Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 30.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η Ν.Δ...!!!

"ΑΝ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ κ. ΒΕΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ...!!!

«Η Ν.Δ. εξήγησε εκατό φορές γιατί η εργασιακή εφεδρεία δεν απαιτεί απολύσεις.
Η απόλυση 30.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο, αλλά και το στενό Δημόσιο Τομέα
, είναι άδικη και αντικοινωνική.
Την αδράνεια και αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει έστω και στοιχειωδώς τους δικούς της στόχους, τη φορτώνει και πάλι στους εργαζομένους, αυτή τη φορά πετώντας τους στο δρόμο.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η ενέργεια αυτή έχει και καταφανή κομματικό προσανατολισμό με τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής που θεσπίζει.
Το ΑΣΕΠ χρησιμοποιείται σαν κομματικός φερετζές μια και καλείται να κατατάξει σε σειρά τους ουσιαστικά πλέον απολυμένους που ήδη θα έχουν επιλέξει οι διορισμένες από τη κυβέρνηση διοικήσεις.
Ελπίζουμε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Βέης να αρνηθεί να παίξει αυτό το ρόλο. Εκτός και αν φοβηθεί μήπως έχει την τύχη των συναδέλφων του της άλλης ανεξάρτητης αρχής της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ, τα μέλη της οποίας καρατομήθηκαν.
Η Νέα Δημοκρατία ζητά από την κυβέρνηση να αποτολμήσει να συμπεριλάβει μέσα στα στοιχεία που αναγράφονται στους “καταλόγους προγραφών” το έτος πρόσληψης των απολυομένων και να το δημοσιοποιήσεις στο διαδίκτυο!
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με αποκλειστικά κομματικά κριτήρια.
Δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος.
Όλοι οι εργαζόμενοι θύματα της μνημονιακής πολιτικής θα έχουν την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη της Νέας Δημοκρατίας».
(Δηλώσεις από τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., Βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο και Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων, Γιάννη Μανώλη, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα για την απόλυση 30.000 εργαζομένων.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου