυρίων και εκατό εκατομμυρίων (109.100.000.000) ευρώ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση στο δικαιούχο κράτος − μέλος μέσω του Ε.Τ.Χ.Σ., όπως συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο της 12ης Μαρτίου 2012 των Υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ, μαζί με τα παραρτήματά της, όπως το Σχέδιο αυτό μαζί με τα παραρτήματα στην αγγλική γλώσσα...».
********
Δηλ, ότι ακριβώς το 2012 είχε συμφωνήσει η Κυβέρνηση…Παπαδήμου…!!!
********
Παρά ταύτα ο Σόϊμπλε μετά τις επί 15ήμερον παραληρηματικές «Βαρουφακίες» αρνείται το αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης για παράταση, διότι:
********
«Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα».
********
Αν βέβαια τα γεγονότα για την Τσιπροκυβέρνηση δυσκολεύουν επώδυνα γιατί αν δεν υποκύψει και βγούμε από το ευρώ θα πέσει φτώχεια, πείνα και δυστυχία, είτε υποκύψει όπότε θα έχει κοροϊδέψει τους σημερινούς χαχόλους και αυριανούς κοψοχέρηδες  που την πίστεψαν, η μοίρα της είναι μονόδρομος.
******** 
Γιαούρτωμα, διαπόμπευση και διαφυγή με…ελικόπτερα…!!!
                        -------- 

4 σχόλια:

  1. Τα κοπροσκυλα οι δημοσιογράφοι τη κωλοτούμπα του Τσίπρα τη λένε "επαναφορά στη πραγματικότητα ή προσαρμογή"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τη τρόϊκα θα τη βαφτίσουνε ψητή..."σαρδέλα".!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι απλα τα πραγματα, ο Σαμαρας ,οπως και ο Καραμανλής το 2009 παρεδωσε την καυτή πατάτα στο λεφτα υπάρχουν του 2014.Οι δικες τους ευθύ,νες δε τεράστιες ,ειδικά του Σαμαρά με τα τρία Ζάππεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι απλα τα πραγματα, ο Σαμαρας ,οπως και ο Καραμανλής το 2009 παρεδωσε την καυτή πατάτα στο λεφτα υπάρχουν του 2014.Οι δικες τους ευθύ,νες δε τεράστιες ,ειδικά του Σαμαρά με τα τρία Ζάππεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή