Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΚΘΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ, «Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΚΤΙΩΝ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ...ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ»...!!!

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ, ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ...ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ..!!!

Την περίεργη «διαδρομή» του σκάφους «Iliatoras of London» της οικογένειας Καμμένου, το οποίο έως πρόσφατα ανήκε σε offshore εταιρείες με έδρες φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο κατέγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ».
Η έρευνα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του επίμαχου σκάφους αποκαλύπτει ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ανεξάρτητοι Ελληνες Πάνος Καμμένος όσο και ο πατέρας του Ηλίας Καμμένος είναι τουλάχιστον έκθετοι,
καθώς από μια σειρά στοιχεία που έρχονται σήμερα για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δημιουργείται η αίσθηση ότι υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια να αποκρυβεί ποιος ήταν ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σκάφους «Iliatoras of London», όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για φορολογικούς λόγους. 
***********************
Η προσπάθεια αυτή, που συνδέεται προφανώς με την πολιτική καριέρα του Π. Καμμένου, φαίνεται να πέφτει στο κενό καθώς από τα πρώτα αποτελέσματα των διασταυρώσεων των φορολογικών στοιχείων των εμπλεκομένων προκύπτει, σύμφωνα με την έρευνα των «ΝΕΩΝ», τεκμήριο για το 18μετρο σκάφος, που δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010. 
***********************
Στοιχείο που καταρρίπτει τη δήλωση του πρόεδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα τέλη Απριλίου, όταν έπειτα από σχετική καταγγελία του νυν υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, είχε δηλώσει ότι ο πατέρας του κατέχει το συγκεκριμένο σκάφος από το 1993, προσθέτοντας εμφαντικά ότι είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές. 
***********************
Ο κ. Γεωργιάδης είχε παρουσιάσει έγγραφα από τα οποία αποδεικνυόταν ότι ιδιοκτήτης του «Iliatoras of London» ήταν μια υπεράκτια εταιρεία.
***********************
Από την έρευνα που πραγματοποίησαν «ΤΑ ΝΕΑ» αναδύονται δύο σοβαρότατα στοιχεία: 
***********************
1. Σε επίσημη έκθεση εταιρείας εκτιμητών η οποία κλήθηκε να αποτιμήσει το 2007 την αξία του «Iliatoras of London» ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μνημονεύεται (στην πρώτη σελίδα μάλιστα) ως ο «owner» (σ.σ. ο ιδιοκτήτης) του σκάφους.
***********************
2. Εναν χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2008, εξοφλείται από την υπεράκτια εταιρεία που φερόταν ως ιδιοκτήτρια του σκάφους δάνειο που είχε χορηγηθεί για το «Iliatoras of London» από την τράπεζα BNP Paribas (υποκατάστημα Κολωνακίου). 
***********************
Μικρή λεπτομέρεια: 
***********************
η offshore το ίδιο διάστημα παρουσίαζε μηδενική οικονομική δραστηριότητα. 
Ποιος, λοιπόν, πλήρωνε τις δόσεις του δανείου για να μπορεί ο κ. Καμμένος να οργώνει με το συγκεκριμένο σκάφος το Αιγαίο, και να αυτοπροβάλλεται παρασκευάζοντας (με δεινότητα, ομολογουμένως) σούσι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες;
***********************
Το βασικό, και εύλογο όμως, ερώτημα που προκύπτει είναι: 
***********************
τι συνέβαινε επί 17 ολόκληρα χρόνια, από το 1993 έως το 2010, οπότε φέρεται να δηλώθηκε από τον Ηλία Καμμένο, πατέρα του Πάνου Καμμένου, τεκμήριο για το εν λόγω σκάφος, με το ιδιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του «Iliatoras of London»;
***********************
Επειτα από ενδελεχή έρευνα στα κρατικά αρχεία των οφσόρ της Νήσου Μαν, «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν την αφορολόγητη οδύσσεια του «Iliatoras» από τους φορολογικούς παραδείσους γύρω από τη Βρετανία στην Κύπρο και στο Αιγαίο. 
***********************
Μάλιστα, το σκάφος καταγράφει ένα ασυνήθιστο ρεκόρ. 
***********************
Εχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των «υπεράκτιων» αχυρανθρώπων παγκοσμίως: η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Iliatoras» είχε ως διευθυντές τέσσερις διαπρεπείς πολυάσχολους «επαγγελματίες», οι οποίοι διοικούσαν στα χαρτιά συνολικά 10.000 οφσόρ…
                   --------------------------     
ΑΔΩΝΙΣ
***********************
Την ανάγκη να επιληφθούν άμεσα οι φορολογικές Αρχές της χώρας, ο οικονομικός εισαγγελέας και η Επιτροπή Ελέγχου των Πόθεν Έσχες της Βουλής, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του πριν από λίγο για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας της «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικού με την εμπλοκή της οικογένειας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σε εξωχώρια εταιρεία (off shore). 
***********************
Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, «πρέπει, πλέον, να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπουν οι νόμοι» και πρόσθεσε πως «όλα όσα έλεγε τόσα χρόνια ο κ. Καμμένος για τη μάχη του κατά των off shore, ήταν ψέματα». 
---------------------------------------------

4 σχόλια:

  1. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,ΣΥΝΤΟΜΑ,Ι ΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΚΥΡΙΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΜΠΗΚΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της εταιρείας Ελίντα ΑΕ.

    Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτωντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη. Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει. Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε. Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή