Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΗΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

http://g700.blogspot.com/2009/02/hard-way.html
Η Γερμανία ενδίδει...μαθαίνοντας the hard way!
Όταν στις αρχές Οκτωβρίου του 2008, με αφορμή το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, θέσαμε το ζήτημα της εξέλιξης της ΟΝΕ σε μίαδημοσιονομική ομοσπονδία
, πολλοί συμφώνησαν επί της θεωρίας, όμως ελάχιστοι θεώρησαν ότι υφίστανται σοβαρές πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στο εγγύς μέλλον.Πριν από δύο βδομάδες, με αφορμή τη συζήτηση που ξέσπασε πανευρωπαϊκά περί σταθερότητας της ΟΝΕ και διάσωσης των υπερχρεωμένων κρατών της Νότιας Ευρώπης, επαναναφέραμε το ζήτημα της δημοσιονομικής ένωσης στο προσκήνιο, λέγοντας ότι "ήρθε η ώρα
". Πολλοί τότε έσπευσαν να διατυπώσουν την έντονη διαφωνία τους στη λογική ότι δεν θα το επιτρέψει η Γερμανία, γι' αυτό μην ασχολείστε με ανοησίες και υποθετικά σενάρια.
Saturday, February 21, 2009

On Krugman's Hang Over Theory: The Austrian School Approach

Συνεχίζουμε τον προβληματισμό που ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σάββατο σχετικά με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισής της, αυτή τη φορά με μια παρουσίαση της οικονομικής προσέγγισης της λεγόμενης Αυστριακής Σχολής. Το σημερινό άρθρο του Αμερικανού οικονομολόγου David Gordon δημοσιεύτηκε στο Mises Review και έχει γραφτεί σαν απάντηση στο άρθρο του Paul Krugman με τίτλο "The Hang Over Theory", το οποίο παρουσιάσαμε την προηγούμενη φορά, και αποτελεί τον αντίλογο στην κεϋνσιανή σχολή σκέψης.
Η Δικαιοσύνη απέναντι στην κοινωνία
Η δημοκρατία ορίζεται ως εξής. Είναι το πολιτικό σύστημα, το οποίο αποφασίζει δια της πλειοψηφίας μέσα στα όρια που θέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

Αυτή η αρχή, όμως, πάνω στην οποία βασίζεται η δημοκρατική εκπροσώπηση και η λαϊκή κυριαρχία, πέρα από τη δημοκρατική ελευθερία και την ισότητα, προάγει πολλές φορές τη δημοκρατική τυραννία, τη γνωστή «τυραννία της πλειοψηφίας».

Όταν η δημοκρατία προάγει τις δεσποτικές και ισοπεδωτικές τάσεις που ενδημούν στην κοινωνία, μετατρέπεται σε τυραννία της πλειοψηφίας που ανατρέπει το κράτος δικαίου και προσβάλει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα συνοδοιπόρε!

    Προφανώς εξαιτίας των πρόσφατων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν στον Blogger χωρίς δική μου ενέργεια διαγράφηκες από την λίστα των αναγνωστών μου στα 2 μου μπλογκς που παρακολουθούσες. Κάνε αν θέλεις τον κόπο να επαναλάβεις την εγγραφή σου στο παπαΟΥρολογία και στο FLAME HISTORY ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

    Καλημέρα και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή