Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ "ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ" ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΟΥ ΣΩΡΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ... ΕΡΕΙΠΙΑ...!!!

"ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ...ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ...!!!

Γράφει ο Νίκος Σχοινάς
π. Γενικος Δ/ντης του ΛΑΟΣ

Εχθροί της πολιτικής, είναι: 
"O λαϊκισμός και ο ελιτισμός" 
(Μάνος Χατζιδάκις).
Ο Καρατζαφέρης ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, επεδίωξε να συγκυβερνήσει, ως να είναι η Κυβέρνηση «κέντρο διερχομένων», στη Κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» του Παπαδήμου, μόλις όμως κατάλαβε,

ότι κινδυνεύει η πολιτική του ύπαρξη (τόπαιζε και ρυθμιστής τρομάρα του) έγινε αντιμνημονιακός. 
Αχ, αυτό το περιστέρι που κάθισε στο κεφάλι σε ποιες άλλες  οβιδιακές μεταμορφώσεις θα  τον «καθοδηγεί» ακόμη;
Από το «ρήξη και ανατροπή» γίνεται επίλεκτο μέλος του πολιτικού συστήματος (ελιτιστής), «παίζει» με το σύστημα που το υπηρετεί παντοιοτρόπως, εκφράζοντας όμως και την πατριωτική δεξιά με λαϊκίστικο τρόπο.
 Εφαρμόζει οριζοντίως και καθέτως τον άκρατο λαϊκισμό, επειδή στερείται πολιτικών θέσεων, προτάσεων και στρατηγικής. Γραφικότητες και ανεφάρμοστες κορώνες.
Ασκεί σκληρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή για να «ψαρεύει», λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, στο διαρκώς αυξανόμενο κύμα διαμαρτυρίας. Εμφανίζεται να συμφωνεί και άλλοτε να καταγγέλλει μία πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια, αυξάνει την ανεργία και να βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, χωρίς να καταθέτει τη δική του σοβαρή – εναλλακτική πρόταση.
«Τζογάρει» πολιτικά στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου, εμφανίζεται τάχα υπεύθυνος απέναντι στην «ανευθυνότητα» και προσπαθεί να το παίξει «θεσμικός» ή «ρυθμιστής» και να κάνει το ΛΑΟΣ με τους αχυρανθρώπους «υπεύθυνη» πολιτική δύναμη. 
Ζητά εκλογές, μέχρι που «μπαίνει» στη Κυβέρνηση θριαμβευτής, για να αποχωρήσει μετά από λίγο, ανεξήγητα, ή μάλλον, επειδή οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι η μια χειρότερη από την άλλη. Κατανοεί πλέον, ότι η είσοδος του ΛΑΟΣ στην επόμενη  Βουλή καθίσταται προβληματική, ενώ ψηφοφόροι του μετακινούνται προς άλλους πολιτικούς προορισμούς, προς τη Χρυσή Αυγή, που καταγράφει 3% με αυξητική πορεία, και το γεγονός αυτό τον ταρακουνάει. 
Αρχίζει πάλι τους ελιγμούς, ζητάει ξανά παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, θεωρεί την αποχώρηση του από την κυβέρνηση Παπαδήμου ως το μοναδικό σωσίβιο και κάνει μία ακόμα κολοτούμπα. Ανακοινώνει την αντίθεσή του στα μέτρα, που συζητούσε όμως ως συγκυβερνήτης και  δηλώνει, ότι δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και ζητά «εδώ και τώρα» εκλογές. Αυτοί οι κούφιοι ελιγμοί του, έγιναν αιτία να χάσει δυο προβεβλημένα και αξιόλογα στελέχη του, για την απώλεια των οποίων «έκλαυσε πικρώς». 
Αν τον Μάιο του ΄10, είχε  ακολουθήσει αντιμνημονιακή τακτική, σήμερα, με την επαπειλούμενη «διάλυση» του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή πολιτικής της ΝΔ, θα βρισκόταν σε θέση ισχύος καταγράφοντας διψήφια ποσοστά υποστηρικτών του και θα δημιουργούσε τον φυσικό πολιτικό χώρο υποδοχής των διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ και όχι μόνον. «Στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα».
 Με την επιμονή του στις κωλοτούμπες, για να γίνει αποδεκτός από το σύστημα και να «καταξιωθεί» ως θεσμικός και ρυθμιστικός παράγων, πληρώνει τις επιλογές του.
 Αμετανόητος, όπως πάντα, με «Λουδοβίκειο» ύφος και αλαζονική συμπεριφορά, λέει: «εγώ θα «γεννήσω» κι άλλους βουλευτές, άξιους, όπως αυτούς που «γέννησα» από την αρχή του κόμματος». Εύκολο είναι;
Υπερεκτίμησε τη δυνατότητά του στις κωλοτούμπες και υποτίμησε τη δυνατότητα αντίληψης και αποδοχής του λαού. Ποιος; 
Ο ραδιούργος, ο λαοπλάνος, ο διπρόσωπος, ο δήθεν «αντιαμερικανός», ο ξερόλας της πολιτικής, που θα έδινε τις «μεγάλες και εντυπωσιακές» λύσεις στα οικονομικά, εργασιακά, διοικητικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά, κ.ά προβλήματα, οσονούπω «δύει».
Θα φύγει από την πολιτική ως ο «κωλοτούμπας» και ως πολιτικός ψεύτης, γιατί δεν έστερξε στον πολύπαθο πολίτη, που τον χρησιμοποίησε και εγκατέλειψε, αφού «φλέρταρε» με τον ελιτισμό. 
Αχ βρε Καρατζαφέρη, παρά την ταπεινή σου καταγωγή, αυτή του σανοπώλη και του γαλατά, ανέβηκες απότομα ψηλά, ενώ έχτιζες στην άμμο, κι έπαθες Vertigo με αποτέλεσμα να πέσεις στο πολιτικό κενό. 
Που σημαίνει, το κατασκεύασμα σου σωριάζεται σε ερείπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου