Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Η "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ


ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει κόλαφο για τη κυβέρνηση τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για την ελληνική οικονομία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το προηγούμενο έτος στην ευρωζώνη, το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας αυξήθηκε από 3,6% σε 5% έναντι 4,8% που προέβλεπε η κυβέρνηση.
Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Οικονομίας θα πρέπει να παρουσιάσει στις 8 Ιουνίου, μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές, νέα μέτρα στο Eurogroup που θα πρέπει να πείθουν ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 3% του ΑΕΠ έως το 2010 μέσω της επιβολής μέτρων που θα αποφέρουν 5,5 δισ. ευρώ.
Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν από την περιστολή της σπατάλης του κράτους καθώς, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat, οι δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας αυξήθηκαν από το 44% του ΑΕΠ το 2007 στο 44,9% το 2008…
Όμως, όπως έχει γίνει γνωστό, τα νέα μέτρα θα είναι πάλι φορομπηχτικά και πρόσκαιρα καθώς η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει τις σπατάλες του κράτους που αυξάνονται πλέον σταθερά κατά 11% κάθε χρόνο.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σπατάλης αφορά χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που καταλήγουν στις τσέπες των παρασιτικών ομάδων που λυμαίνονται τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα δημόσια έργα, την εκπαίδευση...
Για τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, όσο η λεηλασία των χρημάτων των φορολογουμένων συνεχίζεται, και μάλιστα αυξανόμενη, κάθε νέος φόρος στερείται νομιμοποίησης καθώς συντηρεί μια γενικευμένη κλεπτοκρατία. Αυτό είναι το μείζον πολιτικό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας.
Από τη στάση τους σε αυτό το ζήτημα κρίνονται καθημερινά τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία έχει καταθέσει μέτρα, σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα, που η εφαρμογή τους θα ορθολογικοποιήσει τις δημόσιες δαπάνες, θα προωθήσει τη διαφάνεια και θα εγγυηθεί την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου