Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΕ και Ο Γ.ΜΑΝΩΛΗΣ...ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...!!!

ΟΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΙΔΡΥΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕ.... «ΗΧΗΡΗ» ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ...!!!

Νέα πολιτική κίνηση  αναμένεται να γεννηθεί και επισήμως σήμερα, με την ίδρυση ενός πολιτικού φόρουμ, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν στελέχη, πρώην βουλευτές, που αποχώρησαν πρόσφατα από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».
Στο νέο εγχείρημα θα πρωταγωνιστούν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ, οι κκ. Χρ. Ζώης, Ι. Μανώλης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Σταυρογιάννης, ενώ το φόρουμ (think tank -«δεξαμενή σκέψης) που αργότερα η φιλοδοξία είναι να μετεξελιχθεί σε κόμμα, θα κινείται ιδεολογικά, από το πατριωτικό κέντρο, μέχρι τη λαϊκή δεξιά. 
*********
Πάντως σε πρώτη φάση, στο φόρουμ θα συμμετέχουν, μόνο δυο πολιτικοί, οι κκ. Γιαννάκης και Σταμάτης, ενώ θα υπάρχουν πρόσωπα από πολλούς επαγγελματικούς χώρους, ώστε να καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνίας, όπως λένε, οι εμπνευστές της προσπάθειας. 
*********
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόσωπο που θα εμφανίζεται ως αρχηγός, αν και θεωρείται πολύ πιθανόν να ηγηθεί ο κ. Ζώης, καθώς ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, δεν συμμετέχει στη νέα προσπάθεια, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική περίοδο. 
*********
Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε, η κίνηση του κ. Μαρκόπουλου να δημοσιεύσει άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο» της περασμένης Κυριακής, με θετικές αναφορές στη Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι έχει ασκήσει δριμεία κριτική στο κόμμα που υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια. 
*********
Ο κ. Μαρκόπουλος που επιμένει στη θεωρία ότι αυτή την περίοδο η κοινωνία δεν αγωνιά για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος και άρα δεν υπάρχει και ζωτικός χώρος, ενώ ο κ. Ζώης εμφανίζεται υπέρμαχος ότι η εποχή απαιτεί ανατρεπτικές κινήσεις και ως εκ τούτου είναι μονόδρομος η δημιουργία ενός νέου αντιμνημονιακού κόμματος στα δεξιά του πολιτικού φάσματος. 
*********
Οι κκ. Ζώης και Μαρκόπουλος, που είναι και τα δυο πρόσωπα που έχουν αρχηγικές φιλοδοξίες, με τον πρώτο να είναι περισσότερο υπέρ της συλλογικής ηγεσίας, είχαν εξ αρχής διαφορετική προσέγγιση για το συγκεκριμένο εγχείρημα. 
*********
Είχαν προηγηθεί αρκετές ώρες συζητήσεων και ζυμώσεων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να βρουν μια κοινή συνισταμένη, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος, σε αντίθεση με τον κ. Ζώη, θεωρεί ότι είναι ξεπερασμένος πλέον ο διαχωρισμός «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» και πρέπει να γίνει συζήτηση σε άλλο επίπεδο. 
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να επιβιώσουν πολιτικά γι αυτό φτιάχνουν απόκομματα, αναπαράγουν τον εαυτό τους. Τι είναι η ρήξη του Λοβέρδου (απόκομμα του ΠΑΣΟΚ), τι είναι το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα (απόκομμα της ΝΔ), τι είναι το Ελλήνων πρωτοβουλία (απόκομμα της ΝΔ), τι είναι το κόμμα που θα δημιουργηθεί από τη συνεργασία Καρατζαφέρη- Ψωμιάδη (απόκομμα της ΝΔ). Ποιος τα χρηματοδοτεί; Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αντίστοιχα. Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί υπάρχει σχέδιο. Ποιο είναι το σχέδιο; Όλα τα κόμματα από ότι ξέρω έχουν συμφωνήσει στην απλή αναλογική, ακόμα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ως αντιπολίτευση και επίδοξη κυβέρνηση θα είχε λόγους να διαφωνήσει με την απλή αναλογική. Άρα ο αριθμός των βουλευτών που χρειάζονται για να εφαρμοστούν οι αλλαγές του εκλογικού νόμου από την προσεχή εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος. Η απλή αναλογική διευκολύνει τα μικρά κόμματα να μπουν τελικά στην βουλή. Μικρά κόμματα είναι και αυτά που ανέφερα παραπάνω (ρήξη, χριστιανοδημοκρατικό κίνημα, Ελλήνων Πρωτοβουλία κλπ) και όποια άλλα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Αυτά τα κόμματα θα είναι ή θα φαίνονται ότι είναι ανεξάρτητα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι την προσεχή εκλογική αναμέτρηση. Μετά τΙς εκλογές όμως, τα μικρά αποκόμματα που θα καταφέρουν να μπουν στην Βουλή θα συγχωνευθούν από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ για παράδειγμα εκείνη της εποχή μπορεί να μην λέγεται καν ΝΔ αλλά Ευρωπαϊκός Συναγερμός (κυκλοφορούν τέτοιες διαρροές τον τελευταίο καιρό). Επίσης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνουν ένα κόμμα όπως περίπου είναι τώρα (το πιθανότερο σενάριο). Επομένως κάποιες δηλώσεις βουλευτών που σήμερα φαντάζουν αφύσικες, περί ανάγκης δημιουργίας ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού Συνασπισμού θα γίνουν γεγονός. Ποιος είναι ο τελικός σκοπός; Εσείς τι λέτε; Ποιος άλλος από το να μας ξανακυβερνήσουν οι ίδιοι που μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τα πολιτικαντικα βοθρολυματα ξερουν οτι ερχεται το τελος τους!Εναι σαν τους πνιγμενους που πιανονται απο τα μαλλια τους!Καραγκιοζηδες ΟΛΚΗΣ οπως ο παπαρας πιο πανω ιδρυουν κομματιδια του 0,0001 % (ουτε το σοι τους δηλαδη) μηπως και γλυτωσουν την φυλακη κρυβομενοι πισω απο ασυλιες και συνεργασιες με τα υπολοιπα βοθροκομματα της μεταπολιτευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή