Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΜΩΣ, «Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»...!!!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Handelsblatt ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...!!!

Ανταπόκριση του Gerd Hohler από την Αθήνα, η οποία δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt αναφέρεται στον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά και στις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, 

σε κεντρικά πόστα και υπηρεσίες.
Μπορεί μεν ο Σαμαράς, γράφει ο δημοσιογράφος, να βρίσκεται ακόμα σε περίοδο ανάρρωσης, μετά από μια δύσκολη εγχείρηση στο μάτι του.
 Όμως ήδη από τώρα κυβερνάει. 
Στην κατοικία του στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικκοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον εκπροσωπεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.. 
Πριν τη Σύνοδο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, όπως τους Francois Hollande και Mario Monti, τον Πρόεδρο της Ευρωπαίκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso και την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel.
Ο νέος Πρωθυπουργός ασχολείται επίσης και με θέματα αλλαγών σε καίριες θέσεις υπηρεσιών, όπως αυτή του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. 
Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, από τα έμπιστα πρόσωπα του Πρωθυπουργού θα αναλάβει τη διοίκηση της Τράπεζας, αντικαθιστώντας τον Απόστολο Ταμβακάκη, ο οποίος έπρεπε να φύγει. 
Η αλλαγή στην ηγεσία της μεγαλύτερης Τράπεζας της Ελλάδας είναι μόνο η αρχή. 
Αλλά και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες αρχίζουν τώρα οι αλλαγές. 
Στην Ελλάδα είθισται κάθε νέα κυβέρνηση να τοποθετεί έμπιστα στελέχη σε καίριες θέσεις, μάλιστα η διαδικασία αυτή αγγίζει και τους επικεφαλής σε Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου