Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ;



Ο ΚΑΒΑΛΙΕΡΕ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΘΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ....

Κρίσιμη συνεδρίαση του ανώτατου ιταλικού δικαστηρίου , όπου 15 Δικαστές συνεδριάζουν για να κρίνουν αν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος περί πρωθυπουργικής ασυλίας, που πέρασε πέρυσι η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ώστε να προστατεύεται ο Καβαλιέρε από διώξεις εναντίον του.
Μια μέρα νωρίτερα, συνυπεύθυνο για διαφθορά σε υπόθεση της εταιρείας του Fininvest έκρινε τον Ιταλό πρωθυπουργό δικαστήριο του Μιλάνου.
Ειδικότερα, τρεις συνεργάτες του πρωθυπουργού κατηγορούνται ότι το 1990 δωροδόκησαν δικαστές της Ρώμης, ώστε ο εκδοτικός όμιλος Μοντατόρι να πουληθεί στον τεράστιο σήμερα όμιλο της οικογένειας του καβαλιέρε και όχι στον αντίπαλο εκδοτικό όμιλο CIR του επίσης μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Κάρλο ντε Μπενεντέτι.
"Έμεινα άφωνος ακούγοντας την ετυμηγορία", δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι θα συνεχίσει να κυβερνά μέχρι το τέλος της θητείας του, παρά τα σενάρια εφημερίδων ότι μπορεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, αν χάσει την ασυλία που απολαμβάν
ει.
"Κανένας δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου" απάντησε στον Μπερλουσκόνι η αντιπολίτευση που τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται νέα προσφυγή στις κάλπες.
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι αν η ασυλία αρθεί, ο καβαλιέρε μπορεί να κηρύξει πρόωρες εκλογές, ενδεχόμενο για το οποίο δηλώνει έτοιμη η Λέγκα του Βορά, που έχει ενισχυμένο ρόλο στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Ως απάντηση, μάλιστα, στη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου υπέρ της ελευθεροτυπίας και κατά του ελέγχου που κατηγορείται ότι ασκεί σε τηλεόραση και τύπο ο Μπερλουσκόνι, η ιταλική δεξιά δηλώνει ότι θα οργανώσει και αυτή διαδήλωση, για να διαμαρτυρηθεί για την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται ο πρωθυπουργός.
Στην Ιταλία ο Μπερλουσκόνι αντιδρά, γιατί έχει καταφέρει με τη πολιτική του , παρά τα προσωπικά του σκάνδαλα νά ειναι αγαπητός στο κόμμα του και τον λαό της Ιταλίας.
Δεν είναι Κωστάκης , που στο πρώτο "μπαμ", έγινε καπνός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου