Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ...


κ. Καραμανλή,

Η κυβέρνησή σου μετά την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, την κάλυψη ή, καλύτερα, την ταύτισή σου με Βουλγαράκη-Ρουσόπουλο, έπεσε θεαματικά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην εκλογική προτίμηση της εκλογικής γνώμης.

Πράγματι, ο ανασχηματισμός είναι "χρυσή ευκαιρία" να ανακάμψει και να αντιστρέψει το κλίμα η κυβερνηση, υπό την απαραίτητη προυπόθεση ότι θα είναι όχι μόνο δομικός, όπως δημοσιογραφικά λέγεται, αλλά σαρκαστικός.

Πρόεδρε, το ευτύχημα για σένα τώρα είναι ότι το ζητάει επίμονα η εκλογική βάση του κόμματος σου, το θέτει ως βασικό αίτημα, και μπορείς να τον πραγματοποιήσεις άνετα και χωρίς εσωτερικούς τριγμούς. Στην εξωτερική πολιτική έμοιασες προφανώς του θείου σου και τα πήγες καλά. Τα τρία "όχι" που είπες στους αμερικανούς δεν τα ξεχνάμε:

  • Όχι στο σχέδιο Ανάν.
  • Όχι στα Σκόπια.
  • Όχι στις αφόριτες πιέσεις των Αμερικανών για μη υπογραφή της συμφωνίας με τον Πούτιν Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και, κυρίως, τον South Stream που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη.
Άλλωστε, αυτά πληρώνεις τώρα στο εσωτερικό μέτωπο και έπρεπε να το είχες προβλέψει, παίρνοντας τα μέτρα σου.

Πάρε, λοιπόν, αντίστοιχες αποφάσες για τα πρόσωπα που θα συγκροτούν τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης σου.

Τι, δηλαδή, μπορείς να φοβηθείς, εάν δεν είναι Υπουργός ο Αλογοσκούφης ή ο Αβραμόπουλος (τα ονοματα ενδεικτικα αναφερονται και οχι περιοριστικα).

Ούτως η άλλως, ο Αλογοσκούφης συνδέεται άμεσα με το χάλι τις οικονομίας και την οικονομική κρίση που πλήττει του πολίτες.

Ο Αβραμόπουλος τι έχει προσφέρει στην υγεία εκτός απο αέρα κοπανιστό και πιρουέττες;

Συγκρότησε την πλέον ευαίσθητη επιτροπή προμηθειών απο πρόσωπα παντελώς ανίδεα και περιστασιακά.

Μέχρι τη "σύνοδο" πολιτικού αρχηγού τακτοποίησε στην ίδια επιτροπή, και τώρα ο Πρόεδρος της επιτροπής καταγγέλλει στον Αβραμόπουλο την αναποτελεσματικότητα της επιτροπής και την αδυναμία λειτουργίας της.

Αμφότεροι όπως και τόσοι άλλοι "εξέτισαν τα πολιτικώς ζειν" και είναι μόνο για τον εαυτό τους.

Άσε που παίζουν τα δικά τους πολιτικά παιχνίδια, τα οποία δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κόμματος σου.

Άσε πάλι που, εκτός απο τον εαυτό τους, δεν εκπροσωπούν εκλογικά τίποτα.

Αν ο κόσμος αντιληφθεί και κατανοήσει ότι, όπως στην εξωτερική πολιτική, μπορείς και εσωτερικά να αντισταθείς και να πεις ΟΧΙ σε εκβιαστές και νταβατζήδες ,τότε έχεις την δυνατότητα να αντιστρέψεις το κλίμα.

Έχεις, άλλωστε, πρόεδρε, το συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι όλων, να είσαι τίμιος και να ζεις πράγματι σεμνά και ταπεινά, χωρίς φανφάρες.

Εκμεταλλεύσου τουλάχιστον αυτά τα ιδιαίτερα προσόντα, τα οποία αποτελούν "ζητούμενο" για τους άλλους πολιτικούς.

Κάντο τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου