Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ν.Δ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ…!!!

«ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ»….!!!

Με αφορμή την καταγγελία της καθηγήτριας κ. Γεωργαντά, μέχρι πρότινος μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για συνειδητή και μεθοδευμένη προσπάθεια διόγκωσης του Ελλείμματος της Ελλάδας το 2009, ώστε να καταστεί μονόδρομος η είσοδος της χώρας μας, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εγείρεται μείζον ζήτημα για την αξιοπιστία και το κύρος της Κυβέρνησης, απέναντι σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό.
Είναι σαφές ότι, παίρνουν νέα διάσταση οι γνωστές σε όλους δηλώσεις του επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. Στρος Καν για μυστικές συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κο Παπανδρέου, κατά την εποχή που, κατά την κα Γεωργαντά μεθοδευόταν η είσοδος της χώρας μας, στην πολιτική του Μνημονίου.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί, τις θυσίες του Ελληνικού λαού που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται κάτω από το ζυγό του ΔΝΤ και να επιχειρήσει συγκάλυψη ή απόκρυψη. Όλοι οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, με βάση το οποίο παραδόθηκε η πατρίδα μας στο Δ.Ν.Τ..
Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν υπηρετούν τη δημοκρατία, ούτε προάγουν τη διαφάνεια και τα συμφέροντα της Πατρίδας μας, οι πρακτικές σας ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών να καρατομείτε, ακόμη και αυτούς που το ΠΑΣΟΚ έχει τοποθετήσει, όπως έγινε και στην εκπαραθύρωση και αναγκαστική παραίτηση των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής μέλος του οποίου ήταν και η κ. Γεωργαντά, καθώς και στην πρόσφατη περίπτωση της Προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής κ. Μπαλφούσια.
Στο σημείο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία να υπνεθυμίσουμε ότι, η Ελληνική Στατιστική Αρχή με βάση τον ιδρυτικό της Νόμο 3832/2010 είχε όλα τα εχέγγυα να λειτουργήσει ως πραγματικά Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, εποπτευόμενη και ελεγχόμενη από την Βουλή των Ελλήνων και μόνο.
Επομένως προκαλεί υπόνοιες το γεγονός ότι, ως Πρόεδρος της Αρχής τοποθετήθηκε ο κος Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ υπάλληλος του Δ.Ν.Τ., ο οποίος κατά το κρίσιμο διάστημα της αναθεώρησης του ελλείμματος του 2009 δεν είχε παραιτηθεί από το Δ.Ν.Τ. αλλά τελούσε σε άδεια άνευ αποδοχών.
Η ενέργεια αυτή που ήταν καταφανώς παράνομη (δηλαδή ένας εν’ενεργεία υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. ετίθετο επικεφαλής της πιο νευραλγικής υπηρεσίας της Ελλάδος), θυμίζει μία σύγχρονη μορφή Κερκόπορτας.
Επιπλέον τονίζουμε ότι, το Αναθεωρημένο Έλλειμμα του έτους 2009 έπρεπε με βάση τον Νόμο 3832/2010 να τεθεί προς έγκριση και ψήφιση στο Επταμελές Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Αυτό ουδέποτε έγινε, λόγω της πεισματικής άρνησης του κ. Γεωργίου και παρά τις επίμονες προσπάθειες των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου της Αρχής, ώστε να συγκληθεί το Συμβούλιο. Αντίθετα, μέσω ξένου εμπειρογνώμονα επιβλήθηκε η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος του 2009 πράγμα το οποίο προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα τόσο για την ορθότητα της διαδικασίας, όσο και για το χρονικό διάστημα που επελέχθη να δημοσιοποιηθεί (μία μέρα μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών).
Υπενθυμίζουμε ότι, το Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, εδώ και 10 μήνες, δεν συγκαλείται από τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου και ουσιαστικά έχει παραγκωνισθεί, παρά τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, καθιστώντας την Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή σε ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ, με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου της.
Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από το τέλος του 2009, η Βουλή των Ελλήνων, που έχει το θεσμικό ρόλο της εποπτείας και του ελέγχου της Αρχής ουδέποτε ενημερώθηκε και ουδέποτε έλαβε την Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010, όπως προβλέπει ο Νόμος.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:
1.Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο σας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στις καταγγελίες για εσκεμμένη διόγκωση του Ελλείμματος του 2009; Προτίθεται να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη; Παρακαλούμε να μας κατατεθούν: η επιστολή της κας Γεωργαντά, το σύνολο της αλληλογραφίας με τη Eurostat, καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο που σχετίζεται με την σύνταξη της έκθεσης της Ελλάδας για το έλλειμμα του 2009.
2.Για ποιους λόγους δεν εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, για τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009; Για ποιους λόγους η έκθεση για το αναθεωρημένο έλλειμμα της Ελλάδας του 2009, δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη οδό και δεν τέθηκε προς ψήφιση από το Επταμελές Συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής; Πως μπορεί το Υπουργείο σας να αποκλείσει, χωρίς την έγκριση της καθ’ ύλην αρμόδιας Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το βάσιμο της καταγγελίας για προσπάθεια τεχνικής διόγκωσης του Ελλείμματος;
3.Εφόσον τα στοιχεία του αναθεωρημένου Ελλείμματος του 2009 είναι ορθά και επιστημονικώς τεκμηριωμένα, γιατί δεν κατατέθηκαν ως όφειλε, από τον κ. Γεωργίου, προς έγκριση και ψήφιση στο Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής; Παρακαλούμε να μας δοθεί η πλήρης έκθεση ώστε να εξεταστεί ως προς την επιστημονική της ορθότητας, πληρότητα και επάρκεια.
4.Για ποιους λόγους δεν έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή, που κατέχει το θεσμικό ρόλο της εποπτείας και του ελέγχου της Στατιστικής Αρχής η Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010; Παρακαλούμε να μας κατατεθεί η Έκθεση Απολογισμού και Πεπραγμένων για το 2010, καθώς και κάθε σχετικό κείμενο που σχετίζεται με τη μεθοδολογία για τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου