Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑΙ , ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΟΧΙ

Για άλλη μια φορά γινόμαστε όλοι μαζί θεατές μιας πανεθνικής παράκρουσης, καθώς πολιτικοί, δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και απλοί πολίτες πανηγυρίζουν για την παγκόσμια πρωτιά μας.
Πρώτοι στην παγκόσμια καμπάνια για το κλείσιμο των φώτων αύριο, τελευταίοι σε περιβαλλοντική ευαισθησία τις υπόλοιπες (365x24 μείον μία ώρα =) 8759 ώρες του χρόνου.
Αλήθεια, δεν έβαλε σε υποψίες κανέναν το ότι ο δήμαρχος Αθηνών, ο φερόμενος ως Ομέρ Πριόνης, το έμβλημα της περιβαλλοντικής αναιθησίας, τάχθηκε απερίφραστα και αναφανδόν υπέρ της παγκόσμιας σαχλαμάρας;
Της ώρας της υποτα-γής;
Υποκρισία; μάλλον ομαδική πλύση εγκεφάλου, που αντί να μας κάνει συμμέτοχους στο ζήτημα της περιβαλλοντικής εγρήγορσης, προσπαθεί να μας κάνει συνένοχους για την κρίση του πλανήτη.
Στην ίδια ζυγαριά εμείς, οι απλές μονάδες, με τους κτηνώδεις βιομηχάνους, τους απάνθρωπους πλανητάρχες και τους οπισθοδρόμους της τεχνολογίας.
Η τεχνογνωσία για την επίλυση του παγκόσμιου ενεργειακού προβλήματος υπάρχει χρόνια τώρα, τα συμφέροντα όμως για τη συντήρηση της παρούσας κατάστασης είναι ανυπέρβλητα.
Η WWF που ευλογεί αυτήν την παγκόσμια κίνηση είναι μία αξιόπιστη, δυναμική οργάνωση. Αντί να κλείσουμε ανώδυνα τα φώτα μας και να βγούμε στα μπαλκόνια μας να θαυμάσουμε τις σκοτεινές πόλεις και τον έναστρο ουρανό για μία ώρα, μήπως θα ήταν καλύτερα να οργανώνονταν σοβαρές παγκόσμιες ακτιβιστικές δραστηριότητες, πχ να σταματάγανε μέσω του παλμού των συμμετεχόντων όλες οι βιομηχανίες τη λειτουργία τους για εξήντα λεπτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου