Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ...


Δεν γινόταν διαφορετικά...

Στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε, είναι ανάγκη συνεχώς να προσθέτουμε φωνές αντίδρασης στο διαδίκτυο.

Είναι το μοναδικό μέσο στο οποίο μπορεί ο μέσος πολίτης να έχει παρεμβατικό-αποκαλυπτικό και κυρίως καταγγελτικό λόγο.

Απεδείχθη πλέον, οτι ακόμα και μέσα από τις υπερβολές των blogs έχουν αποκαλυφθεί σκάνδαλα, γεγονότα, σε πρόσωπα και καταστάσεις, χάρις στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Άλλωστε, προτέρημα της δημοκρατίας είναι η υπερβολή.

Μειονέκτημα, η μέσω της σιωπής, συσκότιση.

Η φωνή και η παρέμβαση στο διαδίκτυο, είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική και κοινωνική διέξοδος και αντίδραση, σε σχέση και αντιστοιχία με τα άλλα ΜΜΕ, είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά.

Με ένα, μάλιστα, μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και πάτρωνες.

Η αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα και επιρροή των εφημερίδων στους πολίτες-πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων- έχει εξαντληθεί στην ανελέητη οικονομική εξυπηρέτηση των εκδοτών τους και στα αδηφάγα "κατασκευαστικά" και "προμηθευτικά" τους συμφέροντα.

Χωρίς βέβαια η είδηση και η πληροφορία να έχει καμία σχέση με την έγκαιρη ενημέρωση, αφού μεταφέρεται με καθυστέρηση 24 ωρών από τις ημερήσιες και ..168 ωρών από της εβδομαδιαίες.!!!

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί - κυρίως οι λεγόμενοι μεγάλοι - και οι οποίοι διαμορφώνουν την πολιτική συνείδηση του πολίτη, έχουν μεταβληθεί σε άντρο και καταφύγιο ιδιοκτητών, που περιγράφονται τόσο από τη δικαιοσύνη, όσο και από τις μεταξύ τους προσωπικές διαμάχες και αντιδικίες, ως ενεχόμενοι σε κακουργηματικές πράξεις, με τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα του ποινικού νόμου.

Οι αλληλοκατηγορίες τους γιά απάτη είναι καθημερινά στην ημερησία διάταξη.

Όλα, δε, αυτά, κάτω από τα μάτια μιάς έκπληκτης, αδιάφορης και ανέντιμης "πολιτικής τάξης", που εξαργυρώνει τη σιωπή της με την καθημερινή φιλοξενία στα τηλεοπτικά παράθυρα των εκπροσώπων-βουλευτών της, γιά άγρα ψήφων από τους ανυποψίαστους πολίτες.

Κανένας βουλευτής κανενός κόμματος δεν τολμά να τους αγγίξει και να καταγγείλει είτε στον εισαγγελέα είτε στη βουλή τις κακουργηματικές πράξεις που διατυπώνουν μεταξύ τους, οι σύγχρονοι "νονοί" και "βαρώνοι" των ΜΜΕ.

Κροκοδείλια δάκρυα χύνουν οι βουλευτές για τη φτώχεια, την ανεργία την ακρίβεια, ως δήθεν ενδιαφερόμενοι γιά τους πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή ψηφίζουν - ακούσατε-ακούσατε - την μηνιαία αύξηση....των αποδοχών τους!!!

Εμείς, ως πολίτες, τί να κάνουμε;

Να κάνουμε επιλογή μεταξύ απατεώνων και κλεφτών;

Αρνούμεθα και τους δύο.

Ενώνουμε τη δική μας φωνή με τους άλλους bloggers και δίνουμε επίσης και εμείς φωνή στους πολίτες.

Πιστεύουμε "στη δημοσιογραφία του πολίτη" , ο οποίος μαζί με εμάς, θα κάνει και το δικό του "πολιτικό και δημοσιογραφικό safari" σε καθημερινή βάση.

Με αποκαλύψεις καταγγελίες, με έκφραση θέσεων και απόψεων, μακρυά από υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Δόξα τω θεώ η ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια σε περιγραφικό λεξιλόγιο, που μπορείς να "χρωματίσεις" κάποιον με τα "μελανώτερα χρώματα" χωρίς να τον υβρίζεις.


Θ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου